• Huszonhárom évig élt lövedékkel az agyában egy kínai férfi

    Szerző:
    WEBBeteg

    Több mint húsz éven át élt egy lövedékkel a fejében egy kínai férfi, aki az egykori sérülés miatt epilepsziás rohamokkal küzdött.

    Hirdetések

    A két centiméteres rozsdás lövedéket egy helyi kórházban távolították el a földművesként dolgozó Vang Tiencsing (Wang Tianqing) agyából. Az észak-kínai Hopej (Hebei) tartománybeli Csangcsiakouin (Zhangjiakouin) városában élő férfi még 1988-ban kapta a fejébe a golyót, amint hazafelé tartott. "Azt hittem egy csúzli talált el.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Láttam egy férfit állni a hegyen és azt gondoltam, ő célzott rám" - emlékezett vissza a történtekre. Tiencsing egyik kórházában tért magához, ahol gyulladásellenes gyógyszereket adtak neki az orvosok, majd hazaküldték. Nem sokkal később epilepsziás rohamok törtek rá, amelyek a következő két évtizedben egyre csak súlyosbodtak. Kezelésére visszajárt a kórházba, ahol egyik alkalommal a szakemberek felfedezték a koponya CT-n a lövedéket.

    Vang Cseming (Wang Zhiming), a kórház idegsebészeti onkológiai osztályának egyik orvosa szerint általában egy a több ezerhez a lehetősége annak, hogy valaki túléljen egy fejlövést, de a Tiencsing fejébe behatoló lövedék nem érintette az agyi főereket és az agytörzset sem - idézte a szakembert a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Benőtt köröm - Hogyan előzze meg, mit tehet ellene?

    A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járó beteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása, és hogyan kezelhető?

    Hogyan készüljünk fel egy műtétre?

    A műtéteket két kategóriába sorolhatjuk sürgősségtől függően. Ezek alapján halasztható és sürgős beavatkozásokról beszélhetünk. A sürgős műtéteket a diagnózis felállítását követően rövid idő alatt elvégzik, elmaradásuk súlyos, életveszélyes komplikációkat is okozhat.

    Császármetszés - Régidőktől napjainkig

    Sokan azt gondolják, hogy a császármetszés a szülés könnyebb változata, azonban ez nem feltétlen van így. Mint minden műtétnek, ennek is lehet szövődménye, ami adott esetben sokkal veszélyesebb és súlyosabb a természetes úton való szülés szövődményeinél. Mit kell tudni a császármetszésről?

    Tudnivalók az egynapos sebészeti beavatkozásokról

    Korábban is voltak már kezdeményezések az egynapos sebészeti ellátás kiterjesztésére hazánkban, de számtalan finanszírozási, kivitelezési akadályba ütközött a zökkenőmentes alkalmazás. Napjainkra azonban a korszerű műtéti eljárások és eszközök használatának köszönhetően bizonyos beavatkozások esetén lehetőség van arra, hogy a beteg ne töltsön napokat a kórházban, hanem 24 órás megfigyelés után az otthonában lábadozzon tovább.

    Petefészekciszta? A szűrés elengedhetetlen!

    A pubertáskortól a menopauzáig bármikor kialakulhat petefészekciszta, amely az esetek egy részében tünetmentesen el is múlik. Dr. Demjén László, nőgyógyász szerint azonban előfordulhat, hogy a ciszta olyan nagyra nő, hogy elkerülhetetlen a műtéti eltávolítás.

    Jogi tanács orvosi műhibák esetén

    Egy esetleges műhiba esetében az ügyvéd által bevont szakértők azt vizsgálják, hogy ténylegesen orvosi mulasztás történt-e, vagy a beteg a műtét előtt aláírt kockázati tényezőket vállalva, az említett kockázatok egyikének esett áldozatául.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA