• Egészséges élet

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-06-09 13:15
    Probiotikum
    A probiotikumok olyan jótékony mikroorganizmusok, amelyek védőhatást biztosítanak bizonyos kórokozókkal szemben, és amelyek számos élelmiszerben is megtalálhatóak. A probiotikumokról úgy tartják, hogy a bélflóra kiegyensúlyozása által igen fontos szerepet játszanak a megfelelő bélműködés és emésztés fenntartásában.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás - Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-06-20 09:41
    Nem lehet elégszer hangsúlyozni a tényt, hogy egy-egy daganatos elváltozás korai észlelése és a korai szakaszban adott orvosi kezelés jelentősen megnöveli a túlélési esélyeket. Ennek tükrében igen fontos, hogy bizonyos önvizsgálatokat havi rendszerességgel mindenki végezzen el. Milyen önvizsgálatok ajánlottak?
    Egészségmegőrzés
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Mónika, allergológus, fül-orr-gégész
    2018-06-19 16:01
    Normális esetben az orrunkon keresztül szívjuk be a levegőt, amely tisztítja, szűri és felmelegíti azt. Ha azonban ezt a rendszert, vagyis az orrlégzést valami gátolja, kénytelenek vagyunk szájon át lélegezni.
    Egészségmegőrzés
    infostart.hu
    2018-06-18 16:01
    Nem jár el jogszerűen az a patika, amelyik nem ad ki papír alapú vényre vagy a felírási igazolásra egy gyógyszert a beteg hozzátartozójának - hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - G. A., újságíró, Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2018-06-18 09:41
    2017 októberében a New York Times cikke indított el egy világméretű hullámot a média világában. Harvey Weinstein, Oscar-díjas producert több áldozata nyilvánosan vádolta szexuális zaklatással. A bántalmazottak bátor kezdeményezése világszerte - így itthon is - követőkre talált.
    Panaszok
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2018-06-17 17:25
    Pohárban vagy medencében, alkalmanként vagy rendszeresen - a haspuffadás leküzdése során, hasznos segítőtársak lehetnek a gyógyvizek.
    Egészségmegőrzés
    Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
    2018-06-16 18:56
    A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.
    Egészségmegőrzés
    Unicef.hu
    2018-06-16 17:25
    A kisbabák agyának tömege születéskor még mindössze a negyede a felnőtt emberi agy tömegének, azonban az első három évben olyan sebességgel fejlődik, mint később egy életszakaszban sem.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2018-06-15 20:14
    Egy kutatás eredményei megerősítik azt a korábbi feltételezést, miszerint a mobiltelefon által kibocsátott sugárzás káros hatással van a spermiumokra.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Takács Emőke
    2018-06-15 16:07
    A kalcium számos fontos élettani folyamat nélkülözhetetlen szereplője, biztosítja az izom- és idegsejtek ingerelhetőségét, és szerepet játszik a véralvadásban, a szívműködésben és a vérnyomás szabályozásában is. A szervezetben lévő kalcium 99 százaléka a csontokban és fogakban található.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Prokisch József, vegyész, egyetemi docens
    2018-06-14 20:19
    Tudjuk, hogy a világon több terület is szelénhiányos. Tudjuk, hogy Magyarország nagy része is ebbe a kategóriába tartozik. Azonban honnan tudhatjuk azt, hogy nekünk szelénhiányunk van és szelénpótlásra lenne szükségünk?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!