Gyógynövények nyilvános feketelistája

Rákgyógyítás
megjelent:

Rendszeresen találni olyan étrend-kiegészítőket a polcokon, amelyeket a tisztiorvosi szolgálat korábban már betiltott. Ha ilyen termékekre bukkannak, azokat zárolják és bírságot is kiszabnak az üzletre.

Az ellenőrök ugyanakkor nem juthatnak el mindenhová, ezért mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy vásárlás előtt tájékozódjon, és ne vegyen meg egészségre ártalmasnak minősített terméket.

A bejegyzett étrend-kiegészítők listája az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, az OÉTI honlapján ellenőrizhető, illetve a Rákgyógyítás weboldaláról is letölthető.

Fontos tudni, hogy ezeket az árucikkeket sem vizsgálta az intézet, tehát nem bevizsgált és bizonyított hatékonyságú készítményekről van szó, csak a forgalmazó legalább az adminisztratív kötelezettségének eleget tett.

Az egészségre kifejezetten veszélyesnek nyilvánított termékek listáját az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az ÁNTSZ internetes oldalán teszik letölthető azoknak a gyógynövényeknek a listája is, amelyeknek a használatát a tisztiorvosi szolgálat nem javasolja étrend-kiegészítőkben.

(Bővebben: Rakgyogyitas.hu)

Ez is érdekelheti Mérgező növények otthonunkban, kertjeinkben

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.