A társadalmi munka hosszabbíthatja az életet

MTI
megjelent:

A társadalmi munka meghosszabbíthatja az életet - erre jutottak brit tudósok a The Daily Telegraph című brit lap pénteki jelentése szerint.

Az Exeteri Egyetem kutatói 40 tanulmány elemzése révén úgy találták, hogy az önzetlen jelentkezők körében kevesebb a depressziós, több az életével elégedett ember.
A brit kutatók meglátása szerint az önkéntes ténykedés a köz javára különösen az idősek egészségének tehet jót azzal, hogy aktivitásra ösztökéli őket, kicsalva az otthoni bezártságból. Számításaik szerint kortársaiknál egyötöddel kevésbé fenyegeti elhalálozás a következő 4-7 évben azokat, akik önkéntes munkát végeznek.
Európában becslések szerint a lakosság 22,5 százaléka áldoz szabadidejéből önkéntes munkára, az Egyesült Államokban 27, Ausztráliában 36 százalékos a hányad.
Depressziós beteg a családban: Hogy segíthetnek a családtagok?
A depresszió számos és sokszor komoly változásokkal jár mind a páciens mind a hozzátartozók életében. Előfordulhat, hogy a korábban aktív, életvidám ember hirtelen levert lesz, bűntudatot érez és reményvesztetté válik. Depressziós beteg a családban: Hogy segíthetnek a családtagok?

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.