• A hererák és a gyógyulás esélyei

    Szerző:
    WEBBeteg

    A 40 éven felüli férfiakra a hererák okozta halálozás dupla kockázata leselkedik. A 40 évesen vagy idősebb korban hererákkal diagnosztizált férfiakra a betegség okozta halálozás kétszer nagyobb kockázata leselkedik, mint a fiatalabb betegek esetében.

    A hererák tünetei, okai, kezelése

    Ha a daganat a herére lokalizálódik (vagyis nincs áttét) gyógyulása közel 100%. Még azokban – az egyébként ritka – esetekben is, amikor távoli áttétek alakulnak ki, kemoterápiával a betegek 80%-a meggyógyítható.
    A hererák tünetei, okai, kezelése>>

    A Journal of Clinical Oncology folyóiratban közzétett eredmények alapján ez még a kezdeti kezelés és a betegség mértékének figyelembe vételével együtt is igaznak bizonyult. A 28 ezer férfi részvételével készült tanulmányból az derült ki, hogy a halálozás a negyven éven felüli betegek esetében kétszer magasabb volt. Az 1987 után diagnosztizáltak azonban kisebb valószínűséggel haltak meg a nyomonkövetési időszakban, mint az ez előtt diagnosztizáltak, ami valószínűleg az újfajta kemoterápia bevezetésének tudható be a 70-es évek végén.

    Hirdetések

    Hererák és halálozási arány: befolyásoló tényező az életkor?

    Hogyan ellenőrizze? - A herék önvizsgálatának lépései


    A 15-35 év közötti férfiak körében leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés a hererák. Korai felismeréssel szinte 100 százalékosan gyógyítható a betegség, ezért is fontos a rendszeres önvizsgálat. Fontos, hogy a fiúk már 13-15 éves korban elkezdjék rendszeresen, legalább havonta egyszer megvizsgálni a heréiket, megtanulják érzékelni azok normális állapotát, mert csak így fogják tudni a későbbi eltéréseket felismerni.
    A herék önvizsgálatának lépései>>

    „A tanulmány első alkalommal dokumentálja átfogóan az életkor a hererák mortalitására gyakorolt hatását, miközben figyelembe veszi a betegség jellemzőit, a kezelési tényezőket és a társadalmi-demográfiai változókat is” – írta a kutatást vezető Lois Travis, a Rochester Egyetem munkatársa. A halálozás eltérésében kimutatható életkorral összefüggő eltérés mögött számos tényező állhat, többek között az, hogy sok idősebb beteget gyakran nem kezelnek ugyanolyan intenzitással, mint a fiatalabbakat.

    Az viszont nem egyértelmű, hogy az eredmények azt is bizonyítják-e, hogy a szegényebb páciensek kevésbé férnek hozzá az optimális ellátáshoz, és hogy kevésbé választanak invazív kezeléseket. A kutatók azt javasolják, hogy a maximális eredmények elérése érdekében fordítsanak nagyobb figyelmet az idősebb betegek, valamint az alacsonyabb társadalmi-gazdasági státuszú páciensek ellátására.

    Medipress

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Fáj a mellkasa? A bordaközi fájdalom lehetséges okai

    Amikor valakinek mellkasi fájdalma kezdődik, hajlamos szinte mindig a legrosszabbra gondolni: biztosan szívrohama van. Pedig a törzs eme, felső területén jelentkező panaszok hátterében számos esetben valamilyen kisebb, banális probléma áll.

    200 válasz a rákról - Ingyenes könyv a daganatos betegeknek

    Országszerte ingyenesen juthatnak hozzá a betegek ahhoz a Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában megjelent könyvhöz, amely 243 oldalon foglal össze csaknem minden tudnivalót, ami a veserákról, a húgyhólyagrákról, a prosztatarákról és a hererákról betegként vagy beteget segítő családtagként felmerülhet.

    A hererák tünetei és kezelési lehetőségei

    A hererák a daganatgyógyítás sikertörténete. Centrumban kezelve gyógyulása kiváló. Ha a daganat a herére lokalizálódik (vagyis nincs áttét), gyógyulása közel 100 százalék. Még azokban - az egyébként ritka - esetekben is, amikor távoli áttétek alakulnak ki, kemoterápiával a betegek 80 százaléka meggyógyítható.

    Mit kell tudni a sugárterápiáról?

    A sugárterápiának nagy szerepe van a daganatos betegek kezelésében. A daganatos betegek több mint fele részesül sugárkezelésben. A sugárkezelés során megavolt energiájú, ionizáló sugárzást használnak. A sugárzás következtében az érintett szövetekben károsodik az örökítő anyag (DNS), így csökken a daganatos sejtek szaporodása.

    Tumor vagy ciszta: Mi a különbség?

    Mi a különbség a tumor és a ciszta között? Egy ciszta lehet rákos?

    A hererák és tünetei

    Bár a hererák a férfiak összes rosszindulatú daganatos betegségének csupán 1-2 százalékát teszi ki, mégis kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a here daganatos megbetegedése elsősorban fiatalfelnőtt-korban - 16 és 35 év között - fordul elő. A heredaganat fiatalfelnőtt-korban az egyik leggyakoribb malignus, rosszindulatú daganat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.