• A most születő babák ötöde bizonyosan elhízott lesz

    Szerző:
    WEBBeteg

    A január elsején született brit csecsemők ötöde várhatóan elhízottá válik, mire megkezdi az iskolát - közölték brit egészségügyi hatóságok.

    Gillian Merron közegészségügyi miniszter szerint az év első napján várhatóan megérkező 1500 újszülöttből ötéves korára túlsúlyos gyermek lesz, ezért az anyák figyelmét felhívta az egészséges táplálás-táplálkozás fontosságára.

    Hirdetések

    A gennyes agyhártyagyulladás védőoltással megelőzhető!

    A gennyes agyhártyagyulladás leginkább a csecsemőket és a kamaszokat veszélyezteti. A súlyos, akár halálos kimenetelű betegség védőoltással megelőzhető, ne kockáztasson, előzze meg! Miért érdemes beoltatni magunkat gennyes agyhártyagyulladás ellen?

    "Minden, ami egy gyermek életének első éveiben történik, hatalmas jelentőséggel bír az egészség későbbi alakulására" - jelentette ki újévi közleményében.

    Az elhízottság világszerte egyre nyomasztóbb probléma, amely szinte az összeomlással fenyegeti az egyes országok egészségügyi rendszereit, amelyek képtelenek lesznek ellátni a túlsúlyosság következtében fellépő cukorbetegséget, szív- és érrendszeri problémákat, valamint a rosszindulatú megbetegedéseket.

    A szülők tehetik a legtöbbet

    Elhízás - Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Egy, a múlt hónapban készült felmérés szerint a szigetországban tízből legalább egy gyermek kövér lesz 2015-re. Az elhízottság veszélye sokkal inkább fenyegeti a szegényebb társadalmi csoportok gyerekeit.

    Merron közleményében hangsúlyozta, hogy programot indítanak kismamák számára, amelyben a szülők útmutatást kaphatnak gyermekeik egészséges táplálkozásának kialakításához. A program kiemeli a szoptatás fontosságát, a szilárd ételekkel való megismerkedés késleltetését, a változatos ételkínálatot, az édesség minimalizálását és a kicsik mozgásigényének kielégítését.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Miért híznak nyáron a gyerekek?

    A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket.

    Táplálkozási trendek: holnap és ma

    A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.

    A kövér gyerekek nagy százaléka felnőttkorban betegebb lesz

    Egy rosszul táplált, elhízott gyerek felnőttkorára sok esetben cukorbeteg vagy szív- és érrendszeri beteg lesz. Nagyon fontos, hogy már a gyerekeknél csökkenteni kell a telítettzsírsav-fogyasztást és az állati eredetű fehérjének és a szénhidrátnak a bevitelét.

    Hasi zsírréteg - Ezekkel a veszélyekkel kell szembenézni

    A túlságosan vastag hasi zsírréteg akkor is veszélyesnek számít, ha nem társul magas testtömeg-indexszel. A szakemberek minden figyelemfelhívása ellenére az emberek többsége alulbecsüli a hasi elhízás kockázatát.

    Gyorséttermi ebéd - Amit a dietetikus is megengedne

    Nem tiltja a dietetikus a gyorséttermi menüt, de hangsúlyozza: csak alkalomadtán, havonta néhány alkalommal ebédeljünk a kedvenc éttermünkben. Választhatunk sült krumplit és szendvicset, azonban a salátáról sem feledkezzünk meg.

    A hasi elhízás és a depresszió

    Köztudott, hogy a cardiovasculáris betegségek és a cukorbetegség rizikótényezőjeként szerepelhet a hasi elhízás. Egy holland tanulmány szerint a viszcerális (zsigeri) zsírtöbblet és a depresszió kialakulása között is összefüggés van.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA