• Nem csak szűrni kell, de megoldást is kínálni

    Szerző:
    WEBBeteg

    Hány órát dolgozik egy nap? Mennyi ideje van lazítani? Érzett már mellkasi szúrást, légszomjat, kimerültséget, problémája van a súlyával, a terhelhetőségével?

    Ha csak egy kérdésre is igen a válasz, dr. Sztancsik Ilona, az Oxygen Medical foglalkozás egészségügyi szakorvosa szerint fontos lenne részt vennie egy teljes körű szűrésen.

    A felelősség a miénk

    Aktív, sikeres, felkészült, hatékony – egy menedzsernek szinte mindig, minden téren a maximumot kell nyújtania. Ehhez pedig elengedhetetlen az egészség és az erőnlét. Hiszen a munkahelyen mindig hatékonyan kell helytállni, minden pillanatban felelős döntéseket kell hozni, céget, vállalatot, embereket kell irányítani, majd este fáradtan kell tanulni a gyerekekkel vagy elvinni őket az edzésre. Mindez igazi embert próbáló feladat.

    Hirdetések

    De ezzel még nincs vége, hiszen egy üzletembernek vagy - asszonynak a társasági életben, az informális találkozásokon is teljesítenie kell. Ráadásul hibázni szinte nem is lehet, hiszen minden egyes döntésen emberi sorsok és vállalkozások léte múlhat. Ez pedig hatalmas felelősséggel és állandó feszültséggel jár.

    A több fronton való helytállás viszont komoly egészségügyi kockázatok vonz magával. Ezért nagy hiba, ha az elfoglalt menedzser nem szentel kellő mennyiségű időt és energiát egészségi, fizikai és mentális állapota rendszeres ellenőrzésére és karbantartására. Holott a legkorszerűbb menedzserszűrés nem csupán a széleskörű felmérésre szorítkozik, de az erre épülő életprogrammal is hozzájárul a vezetők sikereihez.

    Menedzserszűrés


    A menedzserszűrés kifejezetten a menedzserek esetleges betegségeinek, egészségügyi problémáinak kiszűrését célozza meg. Az átfogó vizsgálatok kiterjednek valamennyi fontos szerv, az anyagcsere-folyamatok és a keringési rendszer állapotának és működésének felmérésére. A menedzserszűrés vizsgálatai.>>

    A karbantartás elengedhetetlen

    Egyszerűen tudomásul kell vennünk, hogy a testünk csak addig képes egy csodálatos, önmagát javító "gépezetként" működni, amíg válogatott, gyakran önpusztító módszerekkel  nem akadályozzuk létfenntartó tevékenységét. A legnagyobb jót azzal tehetjük önmagunkkal, ha tudatosabb és felelősségteljesebb életet élünk.

    Az átlagos menedzserszűréstől ugyanakkor senki nem lesz egészségesebb. Az csupán pillanatnyi képet ad az egészségi állapotról. Képzeljünk el egy autószerelőt, aki csak megvizsgálná az autót, megmondaná, hol van hiba, de a kijavításhoz már nem adna sem szolgáltatást, sem iránymutatást, olajszűrőt nem cserélne, a fékeket nem hozná rendbe. A modern menedzserszűrés az az autószerelő, aki minden javítást karbantartást azonnal el is végez, aki pontos irányt ad, hogyan vezesse autóját, hogy a következő átnézésnél is lehető legjobb állapotban legyen.

    Szűrések személyre szabva

    A páciensek számára már az is segítség, hogy célzottan választhatnak a szűrések közül. A teljes szűrési program magában foglalja a belgyógyászati-, a kardiológiai-, a terheléses kardiológiai és laborvizsgálatot, az angiológiai, ortopédiai, ultrahangos vizsgálatokat, a látás és hallás feltérképezését, az anyajegyek és a fogak felmérését, valamint az urológiai vagy nőgyógyászati felmérést.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Speciálisabb igények esetén ezek egészülhetnek ki egyéb sportkardiológiai-, illetve szív- és érrendszeri, valamint a stressz vizsgálatokkal. – ismerteti dr. Sztancsik Ilona, az Oxygen Medical foglalkozás egészségügyi szakorvosa.

    A teljes körű szűrések nem csak az egészségügyi, de a fittségi, erőnléti felmérésekre is kiterjednek, hiszen az egészség megőrzésének és a gyógyulásnak is fontos feltétele a fizikai aktivitás.

    A részletes eredményekre épülő életmód-programok pedig azt a célt szolgálják, amire a vezetőknek a legnagyobb szükségük van: olyan megvalósítható életformát kínálnak, táplálkozási és mozgás tanácsokat, amellyel a lehető legtöbbet lesznek képesek kihozni önmagukból.

    (healzz.com)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A meg nem oldott feszültségek évekig teherként nyomhatják a lelket és a testet

    A mai világban nagy hangsúlyt fektetünk a test karbantartására. A lélek fittségére ugyanúgy szükség lenne, mint a testi fittségre. Hiszen a lelki terhek feszültséget, esetenként szorongást, de akár komolyabb következményeket is produkálhatnak. Feszültségoldó technikákkal elengedhetőek ezek a blokkok és felszabadítható a test, a lélek és a szellem is.

    Menedzserszűrés - Amit a vizsgálatokról tudni kell

    A menedzserszűrés kifejezetten a menedzserek esetleges betegségeinek, egészségügyi problémáinak kiszűrését célozza meg. Az átfogó vizsgálatok kiterjednek valamennyi fontos szerv, az anyagcsere-folyamatok és a keringési rendszer állapotának és működésének felmérésére.

    Wellness a mindennapokban!

    A rohanó élet megkívánja, hogy az ember időt szánjon a pihenésre. A mindennapi stressz-szint fokozódása miatt szükséges lenne a napi feszültség levezetése. Erre alkalmas lehet egy pihentető úszás vagy akár egy embert próbáló kemény edzés is.

    A mozgás is lehet stresszoldó!

    Fontos, hogy a mindennapi hajtás mellett megtaláljuk azt a mozgásformát, amivel nemcsak átmozgatjuk a begörcsölt izmokat, de a felhalmozódott feszültségtől is megszabadulhatunk. Az úszás talán a legoptimálisabb erre, hiszen ez a mozgásforma nemcsak ízületkímélő, de mivel a víz köztudottan stresszoldó hatású, az úszás az ellazulásban, a feszültségoldásban is hatásosan alkalmazható.

    Rákellenes világnap - Fókuszban a társadalmi és az egyéni felelősség

    A Rákellenes világnapot (World Cancer Day) a Union for International Cancer Control (UICC) kezdeményezte és Párizsban, 2000. február 4-én fogadták el. A világ 155 országában több mint 800 tagszervezettel rendelkező szövetség, amelynek tagja a Magyar Rákellenes Liga is, a világnapot kezdeményező Párizsi Kartában (Paris Charter) az onkológiai betegségek és a prevenciós lehetőségek kutatása, az érintetteknek kínált lehetőségek fejlesztése, valamint a közvélemény téma iránti érzékenységének növelése állt. A világnapot azóta is minden év február 4-én tartják.

    Maloveczky Miklós színezés közben relaxál!

    Az internet világában is maradt helye a könyveknek. Ilyenek a speciális könyvek, mint a szakácskönyvek vagy akár az egyre divatosabb felnőtt színezők. A műsorvezető elmondta, hogy a színezéssel teljesen kikapcsol, és feledni tudja a napi feszültséget.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA