• A mobiltelefon lehetséges egészségügyi veszélyei - Kutatás

    Szerző:
    WEBBeteg

    Szinte minden embernek van mobiltelefonja, mégis nagyon kevesen tudják, milyen hatást gyakorolhatnak a készülékek egészségünkre.

    Egyes kutatások szerint a legnagyobb probléma, amit okozhat legfeljebb a fülcsengés lehet, más szakértők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a mobiltelefonok okozhatnak egyelőre ismeretlen biológiai változásokat.

    Nem ismerhetjük a hosszú távú kockázatokat, és még húsz évig nem is fogjuk – állítja Diana Zuckerman, a Cancer Prevention and Treatment Fund nevű amerikai rákmegelőzési alap elnöke. Ez azonban nem azt jelenti, hogy most nem kell aggódnunk a mobiltelefon egészségügyi hatásai miatt saját magunkra és a gyerekeinkre nézve.

    Hirdetések

    Az aggodalmakat pedig csak fokozza az a Journal of Epidemiology and Community Health folyóiratban nemrégiben közzétett kutatás, amely azt mutatta, hogy a mobiltelefon összefüggésben állhat a gyerekek rossz magaviseletével. A kutatás 1996-97-ben született gyermekeket és sokat mobiltelefonáló édesanyjaikat vizsgálta. Az eredmények azt mutatták, hogy amennyiben az anya a terhesség alatt és után is rendszeres mobilhasználó volt, gyermeke nagyobb valószínűséggel szenvedett 7 éves korára magatartási zavaroktól.

    Veszélyeztetjük a gyermek egészségét

    Rádióhullámok és sugárzás


    A legújabb tanulmányok szerint, a mobiltelefonok és más rádióhullámokat kibocsátó eszközök (vezeték nélküli beltéri telefonok, vezeték nélküli routerek, laptopok, mikrohullámú sütők, de még a babaőrök is) komoly egészségügyi veszélynek teszik ki használóikat. Hogyan maradjunk biztonságban, ebben a drótnélküli világban? Milyen veszélyek fenyegetnek a mindennapokban? >>

    Zuckerman elmondta, azt már tudjuk, hogy a mobiltelefon által kibocsátott sugárzás káros lehet a fejlődő agyra. A gyerekek koponyacsontja vékonyabb, mint a felnőtteké, és korábbi kutatások kimutatták, hogy a gyermekagy nagyobb mértékű sugárzásnak van kitéve, mint a felnőtté.

    A vizsgált populációban azokban a gyerekekben figyelték meg a magatartászavarok legmagasabb kockázatát, akiknek édesanyja a terhesség alatt is rendszeresen használt mobiltelefont, amikor a csecsemő agya fejlődésben van, és rendkívül érzékeny a környezeti hatásokra. A szakértő szerint bármi is legyen az ok, senki sem akarhatja, hogy gyermeke agresszív viselkedéstől szenvedjen csak azért, mert az édesanya állandóan a mobiltelefonon lóg.

    A kutatók szerint az anyáknak nem kell teljesen lemondaniuk a mobiltelefonról a terhesség alatt, de körültekintőbben kell használniuk a készüléket.

    Íme, a legalapvetőbb tanácsok:

    Az agydaganat tünetei


    Az agydaganat által okozott tünetek a daganat méretétől, elhelyezkedésétől és a daganat növekedési sebességétől függ. Egy lassan növő daganat még viszonylag nagy méret esetén is lehet tünetmentes. Az alábbi tünetek esetén kell gyanakodni:

    Bővebben az agydaganatról>>

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Bőrvédelem piciknek - Milyen fényvédő készítményt válasszunk csecsemőknek, kisgyerekeknek?

    A napsugárzás rendkívül nagy veszélyt jelent a babák és kisgyermekek érzékeny bőrére. Ezért fontos, hogy a szabadban való tartózkodáskor árnyékban is speciális napvédő készítménnyel védje gyermeke bőrét. A kicsik bőre magas faktorszámú, jól tolerálható krémet igényel. Milyen termékek felelnek meg a csecsemőknek és kisgyerekeknek, és hogyan tudja a leghatékonyabban megvédeni őket a napégéstől? Cikkünkből megtudhatja.

    Figyeljen rá, hol hordja a mobiltelefonját!

    Egy kutatás eredményei megerősítik azt a korábbi feltételezést, miszerint a mobiltelefon által kibocsátott sugárzás káros hatással van a spermiumokra.

    Egy fertőzés is oka lehet a koraszülésnek

    Napjainkban a csecsemőhalálozás fő oka a koraszülés, illetve hogy a babák sokszor nagyon alacsony súllyal születnek. Számos olyan eset van, amikor a koraszülött gyerekek később maradandó károsodással élnek, olykor a látásuk vagy a hallásuk sérül, de sokszor tanulási nehézségek jelentkeznek ezeknél a gyerekeknél. A koraszülések leggyakoribb oka a hüvelyi fertőzöttség, de a baktériumtoxinok által okozott agyi fertőzések évente kb. ezer gyermeknél fogyatékosságot is okoznak. A megfelelő hüvelyflóra fenntartásával a hüvelyfertőzöttség nagy százaléka elkerülhető lehetne, így a koraszülések száma is jelentősen csökkenne.

    Szülés utáni szorongás

    Természetes dolog, hogy a kisbaba megszületése után az újdonsült szülők szoronganak. Ennek sok oka lehet, a leggyakoribb, hogy az édesanya attól fél, hogy nem fogja tudni ellátni gyermekét, nem ismeri fel annak jelzéseit.

    Rectus Diastasis - Ártalmasabb, mint hinnénk!

    A szülő nők jelentős részét, kutatások szerint több mint a felét érinti az egyenes hasizmok szétválása (rectus diastasis), amely sajnos nem csupán esztétikai probléma. Az elváltozás kezelése nélkül komoly gerincproblémák, állandósult deréktáji fájdalom, sőt, akár nőgyógyászati betegségek és vizelet visszatartási zavarok is kialakulhatnak.

    Életmódváltás már a fogantatás előtt!

    Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA