• Asztma

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2018-06-24 22:12
    Nagyon sok olyan tüdőbetegséget okozó anyag létezik környezetünkben, amelyet munkánk során, munkánk miatt lélegezhetünk be. Az összes asztmás megbetegedés jelentős részét a foglalkozási asztma teszi ki.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2018-06-24 09:41
    A három leggyakoribb allergiás betegség az asztma, a rhinitis és a különböző ételallergiák. Európában nyolcvanmillió embert tartanak nyilván különböző allergiás betegségekkel. Előfordulások, arányok.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász, gasztroenterológus
    2018-06-09 05:21
    A plusz kilók cipelése az egész szervezetet megterheli, emiatt ha valaki túlsúllyal küzd, könnyebben kifullad, gyakrabban tapasztal nehézlégzést. Az elhízás több betegség kialakulásának kockázatát növeli, ezek egyike a krónikus légúti gyulladással járó asztma. Gyakran ez áll a légzési gondok hátterében is.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus
    2018-05-21 20:51
    A légúti allergiás betegek gyakran számolnak be idővel megjelenő asztmás tünetekről is. Mit tehetünk, hogy a betegség lefolyását megváltoztassuk, hogy elkerüljük az asztma kialakulását?
    Egészségmegőrzés
    Orvostkeresek Egészségmagazin - dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus
    2018-05-13 14:55
    A betegek többsége fél bevallani, ha úgy véli, hogy a munkahelyi körülmények is szerepet játszanak az asztmája kialakulásában. Mit tegyen, ha asztmás és erősen szennyezett, a légutakat károsító környezetben dolgozik?
    Betegségek megértése
    orvostkeresek.hu
    2018-05-06 16:04
    Az asztma a légutak gyulladásos betegsége. Nem asztmás dohányosokban is gyakran alakulnak ki légúti gyulladásos folyamatok, így érthető, hogy az asztmás betegek esetében a füstölgés káros hatásai hatványozottan érvényesülnek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
    2018-04-30 22:05
    A legtöbb asztmás beteg esetén a gyógyszerek kombinációban biztosítják a hosszú távú tünetmentességet és a rohamoldást. Orvosa segít Önnek eldönteni, hogy az Ön esetében a kor és a betegség súlyossága függvényében melyik kezelési lehetőség a legmegfelelőbb.
    Élet betegséggel
    BOE - Illés Kata orvostanhallgató Lektorálta: Dr. Dálnoky Julianna
    2018-04-27 18:56
    Az allergián a szervezetünk túlérzékenységi reakcióját értjük az egészségesek számára ártalmatlan, környezetünkben jelenlévő anyagokkal (allergénekkel) szemben.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2018-04-22 20:09
    A légzőszervi betegségek kialakulásában egyrészt a környezeti tényezőknek, másrészt a szervezet érzékenységének, a családi hajlamnak van kiemelkedő szerepe. Mit tegyünk egészségünk megőrzése és a betegségek leküzdésének érdekében?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
    2018-04-06 20:09
    Az asztma évente több százezer nap iskolai és munkahelyi hiányzásért felel minden évben. A súlyos asztmás rohamok kialakulásának kockázata csökkenthető a megfelelő kezeléssel, illetve azzal, ha Ön képes felismerni és kezelni a roham előjeleit.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!