• Kapcsolatgazdagító Akadémia - a kapcsolatok megerősítéséért

    Szerző:
    WEBBeteg

    Van Önnek pszichológusa? Ma már így vetődik fel gyakran a kérdés, amelyet néhány évtizede nem illett firtatni, és nem is szívesen válaszolt volna rá, aki pszichológushoz járt. Hétpecsétes titokként kezelte a család is, ha tagjai közt akadt olyan, aki lelki gondokkal, kórokkal küszködött, hiszen jó esetben betegnek, szélsőségesebb megítélés szerint egyenesen bolondnak titulálták, és a stigma szinte letörölhetetlen volt.

    Aztán a világ - és benne az emberi gondolkozás, szemlélet - változása során Nyugatról majmolt csökevény, úri passzió, tehetősek hobbija lett a pszichológushoz járás, mára viszont elfogadott, szükséges terápiás lehetőség a modern ember sokféle lelki terhének enyhítése céljából.

    Hirdetések

    Evészavartól az álmatlanságig, gyereknevelési gondoktól a karrierépítésig, párkapcsolati problémáktól a gazdasági ellehetetlenülésig sokféle érzelmi válságra kínálnak gyógyírt a pszichológusok, akiknek többsége szakosodott is valamelyik területre.

    Házassági játszmák és a kihűlt kapcsolat


    Gyakori tapasztalat, hogy nagyon sokan játszmákban élnek és játszmákban tartják fogva egymást és önmagukat. A házassági játszmák öntudatlanul zajlanak, éppen ezért okaik általában akkor derülnek ki, amikor krízisbe, válságba jut a kapcsolat.
    Házassági játszmák és a kihűlt kapcsolat>>

    Az egyre növekvő kereslet-kínálat piacán sztárpszichológusok éppúgy kiépítettek "vevőkört", mint a fel-felbukkanó kontárok, sarlatánok, hiszen ahogy az emberi lélek rejtelmeiben nehéz eligazodni, ugyanúgy nehéz felismerni a felhígult szakma 6-8 ezer pszichológusa közt a hitelest, a felkészültet, a valóban hozzáértőt.

    - Ma valóban érzelmi "szükségállapot van" - ismeri el Baktay Zelka, aki párjával, Baktay Miklóssal működtet Kapcsolatgazdagító Akadémiát. - Családterapeuták vagyunk, bár ma a családok lelki, érzelmi segítése sokféle formában folyik a társkereséstől a család "összebékítésén" át egészen a "szakításambulanciáig", mi egy rendhagyó szolgáltatást kínálunk... Kaotikus világunkban különösen felértékelődnek a kapcsolatok, a családi, baráti, munkahelyi közösségek. Egyre többen döbbennek rá értékválságot élő világunkban, hogy munkahelyet, pénzt, lakást, kocsit könnyű elveszíteni, a legfontosabb kötelék, a párkapcsolat, a családi összetartozás az, ami segít átvészelni a legnehezebb időszakokat is.

    A Baktay házaspár nem a kátyúba jutott párkapcsolatok kirángatásán fáradozik - persze, ha kérik a páciensek, hosszú évek gyakorlata, megszerzett tudása, tapasztalata alapján, azt is megpróbálják, de nem ez a fő "profiljuk".

    Párkapcsolat szex nélkül


    Két éve élek párkapcsolatban, de ez idő alatt mindössze három normális szexuális együttlétünk volt, az elmúlt hét hónapban pedig semmi. A párom nem tudja fenntartani a merevedését, ráadásul különös vonzalmat érez a lábaim iránt, konkrétan a talpamat harapdálja. Szeretem a barátomat, ezért minden segítséget elfogadok, ami megmentheti a kapcsolatunkat. – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Párkapcsolat szex nélkül>>

    - Valóban így van. Az elszakadt szálak kötözgetése helyett a kötelékeket megerősíteni szeretnénk, vagyis a még élő, meglévő kapcsolatok színesítésén, élénkítésén fáradozunk. Hogy miként? Sokféle formában. Párterapeutaként kidolgozott modellek alapján foglalkozunk a párokkal, játékos, élményeken alapuló együttléteken, amelyekben a beszélgetés éppúgy szerepel, mint az együtt táborozás, kirándulás, főzés és sok egyéb, a szürke hétköznapokat megszínesítő lehetőség.

    - Valóban így van. Az elszakadt szálak kötözgetése helyett a kötelékeket megerősíteni szeretnénk, vagyis a még élő, meglévő kapcsolatok színesítésén, élénkítésén fáradozunk. Hogy miként? Sokféle formában. Párterapeutaként kidolgozott modellek alapján foglalkozunk a párokkal, játékos, élményeken alapuló együttléteken, amelyekben a beszélgetés éppúgy szerepel, mint az együtt táborozás, kirándulás, főzés és sok egyéb, a szürke hétköznapokat megszínesítő lehetőség.

