• Milyen veszélyeket rejtenek a játszóterek?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A játszóterek remek alkalmat kínálnak a gyermekek számára, hogy kirohangálják és jól érezzék magukat, azonban a szülőknek itt is vigyázni kell rájuk és meg kell védeniük őket néhány potenciális veszélyforrástól.

    „A játszótéri sérülések sok esetben mindössze aprócska vágások vagy karcolások, de a szülőknek tudniuk kell, hogy előfordulhatnak súlyosabb, esetleg végzetes esetek is” – mondta el Dr. Angela Gardner, az Amerikai Sürgősségi Orvostan Szakorvosok Szövetségének elnöke egy sajtóközleményben.

    Hirdetések

    Kisgyermekkori vészhelyzetek és megelőzésük


    A kisgyermekek kíváncsiságuknál és életkoruknál fogva igen gyorsan, és váratlanul bajba kerülhetnek. Bennük van a felfedezni vágyás késztetése, de a veszélyérzetük még nem alakult ki. Mi felnőttek viszont sokszor apró elővigyázatossággal megelőzhetjük a baleseteket.
    Kisgyermekkori vészhelyzetek és megelőzésük>>

    „Az Egyesült Államokban évente több, mint 200 ezer gyermek kerül a sürgősségi osztályra a fejet, nyakat vagy gerincet ért trauma, továbbá belső sérülés és fulladás miatt.”

    A játszóterek biztonságáért a szülők is sokat tehetnek, ha tisztában vannak a kockázatokkal és betartatják gyermekeikkel a biztonsági szabályokat.

    A játszótéri balesetek 80 százalékát teszik ki az esések. A sérülések 45 százaléka súlyos: csonttörésekkel, belső sérülésekkel, agyrázkódással jár.

    Az alábbi tippek segítenek elkerülni a játszótéri baleseteket:

    Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése


    Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk.
    Gyermekek újraélesztése >>
    • Kisgyermekek esetében elengedhetetlen a szoros szülői felügyelet, de nagyobbakat se hagyjunk egyedül játszótérre menni.
    • Bizonyosodjunk meg arról, hogy a játszóteret megfelelően karbantartják, kerüljük a törött játékokat, a szemetes helyeket, továbbá azokat a tereket, ahol nincs megfelelő burkolat a játékok alatt.
    • Ha nagyon zsúfolt a játszótér, nem tudjuk megfelelően felügyelni gyermekünket, ilyenkor jöjjünk vissza máskor.
    • Ne engedjük a kisebb gyermekeket a nagyobbaknak való játékokra. Sok játszótéren külön vannak játékok a totyogók, illetve a nagyobbak számára.
    • Tanítsuk meg gyermekünket, hogy a játszótéren ne lökdösődjön, ne menjen a mozgó hinta közelébe és a csúszdára is csak a létrán másszon fel.

    A gennyes agyhártyagyulladás védőoltással megelőzhető!

    A gennyes agyhártyagyulladás leginkább a csecsemőket és a kamaszokat veszélyezteti. A súlyos, akár halálos kimenetelű betegség védőoltással megelőzhető, ne kockáztasson, előzze meg! Miért érdemes beoltatni magunkat gennyes agyhártyagyulladás ellen?

    Medipress

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Kis odafigyeléssel kivédhetők a fulladásos gyerekbalesetek

    A vízbefulladásos balesetek leginkább két korosztályt, a totyogókat és a tinédzsereket érintik - mondta Dr. Krivácsy Péter. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Osztályának főorvosa a közelgő nyári szünet kapcsán kiemelte, a figyelmeztetések ellenére minden évben történnek vízbe fulladások, pedig szinte minden esetben ki lehetne védeni a tragédiát.

    Fulladás szex közben - Az orvos válaszol

    Sajnos évek óta fulladok szex közben. Ez annyit jelent,hogy az orgazmus közeledtével vagy egyből utána kapok ugyan levegőt, de kilélegezni már csak nagyon keveset tudok. Levegővételkor sípoló hangot adok. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

    Mire figyeljünk, hogy meghitten tölthessük a karácsonyt?

    A karácsony az emberiség és az év egyik legszebb ünnepe. Azonban ahhoz, hogy ez a néhány nap mindenki számára valóban boldog és meghitt hangulatban teljen, nem árt, ha néhány dologban kellőképpen elővigyázatosak és körültekintőek vagyunk. Nem is gondolnánk, hogy ez a családi ünnep milyen veszélyeket rejt magában.

    Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?

    A nyári időszak beköszöntével sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak.

    A mesterséges édesítőszerek növelhetik több egészségügyi probléma kockázatát

    A mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével egy új kanadai kutatás szerint.

    Mennyire veszélyesek a lenyelt tárgyak?

    Gyermekeink sok csodára képesek, de ez nemcsak remek képességeikre vonatkozik, hanem találékonyságukra, ötletgazdagságukra is. Ezért találkozhatunk számos idegentesttel a kicsik szervezetében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA