• Rák: a szike elvette, a szike visszaadja?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Megjelent a Rákgyógyítás magazin 2010. nyári kiadása. A kiemelt témák: daganatműtét utáni helyreállító operációk, rákos gyerekek az onkológiákon, hematológiai daganatok, orvos-beteg kommunikáció, ápolási körkép, házi és kórházi praktikák a kemoterápia elviselhetőbbé tételére, valamint interjú Bodrogi Gyulával és Garas Dezsővel prosztataszűrésről, egészségőrzésről,
    egészségügyről.

    A rákbetegek 2008 óta negyedévenként megjelenő ingyenes, hirdetésektől mentes országos magazinja 15 ezer példányban jut el a kórházakba és a betegszervezetekhez, de postán is megrendelhető.
    Tájékozódásra biztatják a rákbetegeket a Rákgyógyítás magazinnak (www.rakgyogyitas.hu) nyilatkozó sebészek, akik az onkoplasztikai szemléletet képviselve a daganateltávolításon túl helyreállító
    műtéteket is végeznek, hogy a rák minél halványabb nyomot hagyjon maga után.

    Hirdetések

    A lapban betegek is beszélnek saját operációikról, hogy miért vállalták vagy miért nem a rekonstrukciós műtétet. Ugyancsak egy páciens vall arról, miként küzdött meg a limfómával, hogyan lett egy „halni készülő” betegből a kezelések hatására immár nyolc éve életvidám „túlélő.” Elismert hematológus professzor
    nyilatkozik a limfómák, leukémiák gyógyítási esélyeiről, aminek kiemelt aktualitást ad a lap most induló gyermekonkológiai sorozata is, amelyben arról számolnak be, miként néznek szembe a rákkal a
    gyerekek.

    "Nem éveket, életet akarnak adni"

    A mottó: „az orvosok nem éveket, életet akarnak adni.” Sok feszültséget okozó problémát feszeget a lap akkor, amikor az orvos-beteg kommunikációval foglalkozik, s onkológusokat is megszólaltatva abban próbál tanácsot adni, miként készülhetnek fel a betegek arra, hogy a vizit, konzultáció vagy vizsgálatok alkalmával választ kaphassanak feszítő kérdéseikre. A lap ápolási sorozatának első cikkében pedig a főnővérek számolnak be kemoterápiás tapasztalataikról, s arról, milyen kórházi és otthoni módszerek segíthetnek a mellékhatások csökkentésében. A magazin ír a fővárosi Tűzmadár Házról is, ahol lakhelytől és kezelési helytől függetlenül az egész országból várják a rákbetegeket és hozzátartozóikat ingyenes pszichológiai tréningekre, gyógytornára, diétás tanácsadásra vagy épp közösségi programokra, színjátszó csoportba.

    További információ:


    B. Papp László lapszerkeszto
    [email protected]
    (30) 261-8789

    A Rákgyógyításnak Bangó Margit, Csákányi Eszter, Halász Judit, Nagy Bandó András, Vágó István és Zoltán Erika után ez alkalommal Bodrogi Gyula és Garas Dezső nyilatkozik egészségről és betegségről. A Nemzet Színészei mindketten szerepet vállaltak abban, hogy minél több férfit mozgósítsanak prosztatarák-szűrésre.

    A www.rakgyogyitas.hu portálhoz hasonlóan a nyomtatott újság is a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) szakmai partnerségével jelenik meg.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az ingyenes, hirdetések nélküli Rákgyógyítás magazin elérhető az onkológiai centrumokban és egyre több betegszervezetnél; rendelőknek, egyesületeknek és magánembereknek egyaránt lehetőségük van a postai megrendelésre is.

    Mindössze egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére. Betegklubok, alapítványok több lapszámot is igényelhetnek, s a lehetőségekhez képest a kiadó a korábbi lapszámokat is biztosítja számukra. A szerkesztőség csak annyit kér, hogy a megrendelők pontosan megcímzett, a postákon megvásárolható A/5-ös méretű, zöld színű, súlykorlátozás nélküli válaszborítékot adjanak postára.

    (rakgyogyitas.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A gyomorrák diagnosztizálása, szövődményei és kezelése

    Fizikális vizsgálattal csak ritkán diagnosztizálható a betegség, a legtöbb esetben endoszkópos vagy egyéb vizsgálatokra is szükség van.

    A gyomorrák tünetei és rizikófaktorai

    Azokban a családokban, ahol előfordult már gyomorrák, a panaszok fokozott figyelése, rendszeres orvosi ellenőrzés javasolható, egyébként a megfelelő életmód segíthet megelőzni a betegség kialakulását. Tekintse meg, hogy milyen tünetekre érdemes odafigyelni, illetve melyek azok a rizikófaktorok, amik veszélyt jelenthetnek.

    Egységesítenék az onkológiai ellátást

    Az európai irányelvek részletes megismerése segítheti a magyarországi onkológiai centrumok munkáját.

    Késve kerülnek támogatotti körbe bizonyos onkológiai terápiás készítmények

    A korábban ígért tizenöt helyett mindössze hat új onkológiai terápiás készítmény került gyógyszertámogatotti körbe - derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményből.

    Klinikai I. fázisú farmakológiai vizsgálóhelyet hozott létre a Honvédkórház

    Klinikai I. fázisú farmakológiai vizsgálóhelyet hozott létre a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház az intézmény onkológiai osztályán.

    Tévhitek és tények a rákról

    A daganatos betegségekről számtalan tévhit kering a köztudatban. A Rákgyógyítás.hu górcső alá vette a leggyakrabban előforduló állításokat, hogy a betegség megelőzésével és gyógyításával kapcsolatban mind az érintettekben, mind az érdeklődőkben reálisabb kép alakulhasson ki.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.