• Rákgyógyítás: enni kell a túlélésért!

    Szerző:
    WEBBeteg

    Megjelent a Rákgyógyítás magazin 2012. tavaszi kiadása. Az ingyenes, s hirdetéseket sem közlő lap összeállítást közöl a rákbetegek táplálkozásának alapkérdéseiről, cikksorozatot indít a rák kiváltó okairól, kiemelt témaként foglalkozik a rákkal való pszichológiai harccal és megbékéléssel.

    A lap ír arról, ki és mit tudhat saját és családtagjai rákbetegségéről, foglalkozik a daganatos betegek társadalmi szerepvállalásával, illetve tanácsot ad, miként igényelhetnek segélyt a rászorulók. A betegek és családjaik 2008 óta negyedévenként megjelenő országos magazinja 15 ezer példányban jut el a kórházakba, klinikákra és a betegszervezetekhez, de postán is megrendelhető.

    Hirdetések

    Étrendi szabályok

    Örömöt kell találni az evésben, mert nem csak a testnek, hanem a léleknek is táplálkoznia kell. Így összegezhető a fő étrendi szabály, amit minden daganatos betegnek – a divatos diéták, böjtök és kúrák helyett – követni javasol orvos és dietetikus szakember egyarán annak érdekében, hogy megőrizhesse erőnlétét és életkedvét. 

    Lelki-érzelmi támogatás

    Az áttétekről szóló cikksorozat részeként ez alkalommal nem biológiai jellemzőkről, hanem a lélekről esik szó: a rákbetegek lelki-érzelmi támogatásában évtizedes tapasztalattal rendelkező onkopszichológus ad fogódzókat ahhoz, hogyan lehet talpon maradni akkor, amikor az első harcok megvívása után újra erőre kap egy betegség.

    Rákkeltő kórokozók

    Sok tudós keresi világszerte az okokat, sok beteg pedig önmagában kutat válaszok után: miért éppen nála alakult ki daganat? Noha erre egy konkrét betegnél nem lehet egyértelmű válasz adni, sok tényezőnek már bizonyították szerepét a rák megjelenésében. A tavaszi lapszámban útjára induló cikksorozat ezeket az okokat igyekszik feltárni, első alkalommal a rosszindulatú daganatok ötödének kialakulásában szerepet játszó kórokozók – vírusok és baktériumok – rákkeltő hatását véve górcső alá.

    Az orvos-jogász tapasztalatai

    Kinek, mit és hogyan mondhat el az orvos a betegségről – teszi fel a lap a kérdést az adatvédelemben jártas orvos-jogásznak. S ugyan a válaszokból kiderül, hogy a baj akár mindenkinek a saját titka is maradhat, amint arra egy másik írás rávilágít, egyre többen vannak, akik mégis igyekeznek minél többekkel megosztani saját történetüket, hogy ezzel próbálják menteni mások életét.

    A magazin ingyenes, megrendelhető kiadvány

    A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által kiadott, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tudományos partnerségével, a www.rakgyogyitas.hu portállal együttműködésben 15 ezer példányban megjelenő ingyenes, s hirdetéseket sem közlő Rákgyógyítás Magazin elérhető az onkológiai centrumokban és betegszervezeteknél.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Orvosi rendelőknek, egyesületeknek és magánembereknek egyaránt lehetőségük van a postai megrendelésre is. Mindössze egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére.

    A szerkesztőség azt kéri, hogy a megrendelők pontosan megcímzett, a postákon megvásárolható közepes, A/5-ös méretű, zöld színű, súlykorlátozás nélküli „postakész” válaszborítékot adjanak postára.

    Akik több borítékot küldenek, azok számára az újabb lapszámokat automatikusan megküldi a kiadó. Betegklubok több lapszámot is igényelhetnek, s a lehetőségekhez képest a kiadó a korábbi lapszámokat is biztosítja.

    (rakgyogyitas.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A munkahely szerepe a fogyókúra sikerében

    Az ébren töltött idő meglehetősen nagy része munkavégzéssel telik, ezért nem lényegtelen, hogy a munkahely mennyire támogatja dolgozói egészségtudatos életmódját. Néhány munkahelyen ugyan már elérhetők munkahelyi egészségnapok, szűrővizsgálatok, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások évente 1-2 alkalommal, ez azonban nem elég, ha az ajánlott egészséges életmód megvalósítása viszont 100%-ban a munkavállalóra hárul.

    Táplálkozási tippek az immunrendszer egészséges működésének megőrzéséhez

    Az immunrendszer működését helyes táplálkozással, megfelelő folyadékbevitellel, rendszeres testmozgással edzhetjük, erősíthetjük.

    12 tipp pattanások ellen

    A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, esztétikai bőrgyógyász ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

    Epekímélő étrend - Mit szabad, mit nem?

    Az epét a máj termeli, ezt követően az epehólyagban raktározódik, majd innen ürül étkezésekkor a bélrendszerbe. Az epe anyagai végzik a zsíremésztést a vékonybélrendszerben.

    Ma már a tojásfogyasztásra buzdítanak

    Rengeteg A-, D- és különféle B-vitaminokat tartalmaz a tojás. Ezenkívül kiváló fehérjeforrás is. Ma már nem tiltanak senkit a tojásfogyasztástól, a benne lévő koleszterinről is kiderült, hogy erre a típusú koleszterinre szüksége van a szervezetnek.

    Étrendi ajánlások rheumatoid arthritis esetén

    Az autoimmun kórképek közé tartozó, az egész szervezetet érintő betegség, mely krónikus ízületi gyulladást okoz, de hosszú távon a csontrendszer ásványianyag-tartalmának csökkenéséhez vezet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.