Új kezelési lehetőség bőrrákosoknak

Medipress
megjelent:

Az Egyesült Királyságban a leggyakoribb rákos megbetegedést a bőrrák jelenti, ráadásul az utóbbi 10 évben a bőrrákos megbetegedések száma megduplázódott.

A bőrrák sokkal egyszerűbben lesz kezelhető a jövőben egy új, fényterápiás bőrkezelésnek köszönhetően.

Tudta?
Bőrünk össztömege teljes testsúlyunk 10-15 százaléka. Egy átlagos termetű felnőtt esetén felülete 2 m2. Vastagsága a különböző területeken 1-5 mm között van.
Az egészséges bőr titkai>>

Noha a fényterápiás kezelés maga nem kifejezetten kényelmes - mivel erős fájdalomérzet jelentkezik a terápia során - az eljárást kifejlesztő skót szakemberek arra is találtak megoldást, hogy a kezelés során jelentkező fájdalom csökkenthető legyen.

Egy gipszhez hasonló anyaggal vonják be a terápia megkezdése előtt a páciens érintett bőrfelületét, amely a korábbi hasonló megoldásokkal szemben már akár otthon is használható, és nem szükséges a bőrt kímélő krémezést a fénykezelés előtt 7 órával elvégezni.

Tudta?
Bőrrák gyakorlatilag bárkinél kialakulhat. Egyes fajtájánál ugyan megfigyelhető életkor szerinti gyakoriságváltozás, de jellemzően mindenki veszélyeztetett - különösen azok, akik munkájuk révén - vagy önszántukból - sokat tartózkodnak a napon vagy túlzásba viszik a szoláriumozást.
A jóindulatú bőrdaganatokról bővebben>>

Az új anyag a fényterápiát hatékonyabbá, kényelmesebbé és kevésbé fájdalmassá változtatja – állítják a skót kutatók. A szakemberek szerint a legfontosabb elem a gyorsaság és kíméletesség mellett éppen az, hogy a készülék otthon is használható, így a betegeknek nem szükséges a kórházban átesnie a kezeléseken.

Az Egyesült Királyságban a leggyakoribb rákos megbetegedést a bőrrák jelenti, ráadásul az utóbbi 10 évben a bőrrákos megbetegedések száma megduplázódott, így minden új kezelés, eljárás és megoldás különös jelentőséggel bír.

(Medipress)

Cikkajánló

Anyajegy vagy bőrrák? Az anyajegyekről

Dr. Kónya Judit, családorvos
Bőrrák
A közönséges anyajegyek a hétköznapi ember számára nem különíthetők el sem az úgynevezett atípusos anyajegyektől, sem magától a kialakult bőrráktól, ezért fontos, hogy minden változást bőrgyógyász ellenőrizzen.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.