• A WEBBeteg társportálja, a Kamaszpanasz is részt vesz a Health 2.0 Europe konferencián 

    Szerző:
    WEBBeteg

    A H2Online és a Kamaszpanasz képviseletében Gyarmati Anna is részt vesz a 2011. október 27-28 –án, Berlinben megrendezésre kerülő Health 2.0 Europe konferencián, amelyen a legújabb és legjobb európai egészségügyi 2.0 technológiák mutatkoznak be.

    A 16 éves Gyarmati Anna,  a konferencia legfiatalabb résztvevőjeként mint „tini” szerkesztő és blogger mutatja be a WEBBeteg.hu társportálját a Kamaszpanasz.hu oldalt a keresés, tartalomszolgáltatás és közösségek, azaz az új generációs megoldások a betegkommunikációban témakörében.

    Hirdetések

    Az első, 2010 áprilisában Párizsban tartott konferencia sikere után az idén Berlinben rendezik meg a Health 2.0 konferenciát, ahol több mint 35 előadót várnak 15 különböző országból. A konferencián részt vesznek az egészségügyi web 2.0 területének kiemelkedő alakjai és aktív formálói és szakértői: informatikai megoldások szakemberei, egészségügyi szakemberek, betegszervezetek, egészségügyi szervek, állami és magán biztosítók képviselői, gyógyszeripari és orvosi segédeszközt gyártó cégek, telekommunikációs csoportok és szabályozó szervek munkatársai.

    A konferenciát követheti Facebook-on és Twitter-en!

    Facebook.com/Health2.0Europe

    Twitter.com/#!/health2eu

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

    A vaspótlás lépcsőfokai

    Mire a vashiány diagnosztizálásra kerül, gyakran hosszú idő telik el, mivel a tüneteket a beteg legtöbbször másnak tudja be. Pedig, ha nem kezelik még idejében, úgy a hiány egyre fokozottá válik, mely komolyabb kezelést igényel. Hogy melyek a vaspótlás lépcsőfokai, azt dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosnője válaszolta meg.

    Hogyan válthatja ki családtagja gyógyszereit az e-recept bevezetése után?

    Nem jár el jogszerűen az a patika, amelyik nem ad ki papír alapú vényre vagy a felírási igazolásra egy gyógyszert a beteg hozzátartozójának - hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

    Mennyi a napi kalciumszükséglete? Mutatjuk!

    A kalcium számos fontos élettani folyamat nélkülözhetetlen szereplője, biztosítja az izom- és idegsejtek ingerelhetőségét, és szerepet játszik a véralvadásban, a szívműködésben és a vérnyomás szabályozásában is. A szervezetben lévő kalcium 99 százaléka a csontokban és fogakban található.

    A szelénhiány négy tünete

    Tudjuk, hogy a világon több terület is szelénhiányos. Tudjuk, hogy Magyarország nagy része is ebbe a kategóriába tartozik. Azonban honnan tudhatjuk azt, hogy nekünk szelénhiányunk van és szelénpótlásra lenne szükségünk?

    Szexről és lelki problémákról kérdeznek a tinik az interneten

    Az intim témák, a szex és az önbizalomhiánnyal összefüggő lelki problémák azok a cikis témák, amikről a tinik inkább interneten kérdeznek – derült ki abból az elemzésből, amelyet a Kamaszpanasz.hu internetes portál orvos és pszichológus szakértőinek válaszai alapján készítettek a szerkesztők.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA