Mikor segíthet a feketeretek?

Bálint Cseppek
megjelent:

Az emberi szervezet számára minden életkorban fontos a vitaminok, ásványi anyagok jelenléte. Mindennapi élelmiszereink, étrend-kiegészítő és vitamin készítményeink járulnak hozzá ezek megfelelő mennyiségéhez. Honnan juthatunk a megfelelő vitamin- és ásványi anyag pótláshoz a legegyszerűbben? Mindenki rögtön rávágja, hogy a gyümölcsökből és zöldségekből, egyes tejtermékekből. (x)

Azonban nem ér véget ott a folyamat, hogy ezeket bevisszük a szervezetünkbe, figyelnünk kell arra is, hogy megfelelő módon tudjanak hasznosulni, felszívódni a szükséges anyagok a tápcsatorna egyes részeiben, valamint fontos, hogy a felhalmozódott káros anyagok és salakanyagok megfelelő módon tudjanak kiürülni a szervezetből. Ezért figyelemmel kell lennünk, mind emésztőrendszerünk, mind pedig kiválasztó szerveink egészségére!

Mi gátolhatja a tápanyagok felszívódását?

Az epe helytelen működése, a belekben felhalmozódott lerakódások, a belek elégtelen vérellátása, a bélfalak károsodása. Ha a tápanyagok nem megfelelő mértékben szívódnak fel szervezetünkben hiánybetegségek alakulhatnak ki, és így hiába a fokozott bevitel, hiszen a szervezet ezeken feldolgozni nem tudja és kiürülnek a szervezetből.

Milyen tünetei lehetnek, ha kiválasztó szerveink nem működnek helyesen? Zsíros bőr, kellemetlen izzadás, renyhe bélmozgás, rendszertelen, olykor fájdalmas vizeletürítés, vesekő, vesehomok, gyulladásos megbetegedések és megannyi kellemetlen probléma. A természet patikája ezekre a problémákra is kínál megoldást. A feketeretket ősidők óta ismeri az emberiség, Kínában, Indiában és Egyiptomban már 4000 évvel ezelőtt termesztették és alkalmazták gyógynövényként.

A fekteteretek segítheti a kiválasztó szervek, a bőr, a tüdő, a vesék, az epe és a belek működését. Gátolhatja a szervezetben a kőképződést, de a már kialakult kövek fokozatos feloldódását is segítheti. Könnyíthet az emésztési folyamatokon, szabályozhatja az epesav kiválasztást.

E növénynek azonban erős csípős íze és illata van, így igyekeztünk egy olyan termékben kivonni ennek az értékes hatóanyagait, mely könnyebben fogyaszthatóvá teszi, ugyanakkor továbbra is hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

Feketeretek csepp e növény alkoholos-vizes kivonata, mely hozzájárulhat az emésztő- és kiválasztórendszer egészségének megőrzéséhez.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet.

Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget!

(Bálint Cseppek)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.