    A szükség van a meghitt együttlétekre

    Mindezt tekinthetjük terápiának, de felfoghatjuk megelőzésként is. Kapcsolatgazdagító Akadémiájuk nem véletlenül lett keresett, és népszerű. A gondokkal terhes napok rohanása közepette megállásra késztetik a párokat, rádöbbentve őket, hogy szükség van a meghitt együttlétekre, amelyek nem engedik unalomba, érdektelenségbe fulladni a kapcsolatokat még hosszú évek során sem, ha szakítanak időt, hogy egymásra figyeljenek, egymásra hangolódjanak, és jól érezzék magukat.

    - Foglalkozunk krízishelyzetben lévő párokkal, családokkal is - mondják -, hiszen az elmúlt években ezer pár keresett fel bennünket sokféle panasszal, gonddal. Példájuk is igazolja, hogy a családi kapcsolatok jelentősége felértékelődött, a nyugodt háttér az egyetlen biztos kapocs, támpont, az egyetlen megbízható védőháló a legnagyobb egzisztenciális bizonytalanságban is. Éppen a sok munka, a rohanás, a stressz miatt keveset tudnak a párok gondtalanul együtt lenni, mi arra ösztönözzük őket, hogy az időt ne sajnálják egymástól. A kapcsolatok ápolásához és gazdagításához idő kell, és az idő roppant nagy kincs, múlása megállíthatatlan, visszafordíthatatlan, az elszalasztott percek, órák már soha nem szolgálhatják közös örömünket.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Kapcsolatgazdagító Akadémia nem csak elnevezésében ígér sokat. A visszatérő párok, az együtt töltött 4-5 foglalkozás igazolja leginkább a sikert, és az igényt, hogy akkor kell közbelépni a szakembernek, mikor még nincs krízishelyzet, még működik a párkapcsolat, legfeljebb kicsit döcög a szekere.

    A játékos élménygazdag modellek megélése, gyakorlati megvalósítása során a párok szinte észre sem veszik, hogy egyfajta terápia részesei. Mert úgy kapnak életvezetési tanácsokat, felkészítést, eligazítást a pszichológustól, hogy mindig ők vannak döntési helyzetben: a szakember helyettük, nélkülük semmit nem old meg. Saját belső erőiket mozgósítják a foglalkozások során, hogy önmaguk által fejlődjön, élénküljön, színesedjen párkapcsolatuk. A titok, ahogyan mindez kialakul, létrejön és működik, maga a pszichológia tudománya, és mindaz, ami e szakma legjobbjait minősíti.

    (MTI-Press)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Több mint TestŐr előzetes

    Nők a férfiak egészségéért. Hogyan segíthető egy párkapcsolatban az egészség, a karcsúság, a vonzalom megtartása egymás támogatásával, és mi ebben Szögeczki Ági titka?
    A bőrfelszín alatt lévő zsírréteg csökkenthető lézerrel. Megmutatjuk, hogyan pukkanthatóak ki a nemkívánatos zsírsejtek!

    Kialakulhat-e igaz szerelem egy-két kattintással?

    Ma már csöppet sem számít különleges állapotnak, ha a házasságkötések harmincéves kor felett történnek meg. A válások után egyedül vagy gyermekeikkel élő nők és férfiak párkeresése nem akadálymentes. Számos webes társkereső oldal létezik, melyek egyszerűen elérhetők, kényelmesek, tét nélküliek. Ráadásul a valakihez való tartozás illúzióját is keltheti a levelezgetés, a bókolgatás, a csevegés, méghozzá otthonról, kényelmesen, smink és frizuraigazítás vagy épp borotválkozás nélkül.

    A párkeresés az idősebb korosztályt is érdekli

    Ötven, hatvan év feletti magányos emberek számára egyre kevesebb felület van, ahol társat kereshetnek. Ennek a korosztálynak a magánszférán kívüli személyes ismerkedésre nem sok lehetősége van, az internet használatához viszont sokuknak segítségre van szüksége. Olyan társkereső internetes felületet érdemes használniuk, ahol kifejezetten ennek a korosztálynak az igényeihez alkalmazkodva, telefonos segítséggel támogatják az oldal látogatóit.

    A potenciazavar a kapcsolatokra is hatással van

    Hazánkban körülbelül félmillióra becsülik a potenciazavarral küzdők számát. Sajnos csak becslés, hiszen nagyon sok férfi nem fordul orvoshoz problémájával, annak ellenére, hogy ez az állapot nem csak őket, hanem a párjukat is érinti, és hosszú távon a párkapcsolatra is hatással lehet.

    Szexuális élet a terhesség alatt

    Sok várandós nőben felmerül a kérdés: szabad-e szexuális életet élni a 9 hónap alatt? Nem árt-e a magzatnak? Nem árt-e az anyának? Nagyon fontos, hogy a gyermeket váró pár beszéljen a kételyeiről, ezzel is erősítve kettejük és a születendő gyermek kapcsolatát.

    Jön a baba - Lelkileg is készen állunk?

    Az újszülött érkezése szorosabbra vonhatja a családi kapcsolatokat, de nagyobb fokú alkalmazkodást is követel mindenkitől.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA