• Asztma

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    Semmelweis Egyetem
    2018-01-17 14:06
    Az asztmában szenvedő nők mintegy harmadának romlik az állapota a várandósság idején, gyakran fulladás, nehézlégzés, asztmás roham is jelentkezik náluk – mondja Dr. Tamási Lilla, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának egyetemi tanára.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász
    2018-01-12 07:38
    Asztmás ismerőse, rokona vagy netán önmaga is ódzkodik attól, hogy naponta szteroidot juttasson a szervezetébe? Tart a mellékhatásoktól, ezért inkább kihagyja a kezelést és többet köhög, nehezebben veszi a levegőt, sőt talán gyakrabban szorul kórházi kezelésre is asztmás roham miatt? Dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, a Budai Allergiaközpont orvosa egy igen hatásos érvet árult el, a szteroid-fóbiások meggyőzéséhez.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász szakorvosjelölt
    2017-12-03 21:51
    A tüdő funkciójának egyik kiváló és egyszerű vizsgálómódszere a légzésfunkciós vizsgálat, melynek segítségével kimutatható a tüdőszövet károsodása, illetve képes a tüdő-szív működést is nézni, így alkalmazható bizonyos műtéteknél az esetleges kockázatok becslésére.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus
    2017-11-30 07:38
    A várandósság időszakában különös figyelmet fordítunk arra, hogy növekvő gyermekünk fejlődését biztosítsuk. Tudatosabban étkezünk, sportolunk és kerüljük azokat a tényezőket, amelyekről úgy véljük, gyermekünk egészségét veszélyeztetné. Különösen gyakori ez a gyógyszerek esetében. Mellőzésük azonban az olyan krónikus betegségek kezelésében, mint az asztma többet árt, mint használ.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - E.M.M., fordító
    2017-09-26 21:41
    Azok a gyermekek, akik kisiskolás korukban rágják a körmüket vagy szopják az ujjukat, kamasz- és felnőttkorukra társaiknál kevésbé hajlamosak a gyakori allergénekkel szembeni érzékenységre. Az asztma és a szénanátha veszélyét ugyanakkor látszólag nem befolyásolja a két rossz szokás.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - stern.de
    2017-09-23 12:51
    Asztma, allergiás nátha, bőrkiütés - egy tanulmány szerint a paracetamoltartalmú gyógykészítmények 46 százalékkal is növelhetik az asztma kialakulását gyermekeknél. Az orvosok óvatosságra, körültekintésre intenek a mindennapos hatóanyag használatával kapcsolatban.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2017-09-19 07:38
    Holland és skót orvosok által végzett kutatási eredmény szerint terhesség alatt a rendszeres almafogyasztás csökkenti a gyermekben az asztma kialakulásának kockázatát. A tanulmányban több mint 1200 gyermeket figyeltek meg.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-09-10 16:07
    Azoknál a csecsemőknél, akik életük első hónapjait magas pollentartalomú levegőben töltik, nagyobb az esélye a korai asztma kialakulásának – állítják amerikai kutatók.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. V., Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-09-07 07:38
    A lakóterekben kialakuló allergiás tünetek nagy részéért a háziporatka jelenléte tehető felelőssé. Megfelelő intézkedésekkel a panaszok kiküszöbölhetők.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Dózsa Izabella, tüdőgyógyász, allergológus
    2017-09-05 21:41
    Az allergiás asztma az asztmás betegségek leggyakoribb típusa. Az asztmás gyermekek közel 90 százalékánál, a felnőttek 65 százalékánál jelentkezik egy időben szénanátha is.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!