• Újra itt az Egy Cseppes Patikahét

    Szerző:
    WEBBeteg

    November 12-18. között az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ismét Egy Cseppes Patikahetet szervez. A mostantól Cseppont Patikáknak nevezett egycseppes gyógyszertárakban egészségügyi szűrésekre egész évben lehetőség nyílik. Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.

    November 12-18. között az Egy Cseppes Patikahéten a Cseppont Patikákban 27% kedvezménnyel vásárolhatók meg az Accu-Chek Active vércukormérők, az Accutrend Plus koleszterinmérők, az Accutrend Cholesterol tesztcsíkok és a dr.hu BD-8200 automata felkaros vérnyomásmérők.
    Az “egycseppes” gyógyszertárakat mostantól Cseppont Patikáknak nevezi az alapítvány, ami arra utal, hogy ezeken a “check-point”-okon minden érdeklődőnek lehetősége van egészségi értékeinek ellenőrzésére.

    Hirdetések

    Fontos információk


    Az Egy Cseppes Patikahét honlapja>>

    A Cseppont Patikák listája>>

    Az Egy Cseppes Patikahét Facebook oldala>>

    Az Erős Antónia által életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány hagyományosan évente kétszer hirdeti meg az Egy Cseppes Patikahét elnevezésű programját, hogy mindenkihez eljuttassa az üzenetet: a Cseppont Patikákban egész évben lehetőség van jelképes összegért a vércukorszint és a vérnyomás ellenőrzésére, sőt a legtöbb helyen még a koleszterinszint tesztelésére is.

    A patikai szűrések lehetőségét az Egy Csepp Figyelem Alapítvány teremtette meg a gyógyszerészekkel közösen 2005-ben, és mára országszerte több, mint 500 Cseppont Patikában érhetők el jelképes összegért a helyi egészségügyi szűrések.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Cseppont Patikák listája egyre bővül; az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján mindenki könnyen megtalálhatja a számára legegyszerűbben megközelíthető “egycseppes” gyógyszertárat.

    Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények részben a korai felismeréssel elkerülhetők. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2005 óta több tízezer ember egészségügyi értékeit mérte meg ingyenes programjaiban.

    Az Egy Cseppes Patikahét támogatói az Accu-Chek Active, az Accutrend Plus és a dr.hu.

    (Egy Csepp Figyelem Alapítvány)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    A cukorbetegség kontrollálása műtét után

    A műtéten átesett cukorbetegek számára a mielőbbi felépüléshez a vércukorszint kordában tartása kiemelten fontos teendő. Egyes betegek számára ehhez elegendő a beavatkozás után megemelni a gyógyszeradagot, míg mások számára a korábbi rutin már nem elegendő a vércukor szinten tartásához, így a műtét utáni napokban vagy hetekben magas vagy alacsony lehet a vércukorszintjük – ami teljesen normálisnak tekinthető.

    Diabétesz és inkontinencia: összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között

    A 2-es típusú cukorbetegek közül sokan szenvednek a húgyhólyag működési zavarától. Elsősorban hosszú betegségtartam esetén gyakori az inkontinencia egyidejű fennállása a cukorbetegséggel.

    Cukorbetegség: kötelező szűrés?

    Indokolt a kötelező diabéteszszűrés bevezetése a Magyar Diabetes Társaság (MDT) első, kockázatalapú szűrésének eredményei alapján, amelyeket szerdán mutattak be a Magyar Tudományos Akadémián.

    Cukorbetegség: Mikor menjünk szűrővizsgálatra?

    Súlyos, de korai tünetekkel sokszor nem járó betegségek szűrővizsgálati programjának elindítását, gyakran nehéz eldönteni. Ez a helyzet a cukorbetegséggel is.

    Ingyenes szűrővizsgálatokkal vár a Szívünk Napja

    Az eddigiekhez hasonlóan idén is szeptember utolsó vasárnapján tartják a Szív Napja rendezvényt. Budapesten, a városligeti nagyréten kilenc helyszínen várják az érdeklődőket a szervezők.

    Kékben a diabétesz ellen - Diabétesz Világnap

    Az ország orvosi egyetemeinek hallgatói ismert személyiségekkel az ország négy nagyvárosában (Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs) élőláncból formálták meg a Diabétesz Világnap szimbólumát, a kék kört.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA