• Egészséges élet

   • Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Moharos Melinda, dietetikus
    2016-09-23 13:11
    A megfelelő folyadékfogyasztás alapvető az élethez. Nélkülözhetetlen a szellemi-fizikai teljesítőképességünk fenntartásához, a tanuláshoz, sportoláshoz, és segít csökkenteni számos krónikus megbetegedés kialakulásának kockázatát.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2016-09-19 17:25
    Holland és skót orvosok által végzett kutatási eredmény szerint terhesség alatt a rendszeres almafogyasztás csökkenti a gyermekben az asztma kialakulását. A tanulmányban több mint 1200 gyermeket figyeltek meg.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    2016-09-19 05:21
    A genetikai betegségek kezelése csak tüneti terápiára szorítkozik, nincs lehetőség magának a kiváltó tényezőnek a kiiktatására. A genetikai betegségek jövőbeni gyógyítására ugyanakkor ígéretes kutatások vannak folyamatban, melyek a génterápia, génsebészet eszköztárát vonultatják fel.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító
    2016-09-19 02:51
    Nem titok, hogy a testmozgás pozitív hatása nem kizárólag a test formássá válásában jelentkezik. A rendszeres testmozgást végzőkre a megnövekedett energiaszint, a nagyobb önbizalom és a pozitívabb életszemlélet jellemző. A testmozgás pozitív hatásai emellett a munkára is kihatnak. Bár nehéz számszerűsíteni, a szakemberek szerint mindezt megingathatatlan bizonyítékok bősége támasztja alá.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2016-09-18 05:21
    A legtöbb szemészeti probléma hátterében több ok feltételezhető, az örökletes tényezők mellett nagyon sok környezeti hatással is számolnunk kell. Kellő odafigyeléssel a legtöbb betegség megalakulását jó eséllyel meg tudjuk előzni.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    2016-09-18 02:51
    A fogselyemtől a gyermek önálló fogmosásáig számos - fogápolással és fogbetegségekkel kapcsolatos - kérdésre adunk tömör választ írásunkban.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Halmosi Edina, optometrista-kontaktológus
    2016-09-16 21:58
    A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lágy kontaktlencsét viselők táborában nagy számban fordulnak elő olyanok, akik évek óta ugyanazt a lencsetípust viselik.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó
    2016-09-16 09:41
    A forró nyári napok után üdítően hat a nyár végi, ősz eleji hűvösebb idő. Megkezdődött az iskola, és itt van az őszi kirándulások, majd a szüret ideje is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
    2016-09-15 18:50
    A kurkuma, más néven indiai sáfrány a gyömbérfélék családjába tartozó, ázsiai eredetű fűszer- és gyógynövény. Amellett, hogy élénksárga színe miatt kedvelt ételszínezék, a Worcester-szósz és a curry egyik fontos alapanyaga, az ősi indiai gyógyászatban évszázadok óta használt gyógynövény. Előnyös tulajdonságait az egészségipar is felismerte, és számos kurkuma alapú étrend-kiegészítő készítményt lehet kapni. Gyógyító hatását a modern orvostudomány is intenzíven kutatja - e kutatások eredményeit tekintjük át az alábbiakban.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - N. A., fordító, Lektorálta: Dr. Reinhardt István
    2016-09-14 13:25
    A vashiány a leggyakrabban előforduló hiánybetegségek egyike, melynek változatos tünetei olykor megnehezítik a felismerést. A vashiány azonban számos probléma kiváltó oka lehet, amik közül a vashiányos vérszegénység fordul elő legtöbbször.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!