• Hétfőn indul az Országos UV Teszt

    Szerző:
    WEBBeteg

    Hétfőn kezdődik a Magyar Látszerész Szövetség új akciója. Az Országos UV-teszt alatt 300 üzletben ingyen vizsgálják meg, hogy a szemüvegek és napszemüvegek lencséi mennyi káros sugárzást engednek át.

    A Magyar Látszerész Szövetség akciója április 14-én, hétfőn kezdődik. Az Országos UV Teszt alatt csaknem 300 kijelölt helyen ingyen mérik fel a szakemberek a szemüvegek, napszemüvegek szűrési állapotát. A speciális UV-mérő berendezésekkel meg tudják mondani, hogy mennyi káros sugárzást enged át a lencse, majd a látszerészek ingyenes szaktanácsot is adnak.

    Hirdetések

    Az akcióban résztvevő üzleteken az UV Teszt logója látható, de a teljes lista elolvasható a www.uvteszt.hu internetes honlapon is, telefonon pedig a (06-1) 437-6610-es információs számon adnak felvilágosítást - mondta a Független Hírügynökségnek Tóbiás Richárd, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke.

    Az elmúlt évek tapasztalatai szerint napszemüvegeket egyre tudatosabban vásárolnak a magyarok, vagyis egyre fontosabb szemponttá vált, hogy megóvják a szemüket. Ugyanakkor a dioptriás, mindennapi viseletre készült szemüvegek esetében már nem fordítanak elég figyelmet az UV-szűrésre. A nagy mennyiségű ultraviola sugárzás hosszabb távú hatásai lassan és fájdalommentesen jelennek meg.

    A gyerekek és a fiatalok különösen veszélyeztetettek, hiszen a szabadidejük nagy részét a szabadban töltik. Ráadásul az ő szemlencséjük még nem képes annyi UV-sugárzás kiszűrésére, ezért a szem belseje- az ideghártya- még több káros hatást szenved el. Ezért a szülőknek ügyelniük kell arra, hogy gyermekük rendszeresen viseljen napszemüveget ott, ahol erős UV-sugárzásnak vannak kitéve. Az Ausztrál Népegészségügyi és Orvosi Kutatóintézet előrejelzése szerint az ózonréteg kimerülésével évente több, mint 36 ezerrel nő a kialakuló szembetegségek száma.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Mire figyeljünk önbarnító krém használatakor?

    Mindenki számára elérhetők az év bármely szakában, első látásra könnyen alkalmazható készítmények, melyek többségét otthoni használatra fejlesztették ki, bár kozmetikai célokra is kiválóak: az önbarnító készítmények.

    Mennyire veszélyes a szolárium?

    Minden egyes szoláriumozással nő a bőrrák kialakulásának kockázata. Minél gyakrabban látogatja valaki a szoláriumot, annál több kárt okoz magának és annál nagyobb a bőrrák rizikója.

    Szolárium - Szabad-e nálunk, ami a szakértők szerint káros

    A bőrrák kialakulásának kockázatát a szolárium használata olyan mértékben fokozza, hogy amerikai szakorvosok azt javasolják, sújtsák különadóval ezt a szépészeti szolgáltatást, a fiatalok számára pedig, egy Európai Uniós állásfoglalást követve, tiltsák meg.

    Melanoma - A korai felismerés teljes gyógyulást jelenthet

    Nem lehet elégszer hangsúlyozni: ha figyelünk szervezetünkre, a bőrünkön lévő friss pigmentált elváltozásainkra, és évente legalább egyszer részt veszünk bőrgyógyászati szűrővizsgálaton, a bőrrák gyógyítható!

    Most kell ellenőriztetni az anyajegyeket!

    Az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. Az emlékező bőrről, a gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus beszélt.

    A leégés később bosszulja meg magát

    A napfény sokszor emlegetett áldásos hatása mellett sajnos igen sok veszély forrása. A legismertebb fényártalom a napégés, amelyért főképp a hosszúhullámú UV-B sugarak tehetőek felelőssé.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA