• Inzulinhiány van a gyógyszertárakban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Több budapesti patikában is kifogytak a cukorbetegek számára életmentő inzulinból - írta szombati számában a Magyar Nemzet a lap olvasóinak jelzéseire hivatkozva.

    A napilap megkeresésére a gyógyszertárak egy része alátámasztotta: az egyik támogatott készítményből rendszeres hiány van.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az egyik legnagyobb hazai nagykereskedő cég, a Phoenix Pharma Zrt. vezérigazgatója a gyártóhoz irányított, mondván, hiába rendelnek nagyobb mennyiséget, nem kapnak eleget. Kütter Sándor azt mondta: nem akad el hosszú időre a szállítás, ám tény, hogy a mennyiség nem elegendő. Álláspontja szerint előfordulhat, hogy megfelelő mennyiséget készít a gyártó, ám annak országos eloszlása nem megfelelő.

    A másik nagykereskedő, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a támogatott gyógyszerek esetében ellátási kötelezettsége van a gyártónak az állam felé, így nem állíthat elő kevesebbet, mint amennyire igény van. Feller Antal szerint ezért nem is lehet hiány a termékből, és cégük nem is tapasztalt ilyet.

    A gyártó Novo Nordisk Kft. termékmenedzsere, Lehoczki Gábor azt mondta: értesültek róla, hogy a kiszállított mennyiség az ország néhány részében nem elegendő. A gyártó növelte a piaci készletet, és azt ígérik: e hét végéig az összes gyógyszer-nagykereskedés megkapja a szükséges mennyiséget.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Diabétesz és inkontinencia: összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között

    A 2-es típusú cukorbetegek közül sokan szenvednek a húgyhólyag működési zavarától. Elsősorban hosszú betegségtartam esetén gyakori az inkontinencia egyidejű fennállása a cukorbetegséggel.

    Inzulinkezelési sémák

    Általában napi kétszeri előkevert-premix-inzulin adagolását jelenti. Idősebb, stabil életvitelű cukorbetegeknél, ahol a betegek életmódja, étrendje rögzített, a konvencionális kezelés könnyen kivitelezhető és az esetek többségében az elért eredmény is megfelelő.

    Az inzulinkezelésről általában: a kezelés célja és az adagolás

    Az inzulin fontos szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjében. Inzulin hiányában, vagy hatásának csökkenésekor elmarad a sejtek glükózfelvétele, a glükóz raktározása, amely folyamatok magas vércukorszinthez vezetnek.

    A prediabétesz - Milyen tünetek esetén gondoljon rá?

    Prediabéteszről akkor beszélünk, mikor valakinek a vércukorszintje magasabb a normálisnál, de még nem érte el azt a szintet, amikor már 2-es típusú cukorbetegségről beszélünk.

    Mi a cukorbetegség? A diabétesz típusai

    Jelenleg még nem teljesen tisztázott, hogy miért alakul ki 2-es típusú cukorbetegség (diabétesz) bizonyos embereknél, ám a fő rizikótényezők egyértelműek. Mi a különbség az 1-es és a 2-es típusú diabétesz között?

    Az inzulinkezelés lehetséges módjai

    Az inzulinkezelés elkezdésének több módja lehetséges a 2-es típusú cukorbetegek esetében. El lehet kezdeni a meglévő tablettás kezelés mellett, az úgynevezett bázisinzulin kezeléssel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA