• "Csecsemőlépés" a melanoma kezelésében?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Hatékonyságát a szemöldök és a haj őszülésével is jelezheti két új kísérleti szer, amelyet számos sikertelennek bizonyult, melanoma elleni vegyület után eredményesnek találtak amerikai kutatók.

    Az amerikai klinikai onkológiai társaság chicagói éves konferenciáján a hét végén ismertette Anna Pavlick, a New York-i Egyetemen zajló melanomaprogram igazgatója két új szer klinikai kipróbálásának eredményeit.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mindkét hatóanyag "átszabott" humán antitest, amelyet a CTLA-4 jelű, az immunrendszerben közreműködő molekula gátlására fejlesztettek ki. Az ipilimumab és tremelimumab nevű vegyületekkel összesen 48 melanomás pácienst kezelt Pavlick csoportja a klinikai próbák részeként. "A depigmentációt a terápia megkezdése után hat hónaptól egy éven belül figyeltük meg" - idézte fel a kutató. Mint kiderült, azok a páciensek, akik megőszültek a szerek hatására, igen jól reagáltak a hatóanyagra, tumorjuk teljesen eltűnt, a CT-vizsgálat sem mutatta már ki.

    A 48 melanomás beteg közül 17 teljes mértékben vagy részlegesen reagált az új szerekre, amit Pavlick a korábbi sikertelen gyógyszertesztekre utalva csecsemőlépésként jellemzett. "Amikor 40 évig még mászni sem vagy képes, ez a "csecsemőlépés" mindenesetre hatalmas lépésnek látszik" - hangsúlyozta.

    Olvasson bővebben a melanoma felismeréséről a WEBBetegen>>

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Zsíros a bőre? Így ápolja!

    A zsíros bőr gyakran együtt jár tágabb pórusokkal is, ugyanakkor talán kevésbé ráncosodik. Peterman Krisztinának, a Dermatica kozmetikus mesterének, gyógykozmetikusának tanácsait követve pedig a zsíros bőr nyáron is jól karbantartható, a problémái kezelhetők.

    A szeméremtest daganatos megbetegedései

    A vulva (szeméremtest) jó- és rosszindulatú daganatai szerencsére egyaránt ritkán fordulnak elő. A jóindulatú elváltozások (lipoma, fibroma, hemangioma) eltávolítása azért fontos, mert mikroszkópos szövettani vizsgálattal lehet csak bizonyítani azt, hogy a daganat nem rosszindulatú.

    A 3 leggyakoribb bőrrák

    Az UV sugárzás a pozitívumai mellett sajnos a bőrdaganatok kialakulását is befolyásolja. A három leggyakoribb bőrrákfajtáról és a korai felismerés jelentőségéről dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász, kozmetológus beszélt.

    Súlycsökkentő műtét után kisebb a melanóma kockázata

    A testsúlycsökkentő műtét a gyors és tartós fogyás és egy sor más egészségügyi előny mellett a tudósok szerint 61 százalékkal mérsékli a bőrrák egy gyakori, agresszív formája, a melanóma kockázatát is.

    Ábel Anita megszabadult a ruháitól, hogy másokat felszabadítson

    Kiütések, tályogok, kelések a legkellemetlenebb testtájakon, gennyedzés, kellemetlen szagok. Ezek a tünetek teszik pokollá több tízezer magyar életét, akik legszívesebben elrejtőznének a világ elől, félnek minden emberi kapcsolattól, érintkezéstől. Ábel Anita ruha nélkül, virágokba öltözve állt a kamerák elé, hogy felhívja a figyelmet egy ritka, ám rendkívül fájdalmas betegség, a krónikus verejtékmirigy-gyulladás (latinul hidradenitisz szuppurativa) tüneteire, és az érintettek küzdelmeire. És arra is, hogy van kiút.

    12 tipp pattanások ellen

    A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, esztétikai bőrgyógyász ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA