• Megvannak az Év Testébresztői!

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Coca-Cola Testébresztő Díj jelöltjeit megismerhették a nyár folyamán, folyamatosan lehetett rájuk szavazni is, most pedig kiderült, hogy kinek sikerült a sporttársain kívül a legtöbb embert megmozdítani a közösségi fórumokon, és ki az, akinek a pályázata leginkább meggyőzte a szakmai zsűrit!

    „Szeretnék példát mutatni!”

    A közönségszavazás nyertese Dinya Illés lett, aki sportedzőként, a Fittbike SE elnökeként mindent megtesz azért, hogy kicsitől a nagypapáig mindenkit megmozgasson, és gyakran tart órákat hallássérült sportolóknak is.

    „Több mint 30 éve sportolok, a kedvenc sportágaim az úszás és a triatlon, idén pedig tizedszerre teljesítettem az ironman távját. De a motivációt tulajdonképpen nem az újabb távok teljesítése jelenti, hanem a mögöttem lévő csapat! Szeretnék példát mutatni nekik, ösztönözni őket arra, hogy minél többet sportoljanak, hiszen fontos, hogy a sport már gyermekkorban az életünk részévé váljon, hogy a családok együtt sportoljanak, mert így lehet elérni, hogy a gyerekeknek ne kényszer legyen a mozgás, hanem öröm. Nagyon fontos még közösség összetartó ereje is, ami nélkül egy igazi jó csapat nem tud működni! Minden versenyfelkészülésében nagyon fontos szerepet játszik, hogy összebeszélve, együtt tudjunk sportolni, együtt tudjuk egymást hajtani a jobb eredményért! A mozgás pedig mindenki számára fontos, nem így mozgássérült gyerekeknek, és hallássérült sportolni vágyóknak is tartok spinning órákat. Ez egy új kihívás számomra, megtanultam a jelnyelvet is, hogy minél jobb edzéseket tarthassak, és minél jobban megértsük egymást!”

    Illés a Testébresztő Díj ötszázezer forintos nyereményét pedig arra költi, hogy minél többen vehessenek részt sportorvosi vizsgálaton Pécs városában.

      

    „Önsegítő projektnek indult, aztán kinőtte magát!”

    A másik díjazott Kádár-Papp Nóra lett, akit a pályázata alapján a szakmai zsűri választott ki. Nóra a Gyerünk, anyukám! mozgalom alapítójaként számtalan kismamának és fiatal anyukának segít, hogy újra formába hozzák magukat, a honlapon meghirdetett óráiba bárki becsatlakozhat, és otthon, a számítógépe előtt tornázhat, akár a gyerekkel együtt is!

    „Az ikreim első születésnapja körül éreztem, hogy valamit változtatnom kell, mert testileg is és lelkileg is eléggé mélyponton voltam. Elkezdtem mozogni, és ezt elkezdtem dokumentálni az interneten, amiből kiderült, hogy erre igény és érdeklődés van, hiszen nagyon sok anyuka jár ugyanabban a cipőben, amiben én: nem találják a megfelelő mozgásformát, az időt, a motivációt. Ez a kezdeményezés tehát tulajdonképpen egy önsegítő projektnek indult, aztán kinőtte magát, és egy csapat, egy szuper közösség lett belőle, amit lehet követni a közösségi oldalon, illetve van egy honlapunk, és ott közvetítünk valós idejű tornákat az anyukáknak, akik a szülést követő hatodik – nyolcadik héttől be tudnak kapcsolódni, és különböző mozgásformákból és nehézségi szintekből tudnak válogatni napi három idősávban.”

    Nóra arra is odafigyel, hogy az órák ne legyenek egyhangúak, megszokottak, és újra és újra ösztönözni tudja az anyukákat. A Testébresztő Díj ötszázezer forintos nyereményét is erre költi majd.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    „Minden hónapban elhozok egy sztár-edzőt az anyukáknak, hogy ne csak azokkal a mozgásformákkal ismerkedhessenek meg, amiket én és az oktató anyukák tudunk nekik mutatni, emellett pedig minden hónapban havi kihívásokat szervezek az és az első három helyezett jutalmat kap, hogy mindig új és új motiváció legyen a mozgás folytatására!”

    Ki lesz 2016 Testébresztője?

    Az idei Év Testébresztői tehát megvannak, de a program folytatódik, így aki lemaradt, még lehet 2016 Testébresztője!

    (Több mint TestŐr)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A sportsérülések kialakulásának mechanizmusa: a tenziós, az overload és a sérülés zóna

    Az emberi test nem felejt. Sem a jót, sem a rosszat. Őrzi az egyes traumák emlékeit, s e nyomok mindegyike gyengébbé, sebezhetőbbé teszi. Az élet során bekövetkező számtalan kisebb-nagyobb sérülés bizony a test idő előtti kifáradásához, öregedéséhez vezet, pedig jellemzően oly könnyen elkerülhető lenne.

    Így készülj az első 10 kilométeredre

    A tavasztól őszig terjedő időszak a legalkalmasabb arra, hogy a hobbisportolók nekivágjanak kitűzött céljaik megvalósításának. Aki már lefutotta az 5 km-t, annak logikus célkitűzés a duplázás. Fülöp Tibor, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója, laborvezetője szerint egy teljesítménydiagnosztikára építő, alapos edzéstervvel könnyebben elérhető a 10 km, mint gondolnánk.

    Tanácsok pollenallergiásoknak szabadtéri tevékenységekhez

    A pollenszezon megnehezíti a szabadban való időtöltést a pollenallergiások számára.

    Alvászavarok gyötrik? - Tippek a nyugodt alváshoz

    Elalvás előtt a legtöbben jó éjszakát kívánnak egymásnak, ám e jó kívánság megvalósulása sokak számára csak álom. Felmérések szerint a magyar lakosság 15-30 százaléka szenved valamilyen alvászavartól, és minden második ember találkozott már élete során ezzel a problémával. Az érintettek felénél az alvászavar kezelést igényel.

    Nem minden sport megengedett trombózis után

    A trombózis igen nagy trauma annak, aki versenysportolóként kénytelen volt szembenézni vele. Nemcsak a fájdalom és a gyógyszerek miatt, hanem azért is, mert az addigi életmódjában komoly változások állnak be.

    Az életmódváltást csoportosan könnyebb elkezdeni

    Az életmódváltás nemcsak lemondásokkal jár, de új szokásokkal is. Egyedül egy kicsit tanácstalan az ember, hiszen új alapanyagokat, új recepteket kell megtanulnia. Az étkezési szokás mellett a bevásárlási szokáson is változtatni kell, vagy éppen a mozgást kell becsempészni a napi rutinba. Ezeket a változásokat szakemberi segítséggel lényegesen könnyebb meglépni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.