• DiaEuro mérleg: Európa-bajnoki arany, ezüst?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Jelentkezz, és folytasd a sort a kolozsvári futsal Európa-bajnokságon! A 2013-ban arany-, tavaly pedig ezüstérmet szerző magyar cukorbeteg futsal-válogatott ismét várja cukorbeteg sportolók jelentkezését a nemzeti csapatba.

    A DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni. A március 29-i válogatón résztvevő legkiválóbb játékosokból áll majd össze az idei válogatott, közülük tízen képviselik majd Magyarországot 2015. július 19-26. között a kolozsvári Európa-bajnokságon.

    A tavaly Balatonfüreden rendezett Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokságon sorozatban másodszor játszott EB döntőt a magyar válogatott, és kis híján sikerült a címvédés Hevesi Tamás csapatának. Drámai fordulatokkal tarkított, hatalmas csatában a magyar cukorbeteg futsal válogatott 1-1-es rendes játékidőt követően végül büntetőlövésekkel kapott ki a román válogatottól, így a második helyen végzett. A 14 ország részvételével zajló tornát Románia nyerte, így 2015 nyarán Kolozsvár adhat otthont az egyik legnagyobb cukorbeteg sporteseménynek.

    Hirdetések
    Cukorbetegség?

    A Diabetes magazin évi hat alkalommal megjelenő lap, amely a cukorbetegeknek nyújt segítséget rengeteg fontos és hasznos információval a betegség kezeléséről és megelőzéséről, életmódi tanácsokkal, oktató írásokkal, receptekkel.

    Hevesi Tamás szövetségi kapitány idén is hasonlóan szép eredményt vár el a csapattól, ezért a lehető legerősebb kerettel szeretné elkezdeni a felkészülési munkát. A 2015. március 29-én az MTK Kézilabda csarnokban rendezendő válogatóra a szervezők olyan 18 éven felüli (felső korhatár nincs), cukorbeteg futballistákat és teremlabdarúgókat várnak, akik kellő motivációt éreznek magukban az Európa-bajnokság megnyerésére és szívesen képviselnék Magyarországot.

    A kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség által érintettek egyre növekvő körére Európában, és hangsúlyozza: a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A magyar csapat szervezését a DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület végzi, a válogatott felkészüléséhez a - tavalyi EB-t is megrendező - 77 Elektronika Kft. és a Sanofi nyújt biztos hátteret.

    A magyar csapat 2015. március 29-én, vasárnap 11.00 órakor az MTK Kézilabda csarnokában (1087 Budapest, Salgótarjáni út 12-14.) tartja nyilvános válogatóját, előzetesen jelentkezni a www.diaeuro.org oldalon keresztül lehet.

    A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt és szurkolót!

    További információk:

    http://www.diaeuro.org/

    https://www.facebook.com/DiaEuro2014

    https://www.facebook.com/TartsdaSzintet

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Zsinórban negyedszer EB-ezüstérmes a magyar DiaEuro válogatott

    A döntőben a horvátokkal már nem bírt el, így ezüstéremmel zárta a Bukarestben megrendezett DiaEuro futsal Európa-bajnokságot a magyar csapat. A Hevesi Tamás vezette válogatott ismét bizonyította, hogy cukorbetegen is kimagasló sportteljesítményeket lehet elérni.

    DiaEuro - A magyar csapatot ismét a döntőbe várják

    A magyar cukorbeteg-válogatott az elmúlt négy évben mindig a döntőben végzett a DiaEuro futsal-Európa-bajnokságon. Habár időközben megduplázódott a bajnokságon induló csapatok száma, idén is esélyesek vagyunk, akár a győzelemre is. Ezzel az elvárással kell megküzdenie a Hevesi Tamás vezette magyar DiaEuro-válogatottnak. 2017. július 16. és 23. között Bukarestben kell ismét bizonyítaniuk.

    Ismét EB ezüstérmet szerzett a magyar válogatott

    Bár a győzelem sajnos ezúttal is elmaradt, a büszkeség indokolt, a 16 ország részvételével megrendezett DiaEuro futsal Európa-bajnokságon második lett a magyar csapat, és ismét bizonyította, hogy cukorbetegen is kimagasló sportteljesítményeket lehet elérni.

    Jövő héten ismét szurkolhatunk magyar csapatnak Európa-bajnokságon

    2016. július 24. és 31. között ötödik alkalommal rendezik meg a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságát - Portugáliától Üzbegisztánig 16 ország csapatai küzdenek meg egymással, hogy bebizonyítsák, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A házigazda Bosznia-Hercegovina, a mérkőzéseknek pedig Szarajevó ad majd otthont. A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.

    Focival a diabétesz ellen?

    November 14-e a cukorbetegség világnapja, és ennek kapcsán érdemes újra és újra beszélni korunk népbetegségéről.

    EB ezüstérmet szerzett a magyar DiaEuro válogatott

    Ismét kiválóan szerepelt a magyar cukorbeteg labdarúgó-válogatott, és a tavalyi ezüstéremhez hasonlóan idén is második helyen végzett a kolozsvári DiaEuro futsal Európa-bajnokságon. A magyar csapat az egyetlen, aki az elmúlt három évben mindig döntőbe jutott, miközben a bajnokságon induló csapatok száma megduplázódott.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA