• Egészséges élet

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-05-03 13:11
    Gyógyszer
    Nem véletlen, hogy a gyógyszerek nagy része csak orvosi vényre adható ki. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott hatóanyag milyen formában jut be a szervezetbe, illetve nagyon fontos az adagolás módjának szakszerű meghatározása is: az orvos által előírt alkalmakkor, a megadott mennyiséget a megadott módon kell bevenni.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2017-06-22 13:11
    Számos olyan tévhit van, amik nagyon megnehezítik a vágyott cél - a formás alak és egészséges test - elérését. Ismerkedjünk meg a tíz leggyakrabban előforduló tévhittel!
    Egészségmegőrzés
    Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
    2017-06-21 21:41
    Kubányi Jolán, az MDOSZ elnöke ad néhány hasznos tippet a szülőknek.
    Egészségmegőrzés
    Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
    2017-06-21 06:14
    Megfelelőek a hús- és egyéb élelmiszerkészítményekben adalékanyagként használt nitritek és nitrátok jelenlegi egészségügyi határértékei, állapította meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a legfrissebb értékelésében.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, pszichoterapeuta
    2017-06-20 13:11
    Fiatal nőknél a leggyakoribb az irritábilis bél szindróma előfordulása. Az esetek 50 százalékában 35 éves kor alatt kezdődik és kétszer annyi nő szenved a hasfájásos betegségtől, mint férfi. Mit lehet tenni ellene?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-06-19 11:25
    A polidipszia kifejezés jelentése: túlzott szomjúságérzés. A probléma fennállása esetén a lényeg nem a szervezet vízhiányos állapota, hanem valamely oknál (pl. betegség) fogva a szervezet úgy érzékeli, hogy abszolút vagy relatív folyadékhiány alakult ki.
    Egészségmegőrzés
    Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
    2017-06-19 07:38
    A jó idő közeledtével egyre többen veszik elő napszemüvegüket, hogy így védekezzenek az erős napsugárzással szemben. De vajon tisztában vagyunk azzal, milyen a megfelelő napszemüveg és mire érdemes figyelni a vásárlás során? A fogyasztóvédelmi hatóság az idei évben is ellenőrzés alá vonja ezt a termékkört.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szegheő Péter
    2017-06-16 21:41
    A túl alacsony és a túl magas páratartalom nem egészséges. A légutak a száraz levegőben kiszáradnak, köhögünk, komfortérzetünk csökken. A tartósan száraz levegő nemcsak egészségünknek, hanem fabútorainknak, ruházatunknak, növényeinknek sem tesz jót.
    Egészségmegőrzés
    Diabetes - Kicsák Marian, dietetikus
    2017-06-16 20:09
    Kora tavasszal új színekre, formákra, új ízekre vágyom. Amint megjelennek az első tavaszi virágok, lelkesen vásárolok belőlük, és otthon napokig gyönyörködöm bennük. A kedvencem a tulipán és a nárcisz. Az ételekben is szeretem a színességet, zöld, sárga, piros. Önök is így vannak ezzel? A sokszínűség jó a szemnek, de jó az egészségünknek is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-06-14 11:25
    A szájszag általában ártalmatlan, azonban nagyon zavaró lehet. Nagyon ritkán komoly betegségek is okozhatnak kellemetlen leheletet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-06-14 09:41
    Egyetlen véradással 3 ember életét lehet megmenteni, ráadásul az adott vér teljes vérként vagy részeire bontva (vörös vértest, plazma, trombocita) adható, attól függően, mire van szüksége a betegnek. Ennek ellenére rengeteg mítosz kering a véradással kapcsolatban. Ezekről rántjuk most le a leplet a június 14-i Véradók Világnapja alkalmából.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!