• Egészséges élet

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2016-11-11 11:25
    A láz emelkedett testhőmérséklettel járó állapot, egy tünet, melyet kiválthat fertőző és nem fertőző betegség, külső hatás is. Mi a teendő láz esetén?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2016-12-09 11:25
    Ha gyors étkezésről van szó, mindig számíthat a konzerv élelmiszerekre, mint a nélkülözhetetlen tápanyagok kényelmes forrására. De vajon mennyire egészségesek?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Petke Zsolt
    2016-12-09 07:38
    Mozgásszegény életmódot folytatok, ülőmunkát végzek. Sajnos egyre túlsúlyosabb vagyok. Tudna tanácsolni valamit, ami elősegítené a fogyásomat? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista
    2016-12-08 17:01
    Az öregedés szabad gyökök elmélete az egyik legszélesebb körben elfogadott öregedéselmélet, melyet Harman fogalmazott meg 1956-ban. A szabad gyökök elsősorban a szervezetet érő káros anyagok és stressz hatására keletkeznek oxigénből.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2016-12-07 17:01
    A forgalomban lévő fájdalomcsillapító gyógyszerek közül sok népszerű típus hatóanyaga az acetilszalicilsav, amely hatásos, de nem minden esetben veszélytelen. Kölcsönhatásba léphet ugyanis a szintén széles körben népszerű gyógynövényalapú étrend-kiegészítők egy-egy összetevőjével.
    Egészségmegőrzés
    Budai Allergiaközpont - Dr. Magyar Donát, aerobiológus, Király Tamás, okleveles gépészmérnök
    2016-12-06 22:00
    A fűtési szezonban sokan szembesülnek azzal, hogy az ablakokon gyöngyöző pára jelenik meg, majd az esetleges szigetelési hibákból adódóan a ház sarkaiban penészedés által okozott elszíneződés látható. A magas páratartalom nemcsak esztétikailag zavaró, de számos komoly betegség forrása is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. V., Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2016-12-06 11:25
    Hosszú évtizedeken keresztül rendkívül népszerű építőanyag volt, ma már átok. Nem csupán az iparban, hanem közvetlen környezetünkben, a lakó- és középületekben is jelen van a mai napig a tüdőrák kialakulásának egyik fő okozója, az azbeszt. Mit kell tudni az azbesztről, hogyan szabaduljunk meg tőle?
    Egészségmegőrzés
    Budai Endokrinközpont
    2016-12-05 21:45
    Ha reform receptekkel kísérletezünk, érdemes kipróbálni a zablisztet. Ízben és látványban a megszokotthoz hasonlót ígér, emellett fogyasztásának számos kedvező hatását is élvezhetjük.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2016-12-04 13:11
    A relaxáció pihenést, ellazulást jelent. A mindennapokban relaxáló hatású lehet egy séta, zenehallgatás, egy film megnézése. Bármi, ami kiszakít az addigi megfeszített tevékenységből.
    Egészségmegőrzés
    otvenentul.hu
    2016-12-04 09:41
    Telente sokan panaszkodunk fáradékonyságra, lehangoltságra, sőt vannak, akiknél a rövid, borongós nappalok miatt téli depresszió alakul ki.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2016-12-03 14:55
    A D-vitamin elnevezés több, zsírban oldódó vitamint foglal magába. Legfontosabb feladata a kalciumháztartás szabályozása, és a csontok ásványosítása.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!