• Védd a fejed!

    Szerző:
    WEBBeteg

    Szakértők szerint kis odafigyeléssel és néhány egyszerű szabály betartásával könnyedén megőrizhetjük szellemi frissességünket és agyunk egészségi állapotát.

    "A genetikai tényezők és a szerencse is nagy szerepet játszanak az emlékezetvesztés, az agydaganatok, az agyvérzés és más agyi betegségek kialakulásában - nyilatkozta Dr. Keith L. Black, a Cedars-Sinai Egészségügyi Központ idegsebészeti osztályának elnöke és a Maxine Dunitz Idegsebészeti Intézet igazgatója - Agyunk egészsége azonban részben tőlünk is függ. Rengeteg módszer létezik, amelyekkel csökkenthetjük a betegségek és agysérülések kialakulási esélyeit."

    Hirdetések

    Mentális és fizikai edzés az "épelméjűség" megőrzéséért

    Viseljünk védősisakot kerékpározáshoz és sportoláshoz. Figyeljünk oda az agyrázkódás tüneteire és minden fejsérülést vegyünk komolyan. "Általánosságban elmondható, hogy ami jó a szívnek, az jó az agynak is, hiszen ugyanazok a tényezők - plakkok és artériás sérülések - a felelősek a szívroham és az agyvérzés kialakulásáért. Figyeljünk oda koleszterinszintünkre, vérnyomásunkra és mozogjunk rendszeresen."

    Dolgoztassuk meg agyunkat rejtvények és játékok segítségével. Ha tehetjük, olvassunk rendszeresen, tanuljunk nyelveket vagy kössünk. Korábbi kutatási eredményekből világosan látszik, hogy a mentális edzés segíthet késleltetni a szellemi leépülést.

    Fogyasszunk rendszeresen gyümölcsöt, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat és jó minőségű fehérjéket. Mértékkel, vagy egyáltalán ne fogyasszunk alkoholt és szokjunk le a dohányzásról. Próbáljuk minden éjjel kialudni magunkat és küzdjünk a stressz ellen: relaxáljunk, meditáljunk és mozogjunk.

    Stroke - Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Legyünk tisztában az agyvérzés tüneteivel és azonnal kérjünk segítséget, ha valamelyik tünetet észleljük magunkon. Ne higgyük, hogy csak idősek kaphatnak agyvérzést. Az esetek 25 százalékában 65 év alattiak az áldozatok, de fiatal felnőttek és gyermekek esetében sem ritka az agyvérzés. Az azonnali kezelés segíthet megelőzni a maradandó károsodásokat.

    Bár még mindig nem sikerült teljes bizonyossággal igazolni, hogy a mobiltelefonok rádiófrekvenciás hullámai károsak lennének és növelnék az agydaganat kialakulásának esélyét, jobb, ha óvatosak vagyunk és headsetet vagy a kihangosítás funkciót használva telefonálunk.

    (Medipress.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Az életmódváltást csoportosan könnyebb elkezdeni

    Az életmódváltás nemcsak lemondásokkal jár, de új szokásokkal is. Egyedül egy kicsit tanácstalan az ember, hiszen új alapanyagokat, új recepteket kell megtanulnia. Az étkezési szokás mellett a bevásárlási szokáson is változtatni kell, vagy éppen a mozgást kell becsempészni a napi rutinba. Ezeket a változásokat szakemberi segítséggel lényegesen könnyebb meglépni.

    Szögeczki Ági fogyókúrára fogta párját

    Ági és párja nemcsak fogyókúráznak, de életmódot is váltottak. Bár Áginak már nem igazán kell tovább fogynia, párja fogyását támogatva ő is lemondott az édességekről. A közös főzésekben pedig a kisfia, Patrik is részt vesz.

    Veszélyes kombináció: magas vérnyomás és prediabétesz

    A magas vérnyomás és a prediabétesz együttes jelenléte sokkal komolyabb veszélyt jelent a szervezetnek, mint külön-külön. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpontkardiológusa az összefüggésekre hívta fel a figyelmet.

    Több mint TestŐr előzetes

    Szögeczki Ági fogyása egyre többeket motivál. Megmutatjuk, hogyan segít a kóladió és Ági az életmódváltásban.
    Kipróbáljuk a legújabb módszereket, megtaláljuk azokat a tradicionális megoldásokat, melyeket egykor az egészség és a kortalan szépség receptjeként tartottak számon.

    Fokozatosságra int Katus Attila az életmódváltásban!

    A fitneszedző szerint akkor sikeres az életmódváltás, ha itt is odafigyelünk a fokozatosságra, hiszen egyszerre minden szokást megváltoztatni és azokat betartani nem könnyű feladat. Az is nagyon fontos, hogy az út ne szenvedés, hanem apró sikerek összessége legyen.

    A fogyókúra alatt legtöbben a farkasétvágytól szenvednek!

    A diétánál a legnehezebb a szinte állandó éhség. Vannak olyan gyógynövények, amik segíthetnek ennek leküzdésében, mások pedig a vízhajtással támogatják a súlycsökkenést. A jojó effektus elkerülhető az életmódváltással, aminek a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás is az alapja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA