• Nem sokat érnek a poratka elleni eszközök

    Szerző:
    WEBBeteg

    Nem sokat érnek azok a különleges eszközök, amelyeket a poratka ellen ajánlanak az asztmásoknak - állapították meg brit szakemberek. A kutatás szerint számos technika egyáltalán nem hatásos.

    A Cochrane Collaboration független brit kutatócsoport 54 korábban végzett kutatás adatait elemezte - adta hírül szerdán a BBC brit közszolgálati rádió és tévé weboldala.

    A kutatók azt találták, hogy a poratkák elleni védelemre ajánlott különféle mechanikai vagy vegyszeres megoldások vagy egyáltalán nem hatásosak, vagy csak jelentéktelen mértékben csökkentik az allergiát kiváltó apró lények számát.

    Hirdetések

    A szakemberek 63 fizikai, 10 vegyszeres és 8 kombinált atkamentesítő módszert vizsgáltak meg. Ezek között voltak olyanok, mint az ágybetétet védő huzat, az ágybetéthez ajánlott speciális porszívó vagy atkairtó vegyszerek.

    A kutatók csak 17 olyan módszert találtak, amely valóban csökkentette az atkák számát, de még ezek sem értek el olyan hatást, amely megelőzhette volna az asztmát.

    A magas hőmérsékleten történő mosás a leghatékonyabb

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Peter Gotzsche, a kutatásvezető kijelentette: "Meggyőződéssel konstatálhatjuk, hogy nem érdemes drága porszívókat, ágybetéthuzatokat vásárolni vagy vegyszereket alkalmazni a házi porban élő atkák ellen, mert ezek az eljárások hatástalanok". A szakember szerint ugyanis a legtöbb háztartásban olyan magas az allergének száma, hogy az atka elleni eljárások alkalmazása után is olyan sok marad még a levegőben, ami elég az asztmás roham kiváltásához.

    Az Asthma UK asztmásokkal foglalkozó brit jótékonysági szervezet egyik aktivistája szerint - akit a BBC megkérdezett az új megállapításokkal kapcsolatban - a legjobb módszer magas hőmérsékleten mosni az ágyneműt, és nem tartani plüss játékszereket az ágyban. Ez az esetek 90 százalékában elegendő segítséget nyújt azoknak, akiknél az atkák okozzák az asztmát.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A sóterápia az allergiások légzését is könnyíti

    A sóterápia során a légtérben jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt, és csökkenti az allergia, asztma tüneteit. Belégzéskor a gyógyító sórészecskék elérnek a hörgőkig, ott feloldódnak, majd a szennyeződések megkötése után azokat a beteg felköhögi, és megszabadul a nyálkahártyát irritáló szennyeződésektől, illetve a véráramba kerülve elhagyják a szervezetet. Azokban a helyiségekben, ahol sóterápiás levegőt állítanak elő, ami mentes a csíráktól, fertőzést okozó baktériumoktól, az allergia, asztma tüneteitől szenvedő betegek szó szerint fellélegezhetnek.

    Szénanátha: gyógyszer, spray, szemcsepp?

    Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható, és hatékonyan kezelhető. Ha Ön tartós tünetekkel küzd, ne folytasson folyamatos öngyógyszerelést, inkább kérje ki szakorvos tanácsát!

    A hisztaminintolerancia

    A hisztamin nevű anyag a szervezetben a legnagyobb mennyiségben az úgynevezett hízósejtekben és a bazofil sejtekben termelődő és raktározódó vegyület. Ha a tároló sejtekből felszabadul az immunrendszer védelmi részeként, a gyulladás kialakításában van fontos szerepe.

    Miért lesz az allergiából asztma?

    A légúti allergiás betegek gyakran számolnak be idővel megjelenő asztmás tünetekről is. Mit tehetünk, hogy a betegség lefolyását megváltoztassuk, hogy elkerüljük az asztma kialakulását?

    Az asztma kezelési lehetőségei

    A legtöbb asztmás beteg esetén a gyógyszerek kombinációban biztosítják a hosszú távú tünetmentességet és a rohamoldást. Orvosa segít Önnek eldönteni, hogy az Ön esetében a kor és a betegség súlyossága függvényében melyik kezelési lehetőség a legmegfelelőbb.

    Együtt élni az allergiával: hogyan készítsük fel gyermekünket

    Az allergián a szervezetünk túlérzékenységi reakcióját értjük az egészségesek számára ártalmatlan, környezetünkben jelenlévő anyagokkal (allergénekkel) szemben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA