• Daganatos megbetegedések

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2017-07-17 13:11
    Méhnyakrák
    A méhnyakrák már korai stádiumban is jól felismerhető, és megfelelő kezeléssel akár végleges gyógyulás is elérhető, ennek ellenére a méhnyakrákos megbetegedés napjainkban is kiemelkedő helyet foglal el a halálozási statisztikákban.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás - T. A.
    2018-03-22 14:55
    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2018-03-22 11:25
    Régebben a szem műtéti eltávolítása volt az egyetlen megoldás a szem daganatos megbetegedése esetén, azonban ma már lézeres- és sugárterápia, ritkábban a fagyasztásos kezelés (krioterápia), továbbá a kemoterápia is nagyban segítheti a gyógyulást.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-03-21 18:56
    A masztocitózis egy ritka betegség, melyben a hízósejtek (masztociták) nagy mennyiségben szaporodnak fel a szervezetben. A hízósejtek különféle kémiai anyagokat termelnek, amelyek az allergiáéhoz hasonló tüneteket váltanak ki. A masztocitózis gyerekeknél és felnőtteknél is kialakulhat. A betegség nem fertőző.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus
    2018-03-20 11:25
    A húgycső rosszindulatú daganatai az európai országokban az összes rosszindulatú elváltozások 1%-át sem érik el. Magyarországi adatok alapján ez a betegség évente 50-nél kevesebb esetben kerül felismerésre. Férfiaknál gyakrabban fordul elő.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: dr. Földi Ildikó
    2018-03-18 11:25
    Minden egyes szoláriumozással nő a bőrrák kialakulásának kockázata. Minél gyakrabban látogatja valaki a szoláriumot, annál több kárt okoz magának és annál nagyobb a bőrrák rizikója.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-03-17 16:04
    Sokan úgy vélik, a daganatos megbetegedések idején szedett nagy mennyiségű C- vagy E-vitaminnal a daganat növekedését meg lehet állítani. Sokan szedik ezt a két népszerű vitamint táplálék-kiegészítőként, azt remélve, hogy ezáltal védve lesznek a daganatok kialakulásával szemben.
    Betegségek megértése
    otvenentul.hu
    2018-03-15 05:21
    A rák hazánkban évente mintegy 35 000 ember haláláért felelős, a számadatok szerint a diagnosztizált betegek mintegy fele veszti életét, pedig rendszeres szűrővizsgálatokkal az áttétek kialakulása a legtöbb esetben megelőzhető lenne.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg összeállítás
    2018-03-13 13:11
    Bizonyára sok kérdés felmerült Önben, amennyiben vastagbélszűrés vagy más célú endoszkópos beavatkozás során polipot fedeztek fel a szervezetében. Összeállításunkban a vastagbélpolipokkal kapcsolatos legfontosabb kérdésekre adunk választ.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-03-13 09:21
    A biológiai terápia célzott kezelés, ami azt jelenti, hogy a gyulladásos folyamatot vagy a daganatos sejtek szaporodását a sejtszintű biokémiai vagy biológiai folyamatok egy meghatározott pontján gátolja.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-03-08 09:41
    A vastagbélrák diagnózisa a legtöbb beteg mindennapi életét alapjaiban változtatja meg. Ez a daganattípus drasztikus változást okozhat a testképben, és a közérzetre is nagy hatást gyakorol. Mi mindenre számíthat még betegként? Mire érdemes odafigyelnie?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!