• Daganatos megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2017-06-09 11:25
    Mióma
    A mióma (myoma/leiomyoma) a méhben kialakuló jóindulatú elváltozás, mely a nők körében a leggyakoribb daganatféleség, mintegy 20-30 százalékunkban kifejlődik életünk során, elsősorban 20 és 40 éves kor között.
    Élet betegséggel
    Rakgyogyitas.hu
    2017-10-17 14:55
    Az életük utolsó szakaszába lépett daganatos betegeket és családjaikat támogató, egyszerre megnyugvást adó, s mégis élettel teli hospice osztályért dolgozik Szy Ágnes pszichológus a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórházban.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus
    2017-10-16 11:25
    A vastagbéldaganatok húszból egy embert veszélyeztetnek. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus arra hívja fel a figyelmet, hogy bizonyos életmódbeli tényezőkkel és időnkénti szűréssel jó eséllyel megelőzhetőek a súlyos következmények.
    Betegségek megértése
    Semmelweis Egyetem
    2017-10-10 20:08
    Nemcsak pigmentfoltok vagy megváltozott anyajegyek esetén kell bőrrákra gyanakodni, vannak ugyanis bőrszínű kinövések formájában jelentkező, hámsejtekből kiinduló daganatok is, ráadásul egyre gyakoribb az előfordulásuk - hívta fel a figyelmet Dr. Wikonkál Norbert.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-10-07 17:25
    Brit kutatók keresték a túlsúly és a leggyakoribb rákos megbetegedések közötti statisztikailag is kimutatható kapcsolatot. Az eredmények egyértelműen kimutatták, hogy a túlsúly megléte jelentősen növelheti a férfiak és nők daganatos megbetegedéseinek kockázatát.
    Egészségmegőrzés
    Hypertonia - Dr. Szabó Noémi, radiológus szakorvosDr. Szabó Noémi, radiológus szakorvos
    2017-10-07 05:21
    Fiatal nők gyakran fordulnak hozzám amiatt, hogy – mint mondják – rettegnek az emlőráktól, de nem tudnak szűrésre járni, mert a szűrőállomások fiatal koruk miatt nem fogadják őket.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017-10-06 20:09
    Ahhoz, hogy szervezetünk könnyedén megbirkózzon a betegségekkel, fontos, hogy az energiát szolgáltató tápanyagokkal megfelelően el legyen látva. Fokozottan igaz ez azokban az esetekben, ahol a műtétet követően az immunrendszer nagymértékben legyengül. A csontvelő transzplantáció után az emésztőrendszer is súlyosan károsodik, a táplálékfelvétel nehezített, ezért gondos odafigyelést kíván a beteg táplálása.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2017-10-05 13:11
    A fekete bőrrák (melanoma malignum vagy röviden melanoma) kialakulhat már meglévő bőrelváltozásból (májfolt, anyajegy, szeplő, lentigo maligna, in situ melanoma), de teljesen újonnan is megjelenhet addig mindenféle látható elváltozástól mentes bőrfelületen is.
    Élet betegséggel
    Semmelweis Egyetem
    2017-10-03 21:41
    A Semmelweis Egyetem munkacsoportja az elsők között vizsgálta a szájüregi rákok és a cukorbetegség epidemiológiai összefüggéseit. A kutatásokból az is kiderült, az elmúlt másfél évtizedben csaknem duplájára emelkedett a cukorbetegség előfordulásának gyakorisága. A cukorbetegeknek ezért javasolt rendszeres szájüregi klinikai szűrővizsgálatokon részt venniük, valamint évente kétszer felkeresni fogorvosukat, mert így már a daganatot megelőző kórképek is felismerhetőek.
    Betegségek megértése
    Rákgyógyítás
    2017-10-03 17:56
    A bőrrák egyre gyakoribb betegség, előfordulásának drasztikus növekedése egyértelműen összefüggésben van a környezeti tényezőkkel, a Nap ultraibolya sugárzásának erősödésével, a környezeti ártalmak fokozódásával.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos, Lektorálta: Dr. Balázs Anna, onkomplex.hu
    2017-10-02 13:11
    Bár a hererák a férfiak összes rosszindulatú daganatos betegségének csupán 1-2 százalékát teszi ki, mégis kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a here daganatos megbetegedése elsősorban fiatalfelnőtt-korban - 16 és 35 év között - fordul elő. A heredaganat fiatalfelnőtt-korban az egyik leggyakoribb malignus, rosszindulatú daganat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!