Párkapcsolatok: a 3. évre "rukkolt" előre a válságos 7.

MTI
megjelent:

A korábban hitt hét évnél mára már négy évvel hamarabb következik be a párkapcsolatokban a legválságosabb időszak - áll egy brit tanulmányban.

Készítői - akiket egy filmstúdió bízott meg a kutakodással - 2 ezer brit felnőtt megkérdezése alapján vonták le következtetéseiket. A hízás, a "sündisznóállás", a levágott körmök fürdőszobában felejtése, a horkolás és egyebek hamarabb juttatnak mélypontra egy kapcsolatot a sebes élettempójú XXI. században, mint korábban. A harmonikus kezdeti időszak kevesebb mint felére zsugorodásában főszereplő a hosszabb munkaidő, a pénz miatti aggódás. A megkérdezettek "minősített többsége", bő kétharmada - 67 százalék - a 3. esztendőt ítélte a legnehezebbnek.

A munka a magánélet rovására megy?

A felmérés összeállította a kapcsolatölő dolgok toplistáját is. Első a hízás és a testedzés elhagyása, 13 százalék tette az első helyre. Második a pénz és költekezés körüli vitasorozat, 11 százalék tartja a legfőbb bajnak. Harmadik helyre került a túl sok vagy ellentétes műszakokban végzett munka 10 százalékkal. Negyedik a tisztálkodás elhanyagolása 9 százalékos kapcsolatölő rátával.

Ötödik helyen a rokonságok vannak: a fő baj, hogy általában a pár kölcsönösen sokallja a másik pereputtyával eltöltendő időt. Ezt is 9 százaléknyian jelölték meg legfőbb "harmónia-halálnemnek". A hatodik a romantika hiánya, továbbá a szexé - 8 százalékkal. Hetedik helyen az iszákosság áll 7 százalékos mutatóval.

Nyolcadik a horkolás és az emiatti korholás, továbbá az "antiszociális alvási szokásvilág" - hogy ezen mit értettek a felmérők, arra nem tért ki a Reuters brit hírügynökség, feltehetően a fogcsikorgatástól kezdve a lámpaégetésig minden benne van - 6 százalékot kapott.
Kilencedik a divatjamúlt öltözködés, a régi ruhák, alsóneműk viselése az elnyűttségig - 4 százalékkal.

A párelidegenedési "top ten" tizedik helyezettjei a fürdőszobai szokások, például levágott körmök, szőrszálak hátrahagyása. Ezt 4 százaléknyian mondták legfőbb gondnak.

Ezek a cikkek is érdekelhetik

(MTI)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.