• Egészséges élet

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2016-11-11 11:25
    Láz
    A láz emelkedett testhőmérséklettel járó állapot, egy tünet, melyet kiválthat fertőző és nem fertőző betegség, külső hatás is. Mi a teendő láz esetén?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2017-02-26 11:25
    A szauna szervezetünkre gyakorolt előnyös hatásait többnyire ismerjük, azonban vannak esetek, amikor ellenjavallt a használata. Hogyan hat a szaunázás légzőszervekre, a mozgásszervekre, nemi szervekre, hormonális rendszerünkre és a bőrbetegségekre?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017-02-26 07:38
    Az ételeink édesítésére a legelterjedtebb természetes édesítő manapság a kristálycukor (szacharóz, répacukor) és a méz használata, ugyanakkor már nagyon sokféle édesítőszer közül választhatunk a boltok polcairól. Nem kell aggódnunk, ha az édesítőszerek mellett döntünk, semmilyen egészségügyi kockázattal nem kell számolnunk az általánosan fogyasztható mennyiségen belül.
    Egészségmegőrzés
    JóAlvás Központ - dr. Vida Zsuzsanna
    2017-02-26 02:51
    A krónikus fáradtságot gyakran mi okozzuk az életmódunkkal, de van, amikor ez az állapot betegséget jelez. Ha az alábbi tanácsokat megfogadva, három hónap után sem érezzük magunkat frissebbnek, akkor érdemes utánajárni, mi okozza a tartós energiahiányt a szervezetben.
    Egészségmegőrzés
    Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság
    2017-02-25 07:38
    Bár kora tavasszal a magyarok 95 százaléka szenved D-vitamin-hiányban a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság felmérése alapján (jelentős részük kritikus mértékben), továbbra is mindössze a lakosság tizede figyel oda a megfelelő pótlásra.
    Egészségmegőrzés
    Budai Allergiaközpont
    2017-02-25 05:21
    A probiotikum kifejezés több, különböző baktérium törzset jelöl. Ezek nem kórokozók, hanem jótékony baktériumok. Együtt élünk velük, szimbiózisban.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-02-24 13:11
    Egyre nagyobb a mozgásszervi panaszokkal küzdő betegek száma. A háziorvosi rendelők, a reumatológiai és ortopédiai szakrendelések tele vannak az ülő életmód áldozataival. Manapság az emberek többsége városban él, autóval jár, és sokan ülőmunkát végeznek, amely a mozgásszervek egészsége szempontjából nagyon káros.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2017-02-24 09:41
    Leszázalékolás, rokkantnyugdíj. Ezek a kifejezések jóformán már csak a köznyelvben léteznek. Néhány éve már olyan fogalmakkal találkozhatunk, mint megváltozott munkaképesség, komplex minősítés, rehabilitációs szolgáltatás és ellátás. Összeszedtük a legfontosabb információkat.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
    2017-02-23 05:21
    Télen a bőrünk ellenállóképessége csökken. A hideg és a fagyos szél is megviseli, ugyanakkor az alacsony légnedvesség-tartalom miatt a fűtött helyiségekben is könnyebben kiszárad.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-02-22 05:21
    Mára éltünk részévé váltak a számítógépek. Szinte nincs olyan életterület, ahol ne találkoznánk velük. Sokan - munkájukból kifolyólag - hosszú órákat kényszerülnek a gép előtt tölteni.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2017-02-21 14:55
    A K-vitamin a véralvadás egyik fontos szabályozó tényezője, ám jótékony hatásai közé tartozik az is, hogy elősegíti a máj méregtelenítő funkcióját, egyes kutatások szerint pedig a csontok felépítéséhez is szükséges.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!