• Csecsemőgondozás, gyermeknevelés

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szendrey Gábor, fogszakorvos
    2017-10-10 21:55
    Fogzás
    A tejfogak száma 20, melyek már a magzati élet 8. hetében elkezdenek fejlődni érdekes módon, úgy, hogy először a kis fog koronája fejlődik ki, és később a gyökere. Leghamarabb az először kibúvó kis alsó tejmetszők koronája lesz kész olyannyira, hogy nem is ritkán a baba foggal születik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - G. A.
    2017-11-23 13:11
    Egyre több gyermek küzd tanulási nehézségekkel és magatartászavarokkal az iskolában. Ennek oka lehet, hogy fejlődésük eltérő társaikétól. De vajon kinek a feladata felismerni a korai jeleket? A szülőké, a védőnőé vagy a gyermekorvosé?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2017-11-17 16:04
    A koraszülött babák éretlenségükből adódóan a külvilághoz nehezebben alkalmazkodnak, amely aztán több betegség kialakulásának a veszélyével járhat. Figyelem! A megelőzésnek már a terhesség előtt el kell kezdődnie!
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2017-11-08 11:25
    A botulizmus egy viszonylag ritkán előforduló, éppen ezért nem nagyon ismert megbetegedés. Kórokozója a Clostridium botulinum nevű baktérium, pontosabban a baktérium által termelt toxin. A baktérium ideg-izom kapcsolódási pontoknál kifejtett hatása révén gátolja az ingerületátvitelt, mely révén közepestől súlyos fokig terjedő, akár halálhoz vezető bénulásokat idézhet elő a szervezetben.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2017-11-05 17:25
    A szervezet számára nélkülözhetetlen D-vitamin felelős a csontok szilárdságáért. Ha ez nincs, vagy nagyon alacsony a szintje, akkor különböző csontdeformitások alakulhatnak ki már csecsemőkorban.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2017-11-03 14:55
    A szülő számára talán az egyik legijesztőbb dolog, ha a gyermekénél görcsrohamot lát. 6 hónapos és 5 éves életkor között a leggyakrabban előforduló, ilyen panaszt okozó probléma a lázgörcs. Nem ritka betegség, és az arra való hajlam genetikailag meghatározott - ha a családban volt már a felmenők között lázgörcsre hajlamos ember, nagyobb a valószínűsége, hogy a gyermek is hajlamos lesz erre.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2017-10-30 16:25
    Az immunerősítés lehetőségei különösen az őszi és kora tavaszi időszakban gondolkodtatják el a szülőket: hogyan is lehetne az egyik betegségből a másikba eső gyermeküket jobb egészségi állapotba hozni?
    Egészségmegőrzés
    drportal.hu
    2017-10-29 20:07
    A Pediatrics szakmai folyóiratban 2016-ban megjelent tanulmány szerint a fiatal, átlagosan 25 éves kispapák közt 68 százalékkal több depressziós tünet jelentkezik az apává válás első 5 évében. Ez az adat a párkapcsolatban és gyermekükkel együtt élő apákra vonatkozik. Mi okozza a kispapa depressziót?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
    2017-10-16 20:09
    A baba megszületését követően a kezdetben steril, kórokozómentes bélcsatorna néhány óra leforgása alatt benépesül baktériumokkal. A természetes úton született és anyatejjel táplált csecsemők bélcsatornájában hasznos baktériumtörzsek fognak elszaporodni.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Kazimír Ágnes, pszichológus
    2017-10-16 16:04
    Sokan a félelemre okot adó gyanú eloszlása után is újabb és újabb okokat fogalmaznak meg, amellyel a szorongásukat fenntartják, táplálják. Ilyenkor felmerül a gyanú, hogy ezen félelmek hátterében nem csak a magzat egészségéért érzett aggodalom húzódik meg.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!