• Magasabb véralkoholszint - súlyosabb baleset

    Szerző:
    WEBBeteg

    Habár az Egyesült Államokban a megengedett véralkoholszint 0,08 százalék, már minimális mennyiségű alkohol elfogyasztása után sem biztonságos az autóvezetés, állítják San Diego-i szociológusok.

    David Phillips és Kimberly M. Brewer, a Kaliforniai Egyetem kutatói az Egyesült Államokban 1994 és 2008 között regisztrált enyhébb, vagy súlyos kimenetelű közúti balestek adatainak vizsgálata közben megállapította, hogy a balestek átlagosan 36,6%-kal súlyosabbak voltak, ha akárcsak minimális szintű alkoholt is kimutattak a sofőr vérében.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A józan sofőrökkel összehasonlítva, az alkoholos befolyásoltság alatt álló vezetők sokkal hajlamosabbak a gyorshajtásra, valamint valószínűbb, hogy elfelejtik bekapcsolni a biztonsági övet, ezek a faktorok, pedig mind hozzájárulnak a sérülés súlyosságához, mondta Phillips. Minél magasabb a vezető véralkoholszintje, általában annál nagyobb az átlagsebesség, és ezzel egyenes arányban nő a balesetek súlyosságának mértéke is.

    Phillips és Brewer megállapította, hogy a közúti balestek kimenetele elsősorban hétvégén, este 8 és hajnali 4 között, illetve a nyári hónapokban, júniustól augusztusig volt a legsúlyosabb; ugyanabban az időszakban, amikor a legtöbb ember alkoholt fogyaszt.

    A vezetéshez megengedett legmagasabb véralkoholszint Amerikában 0,08%, Németországban, 0,05%, Japánban 0,03%, Svédországban pedig 0,02%, de a legtöbb országban egy csepp alkoholt sem fogyaszthatnak az autóvezetők.

    Medipress

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A kerti munkák veszélyei - Permetezés

    Akinek van kiskertje, szívesen tölti az időt a szabadban egy kis kertészkedéssel, barkácsolással, mely nemcsak hasznos elfoglaltság, hanem a kreativitást, életkedvet is növeli, valamint a testedzésnek is igen kiváló formája. A ház körüli, illetve kerti munkáknak azonban vannak veszélyei is!

    Hatékonyság az autómosásban

    Egy magasnyomású mosóval akár otthon is lemosható az autó, de emellett a kültéri burkolat, a ház kőburkolata vagy a kerti grill is könnyen tisztítható.

    Önműködő lopásgátlás

    Az autótolvajok ellen milliónyi megoldást kínálnak. De sokan azért nem kedvelik a kormányzárat vagy az ilyen-olyan kapcsolókat, mert megbonyolítja az elindulást. Az önműködő lopás- vagy rablásgátló rendszerek előnye az, hogy semmit sem kell tenni, a rendszer magától életbe lép, ha illetéktelen használja az autót.

    Az elhízás veszélyesebb a májra, mint a mértékletes alkoholfogyasztás

    Aki azt gondolja, csak a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás jelent veszélyt a májra, az téved. Ugyanis az elhízás és az inzulin-rezisztencia ebből a szempontból sokkal inkább veszélyezteti a májat, mint korábban gondolták.

    Az alkohol az elbutulás legfontosabb kockázati tényezője

    A túlzott alkoholfogyasztás a legfontosabb megelőzhető kockázati tényező a demencia, vagyis az elbutulás minden típusának kialakulásában - állapította meg a témában eddig készült legnagyobb kutatás.

    Az alkoholfogyasztás veszélyei

    A huzamosabb időn keresztül fennálló, rendszeres alkoholfogyasztás súlyos károsodásokat okoz az egyén fizikai, pszichés állapotában, a közösségi életében, a tágabb környezet szociális-társadalmi jellemzőiben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA