• Depresszió

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg összeállítás - Szakértő: Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2018-01-02 09:41
    Depresszió
    A depresszió mára gyakori betegséggé vált, amely világszerte legalább 300 millió embert érint. Kezeletlen esetben a depresszió egy lefelé menő spirált eredményezhet, amely végén a rokkantság, az önellátási képtelenség, sőt akár az öngyilkosság is állhat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2018-04-12 13:11
    A depresszió egy tünettani fogalom, mely több, egymástól jelentősen eltérő betegséget foglal magába. Milyen módon különböztethetjük meg egymástól a depresszió különféle változatait?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - K. J. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-04-07 11:25
    A sok időt internetezéssel töltők körében jóval gyakoribbak a depresszióra utaló tünetek, mint a világhálót csupán alkalomszerűen látogatók között - derítették ki brit pszichológusok.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2018-04-05 16:04
    dr. Frecska Ede
    Kétszer tett pszichiátriai szakvizsgát, először itthon, majd Amerikában, ahol az autentikus ősi gyógymódok érdekelték, jó ideje a dél-amerikai orvosságos emberek, a curandero-k főzetét kutatja. A Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinikájának vezetője, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Pszichiátriai Osztályának orvos-szakmai igazgatója nyilatkozott portálunknak.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-04-04 17:25
    A fájdalomérzetet nagyban befolyásolja gondolkodásunk, ez érvényes a hátfájásra is. Az emberek fájdalomküszöbe különböző. Egyikünk, ha beüti a fejét, csak megrázza magát, és tovább megy, más valaki meg azonnal jeges borogatással enyhíti a fájdalmat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2018-03-30 13:11
    Ma már csöppet sem számít különleges állapotnak, ha a házasságkötések harmincéves kor felett történnek meg. A válások után egyedül vagy gyermekeikkel élő nők és férfiak párkeresése nem akadálymentes. Számos webes társkereső oldal létezik, melyek egyszerűen elérhetők, kényelmesek, tét nélküliek. Ráadásul a valakihez való tartozás illúzióját is keltheti a levelezgetés, a bókolgatás, a csevegés, méghozzá otthonról, kényelmesen, smink és frizuraigazítás vagy épp borotválkozás nélkül.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2018-03-25 11:25
    Az időskori depresszióval érintettek és környezetük sokszor az időskor természetes velejárójának tekintik a betegség tüneteit, ezért nem is keresnek segítséget. Máskor a testi tünetek, krónikus betegségek nyomják el a depresszió jeleit. A betegek sokszor maguk is szégyellik hangulatuk nyomottságát, a motiválatlanságot, a keserűséget, személyiségük megváltozását. Ez is akadálya lehet a szakember felkeresésének.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2018-03-23 09:41
    A szakemberek szerint a leggyötrőbb és legmérgezőbb lelki szenvedély a féltékenység, amit Othello-szindrómának is neveznek. A zöldszemű szörnyként is nevezett népbetegségnek egyelőre egyetlen orvos sem tudja receptre felírni a gyógyító ellenszerét. A megoldás első lépésben önmagunk elfogadásában és az önismeretben rejlik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2018-03-13 17:25
    Figyelmeztető jelek, amiből arra következtethet, hogy Ön vagy ismerőse depresszióban szenved. Kérjen segítséget, ha az alábbi tünetek legalább két héten keresztül fennállnak!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Habis Melinda - klinikai szakpszichológus, www.onlinetanacsadas.com
    2018-03-12 16:04
    Mindenki tudja, hogy a szülés mekkora testi-lelki erőpróba, kevesen beszélnek azonban arról, hogy ezután mekkora változás történik. Sokaknak nem is sikerül könnyedén feldolgozni és alkalmazkodni a megváltozott elvárásokhoz.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-03-11 10:15
    Tudományosan bizonyított tény, hogy a szervezet alacsony magnéziumszintje és a depresszió között összefüggés áll fenn, ám az összefüggés pontos mechanizmusa még nem ismert. Annyit viszont már tudunk, hogy a magnézium kulcsszerepet játszik azoknak a hírvivőanyagoknak a szabályozásában, amelyek a hangulatért felelősek.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!