• Újabb házi segélyhívókat szereltek fel Kaposváron

    Szerző:
    WEBBeteg

    Újabb segélyhívó készüléket szereltek fel egyedül élő, 65 év feletti kaposváriak lakásába, így már 120 házi segélyhívó működik Kaposváron - közölte a városháza kedden az MTI-vel.

    Szita Károly polgármester elkötelezett az iránt, hogy a kaposváriak közösségének minden olyan idős tagja megkaphassa ezt a segítséget, akinek egészségi állapota szükségessé teszi - olvasható a közleményben. Az újabb segélyhívók felszerelésére az önkormányzat csaknem 1,7 millió forintot költött.

    Hirdetések

    Tavaly 211 esetben kértek segítséget

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A segélyhívók fenntartására, üzemeltetésére évente hárommillió forintot fordít az önkormányzat.

    Kaposváron 2008-ban 70 készülékkel indult a program. Tavaly 211 esetben kértek ilyen módon segítséget, az idén csaknem száz hívás érkezett az időseket gondozó Liget otthonba, ahonnan a jelzéskor a gondozó azonnal indul a segítséget kérőhöz.

    A segélyhívó készüléket azok az idősek, fogyatékkal élő vagy beteg emberek kérhetik, akik otthonukban élnek és egészségi állapotuk, valamint szociális helyzetük miatt rászorulnak.

    Életveszélyes helyzetek, amikor minden perc számít

    Sokat olvasunk, hallunk azokról a betegségekről, azokról az életveszélyes pillanatokról, amelyekben legtöbbször a lélekjelenlét, a gyorsaság és a megfelelő tudás jelentheti egy embertársunk, szerettünk életét. Cikkünkben az Országos Mentőszolgálat Alapítvány tanácsait olvashatja. Életveszélyes helyzetek, amikor minden perc számít - Stroke és szívinfarktus.>>

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Ezért érdemes beoltatni magunkat influenza ellen

    A 60 évnél idősebbeknek, a két évesnél fiatalabb gyermekeknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a várandós nőknek különösen ajánlott az influenza elleni védőoltás, de mindenkinek érdemes beoltatnia magát, aki nem akar 3-5 napot lázasan feküdni, családtagjait, barátait, munkatársait megfertőzni - mondta Szlávik János infektológus főorvos az M1 aktuális csatorna műsorában.

    Még hátravan az influenzajárvány fele!

    Országosan 10 százalékkal csökkent az influenzával orvoshoz fordulók száma, a járvány fele azonban még hátravan – jelentette ki Oroszi Beatrix, az Országos Epidemológiai Központ főigazgatója az M1 Ma reggel című műsorában.

    Kaposvár támogatja a gyermekek bárányhimlő elleni oltását

    Támogatja a négy év alatti gyermekek bárányhimlő elleni védőoltását márciustól Kaposvár: a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők ingyen, mások hatezer forintért juthatnak hozzá a vakcinához - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t hétfőn.

    Rekordokat dönt idén a bárányhimlő

    Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai alapján október közepéig mintegy 34,5 ezer bárányhimlő-fertőzést regisztráltak Magyarországon, ami 35 százalékkal magasabb, mint 2014 hasonló időszakában.

    Világszínvonalú PET-centrum épül a Kaposvári Egyetemen

    Egy világszínvonalú PET-centrum létesítésével újabb mérföldkőhöz érkezett a Kaposvári Egyetem - mondta Szávai Ferenc, az intézmény rektora a hárommilliárd forintos beruházás szerdai bokrétaünnepségén.

    A legmodernebb sugárterápiás kezelés is lehetővé válik Kaposváron

    A legmodernebb sugárterápiás kezelés is lehetővé válik azzal az egészségügyi eszközcserével, amelyre 850 millió forintot nyert a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház és a Kaposvári Egyetem alkotta konzorcium az új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA