Szoros versennyel zárt az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat

Astellas-díj
megjelent:

Éjfélkor lezárult az idén hatodik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa 2012 pályázat közönségszavazása. Az elmúlt hetekben beküldött 8016 szavazat jelentős része az utóbbi néhány napra koncentrálódott. A nemes versengés végül szoros eredményeket hozott, a dobogót jelentő harmadik és a negyedik hely között mindössze egyetlen pont különbség döntött.

Az éjfélkor rögzített eredménytábla alapján a 2012-es Astellas-díj – Az év orvosa pályázat döntős közönségjelöltjeinek részvételével zajlott közönségszavazáson végül Dr. Garainé Dr. Pámer Zsuzsanna pécsi szemész szakorvos, a PTE Klinikai Központ Szemészeti Klinika docense (Baranya megye), Dr. Sántha Beáta kecskeméti sebész, fül-orr-gégész, a Bács-Kiskun Megyei Kórház, Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fül-orr-gégészeti Osztály főorvosa (Bács-Kiskun megye) és Dr. Tanyi Miklós debreceni sebész-gasztroenterológus, a DE OEC Sebészeti Intézet adjunktusa (Hajdú-Bihar megye) végzett az első három helyen. Az, hogy hármuk közül a közönségszavazáson ki érte el a legjobb eredményt és így a jövő szerda esti Astellas Díjátadó Gálán ki veheti át az idei Astellas-közönségdíjat, az csak a díjátadó ünnepség során kerül nyilvánosságra.

Sikerrel zárult az első Astellas Gyermekrajz Pályázat
Lezárult az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázat közönségszavazása. A gyermekkéz alkotta csodálatos rajzokra, festményekre és egyéb technikával készült munkákra a szavazás teljes ideje alatt összesen 11.968 szavazat érkezett be. A nevezési határidő lejártáig beküldött 335 pályaművet január első napjaiban a zsűri értékelte, majd kiválasztotta azt a 115 alkotást, amely a döntőt jelentő közönségszavazáson is részt vehetett. Megvannak 2012 legkedvesebb gyermekorvosai

A közönségjelölteket értékelő zsűri január első napjaiban nem csak arról határozott, hogy mely történetek jutnak tovább a döntőt jelentő közönségszavazásra, hanem a jelöléseket saját maga is értékelve, saját rangsort állított. Az értékelés ezen fázisában a zsűri már nem csupán a páciensektől beérkezett történetek, hanem azt kiegészítve, az érintett orvosoktól menet közben bekért egyéb információk alapján (bemutatkozás, ars poetica, szakmai életút, publikációk) döntött. Így a közönség szeretetének és hálájának megnyilatkozása mellett az illető orvosok szakmai munkája, tevékenysége is bekerült az értékelés szempontjai közé.

A zsűri a laikus és a szakmai szempontokat egyaránt figyelembe vevő döntés során a következő három orvost emelte az idei legjobbak közé: Prof. Dr. Bognár László, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Idegsebészeti Klinika gyermek-idegsebész szakorvosa, a klinika igazgatója (Hajdú-Bihar megye), Dr. Csupor Emőke PhD, a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat háziorvosa (Budapest), valamint Dr. Kassai Tamás gyermek-traumatológus szakorvos, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Gyermek-traumatológiai osztályának főorvosa (Budapest).

A díjátadó ceremóniára természetesen valamennyi említett orvos meghívást kap, elismeréseiket ünnepélyes keretek között ott vehetik majd át.

(Astellas az Orvosokért Díj)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.