• Depresszió

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2018-01-02 09:41
    Depresszió
    Kezeletlen esetben a depresszió lefelé menő spirált eredményezhet, amely végén a rokkantság, az önellátási képtelenség, sőt akár az öngyilkosság is állhat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
    2018-01-14 14:55
    Cirkadián ritmus
    Egyfolytában fáradt, napközben majd leragadnak a szemei, pedig kialudta magát? Folyton elnyűtt és szorong? Valószínűleg felborult a biológiai órája!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Marsi Zoltán
    2018-01-12 18:56
    Hazánkban sajnálatos módon kiugróan magas az öngyilkosságok száma. Ismerjük fel az árulkodó jeleket és szükség esetén segítsünk bajba jutott ismerőseinken!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2018-01-11 17:25
    Az alternatív gyógyászati termékekkel kapcsolatban általános szabály, hogy a gyógyszerekkel történő lehetséges kölcsönhatásuk miatt használat előtt tájékoztassa orvosát!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    2018-01-08 14:55
    A bipoláris zavart a köznyelv mániás depressziónak nevezi, és rengeteg tévhit, félreértés kapcsolódik hozzá. Egyesek bűnözőkkel azonosítják a betegséget, mások az őrület szinonimájának tartják, ám ezek általános tévhitek.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-12-26 18:56
    Az ünnepi időszakban az emberekben több az együttérzés és jóakarat társaik iránt. Sajnos azonban az ünnepek sokakat stresszessé és depresszióssá tesznek. A túlzott elvárások a családi harmóniával kapcsolatban, az összejövetelek és az előkészületek miatti stressz, illetve a lehangoltság, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy tervezte, sok negatív érzést okozhat a legcsodálatosabb időszakban.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2017-12-25 18:56
    Az év azon időszakát éljük ismét, ami adventi naptárakról, cukorkákról, ünnepi rendezvényekről, forró csokoládé és mézeskalács illatról, valamint sajnos bizonyos esetekben a fájó üresség érzetéről szól, ha az ünnep eme pillanatait a család nélkül kell átélnie. Ennek ellenére higgye el, megtanulható, hogyan élvezhető a karácsony egyedül is!
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-12-22 14:55
    A depresszió számos és sokszor komoly változásokkal jár mind a páciens, mind a hozzátartozók életében. Előfordulhat, hogy a korábban aktív, életvidám ember hirtelen levert lesz, bűntudatot érez és reményvesztetté válik.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-12-20 13:11
    A depresszió bármelyik évszakban jelentkezhet, de télen különösen gyakori. Az úgynevezett téli depresszió összefügg az évszakkal, ilyenkor a nappalok rövidülnek, az éjszaka hosszúra nyúlik, hamarabb sötétedik.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-12-14 17:25
    A felesleges kilók, amelyeket - ha tetszik, ha nem - mindenhova magunkkal cipelünk, nemcsak szervezetünket terhelik meg rendkívüli módon, hanem - ahogy az számos tanulmányból is kiderül - a depresszió kialakulásának a kockázatát is jelentősen fokozzák.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!