• Katasztrófahelyzetben adómentes lesz a segítség

    Szerző:
    WEBBeteg

    Visszamenőleges hatállyal, a múlt év első napjától nem kell adót fizetni a katasztrófahelyzetben adott, illetve kapott segítség után. Az erről szóló törvénytervezet a kormány honlapján jelent meg.

    A 2011-ben hozott stabilitási törvényt módosító tervezet katasztrófahelyzetnek nevezi az emberi életet veszélyeztető elemi csapásokat, így például az árvizet, a belvizet, a tüzet vagy a partfalomlást.

    Hirdetések
     

    Elsősegély, sérülések


    Olvasson a témáról a WEBBetegen! Elsősegély, sérülések>>

    Töltse le elsősegély alkalmazásunkat!: Mobil alkalmazás Android platformra: Google Play

    Mobil alkalmazás iOS platformra: iTunes App Store

    Webes alkalmazás:http://elsosegely.webbeteg.hu

    Az a cég, amely ilyen helyzetben segítséget nyújt - gépeit erre használja, a készleteiből termékeket ad át - adóalap-növelés nélkül teheti mindezt. Vagyis nem kell utána társasági adót, személyi jövedelemadót, illetve iparűzési adót fizetnie. Aki viszont kapja az ingyenes segítséget, annak az szja- és egészségügyihozzájárulás-mentes lesz.
     
    Az ilyen szolgáltatást a nyújtásától számított 60 napon belül kell bejelenteni az adóhatósághoz. Aki ezt elmulasztja, elveszti az adómentességet.

    Mikor jár a kedvezmény?

    A tervezet lehetővé teszi, hogy visszamenőleges hatállyal, 2012 első napjától érvényesíteni lehessen az adómentességet.
    Mentők, ügyelet, házi orvos?
    A katasztrófavédelem vezetője közzéteszi majd azokat a katasztrófahelyzeteket, amelyeknél jár ez a kedvezmény.

    Mikor igényelhető a kedvezmény?

    A visszamenőleges kedvezményt a törvény hatályba lépésétől számított 60 napon belül lehet majd igényelni.
     
    (MTI)
     
    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Hogyan segítsünk a bajba jutott kisgyereken? - Egészségügyi fórum

    Mikor és mivel forduljunk orvoshoz? Mi az, amit mi is megtehetünk otthon? Dr. Kőnig Róbert gyermeksebésszel a váratlan helyzetekben célszerű magatartásról, a gyerekeket megnyugtató együttműködési módokról beszélgetnek, továbbá megemlítik a leggyakrabban előforduló gyermeksebészeti, urológiai és traumatológiai betegségeket.

    Hogyan segítsünk a bajba jutott kisgyereken? - Egészségügyi fórum

    Mikor és mivel forduljunk orvoshoz? Mi az, amit mi is megtehetünk otthon? Dr. Kőnig Róbert gyermeksebésszel a váratlan helyzetekben célszerű magatartásról, a gyerekeket megnyugtató együttműködési módokról beszélgetnek, továbbá megbeszélik a leggyakrabban előforduló gyermeksebészeti, urológiai és traumatológiai betegségeket.

    Hajléktalanok - Jogvédelmi tájékoztatóval kíván segíteni az OBDK

    A jogvédelmi segítségnyújtásról, az alapjogokról, a szolgáltatásokról, a speciális egészségügyi ellátásokról szóló kiadvánnyal kívánja erősíteni és bővíteni a hajléktalan embernek, az érintett területen dolgozók és a társadalom jogtudatosságát az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

    Felkészülten a katasztrófákra

    Megkezdődött a Magyar Vöröskereszt katasztrófavédelmi tábora Hajdúszoboszlón. Az egyhetes táborra 18 és 24 év közötti, elsősorban a Duna menti településen élő fiatalok jelentkeztek. A résztvevők testközelből tapasztalhatják meg, mi a teendő árvíz vagy más katasztrófahelyzet idején.

    Tájfun után: gyermekosztályt szeretne létrehozni a magyar orvoscsoport a Fülöp-szigeteken

    A Magyar Református Szeretetszolgálat terve, hogy létrehoznak egy gyermekosztályt a fülöp-szigeteki Tacloban városában, ehhez gyűjtenek most anyagi és tárgyi adományokat. Osgyán Dániel, a szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója, a nemzetközi munkacsoport vezetője nyilatkozott a WEBBeteg.hu portálnak.

    Haiyan tájfun: Ön is segíthet

    A legfrissebb adatok szerint több mint 5,4 millió károsultja van a Fülöp-szigetek központi részén végig söprő Haiyan tájfunnak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA