• Influenzajárvány: Már megérkezett egyes megyékbe?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Túllépte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedésben szenvedők száma Győr-Moson-Sopron megyében - közölte Széles Klára, a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének osztályvezetője szerdán az MTI-vel.

    Hirdetések

     Influenzajárvány: Tudnivalók a 2010/2011-es idényre!


    Az influenza hirtelen kezdődő megbetegedés, Jellemző tünetei a magas láz, hidegrázás, köhögés, torokfájás, orrdugulás, nátha, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság. Előfordulhat az is, hogy nem jelentkezik láz, ez immunhiányos betegek és idősek esetében fordulhat elő. Emésztőszervi tünetek is jelentkezhetnek, például hasmenés, hányinger, hányás.
    Influenzajárvány: Tudnivalók a 2010/2011-es idényre!>>

    Az utóbbi héten 100 ezer lakos közül 215-en fordultak orvoshoz influenzára jellemző panaszokkal, míg egy héttel korábban ez a szám kevesebb volt 200-nál.

    Két esetben már kimutatták a H1N1 influenzavírust. Az egyik érintettet kórházban ápolják - mondta a szakember.

    A jelenlegi helyzetet mérsékelt influenzaaktivitás jellemzi, amely egy felszálló ágú járvány kezdete lehet - tette hozzá.

    Sopronban és a város környékén több a beteg, mint a megye többi részén - utalt a főorvos a betegség területi megoszlására.

    Hozzátette, a vírus leginkább a 14-25 év közötti fiatal korosztályt támadja, az eddig megbetegedettek csaknem fele ebbe a korcsoportba tartozik.

     Látogatási tilalom
    Részleges látogatási tilalmat rendeltek el az influenzagyanús megbetegedések számának emelkedése miatt szerda reggel a debreceni Kenézy Kórházban - közölte az intézmény szóvivője az MTI-vel. Lénárt Beáta tájékoztatása szerint az ilyen jellegű megbetegedések számának növekedése, illetve a hurutos esetek halmozódása miatt szerdától nem látogatható a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás, a fül-orr-gégészeti, valamint a szülészeti és nőgyógyászati osztály.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Még mindig tart az influenzajárvány

    Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA