Fokozott szilveszteri forgalom a toxikológián

MTI
megjelent:

Szinte folyamatosan szállították a mentősök a többségében részeg fiatalokat szilveszter este hét órától reggel fél kilencig a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára- mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője.

Zacher Gábor azt mondta: egy átlagos napon nagyjából 30-32 pácienst látnak el, most ennek több mint a dupláját. Az osztályon összesen 71 embert kezeltek. Néhány embert vittek be gyógyszeres, illetve egy embert fagyálló mérgezéssel, de többségében a túlzásba vitt alkoholfogyasztás miatt.

A fővárosi toxikológián, ahogy már az elmúlt évben is, idén is kiemelkedően sok erősen ittas fiatalt, köztük sok lányt kellett ellátni - jegyezte meg a toxikológus. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is azt közölte: a mentőknek többnyire ittas fiatalokhoz kellett kivonulniuk. Emellett jellemzően rosszullétek, verekedések és balesetek miatt riasztották a mentőket, utóbbiak közül öt esetben valamilyen pirotechnikai eszköz okozott sérülést. A fővárosban, illetve a nagyvárosokban az éjszakai órákban közel kétszer több riasztást kaptak a szokásosnál - tette hozzá a szóvivő.

(MTI)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Ács Gábor, oxyológus †
WEBBeteg - Marsi Zoltán, oktatás- és egészségfejlesztési szakértő
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.