Ha kifázik… ráfázik!

Bálint Cseppek
megjelent:

Sokszor halljuk, hogy ha a vesénk egyszer kifázik, akkor a tüneteket csökkenteni lehet, és egy időre akár meg is szüntethetőek a panaszok, de sajnos ezután egész életünk során küszködni fogunk ezzel a gonddal. Hogyan fázhat ki a vesénk? A ma oly divatos rövid pólók, kabátok, alacsony derekú nadrágok igen kedveznek ennek a nyavalyának. (x)

Lépten-nyomon látunk az utcán fiatal lányokat-fiúkat, hogy bár a kabátjuk szőrmegalléros, de a derekukat már nem védi. Most még nem érzik, hogy fáznak, ám pár év múlva fognak még panaszkodni, amikor orvostól-orvosig járnak vese- és húgyuti problémáikkal.

Megelőzés és kezelés

Legfontosabb a megelőzés. A pulóver és a kabát védje a derekat, rétegesen öltözzünk, kerüljük a huzatot, ha kell használjunk derékmelegítőt. A kifázáson túl a vesénket érintő másik gond a vesekő vagy vesehomok, mely a statisztikák szerint minden 10. felnőtt ember életében legalább egyszer előfordul.

Ennek oka lehet a nem megfelelő folyadékbevitel, mivel a szervezetbe bevitt folyadék mikro méretű ásványianyag kristályokat tartalmaz, mely egy idő után felhalmozódik a szervezetünkben és vesehomokká, vesekővé alakulhat.

Ahhoz, hogy ezek a kristályok ne tudjanak homokká vagy kővé alakulni, fontos a folyamatos folyadékbevitel. Ha már szomjúságot érzünk, akkor az már egy bizonyos fokú kiszáradást jelent, ezért nem szabad megvárni amíg szomjasak leszünk.

Bálint csepp

Azonban, ha már megtörtént a baj a természet patikája, akkor is nyújthat hathatós segítséget. Az aranyvesszőfű egyik legfontosabb alkalmazási területe a különböző vese és húgyuti betegségek tüneteinek enyhítése, gyulladások, kőképződések, fertőzések kezelése, megelőzése esetén is számíthatunk segítségére.

A mezei zsurló szintén a vesék egészségének megőrzésében, helyreállításában játszhat szerepet. Vizelethajtóként, gyulladáscsökkentőként is használják a gyógynövényes terápiákban. A Bálint Cseppek termékcsalád Arany Csepp nevű étrend-kiegészítő készítménye e két gyógynövény hatását ötvözi alkoholos-vizes kivonatában. Segítheti a vese működését, serkentheti kiválasztó funkcióját. Támogathatja a vesekövek, vesehomok elhajtását. A vesegörcsök oldásában, valamint az ödémásodás kellemetlen tünetein is enyhíthet.

Figyeljen fokozottan veséi állapotára, hiszen az esetleges veseelégtelenségből adódó szövődmények igen súlyosak lehetnek. Felhalmozódnak a vérben a mérgező anyagok, ami kimerültséget, fáradékonyságot, gondolkodási nehézséget okoz. Az előrehaladott veseelégtelenség gyakran bélfekélyekkel és bélvérzéssel társul. A veseelégtelenségben szenvedő betegeknek gyakran magas a vérnyomásuk. Mivel a vese a vérképzésben is részt vesz, ezért működési zavarai esetén mondhatni az egész szervezetre hatással van.

Vigyázzon veséjére, meghálálja a gondoskodást. Állapota hozzájárul egészsége megőrzéséhez, a teljes, gondtalan mindennapokhoz.

Böngésszen termékeink közt a Bálintcseppek weboldalán

(Bálint Cseppek)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos, Dr. Reinhardt István
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus; Dr. Csuth Ágnes családorvos
WEBBeteg összeállítás - Bak Marianna, Dr. Csuth Ágnes, Dr. Reinhardt István
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.