• Alvás Világnapja - World Sleep Day 2018

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az Alvás Világnapja nemzetközi esemény, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára az életminőség szempontjából. Ezen a napon a világ számos országában orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és a kialvatlanság már-már népbetegség, és megelőzésére, kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk.

    A World Sleep Day nemzetközi szervezetével, a World Association of Sleep Medicine és a World Sleep Society partnerségével Budapesten tízedik alkalommal kerül sor az Alvás Világnapja eseményére. A 2018. évi WSD jelmondata: Join the Sleep World, Preserve Your Rhythms to Enjoy Life.

    Hirdetések

    A 2018-as világnapon a következő témakörök kerülnek fókuszba

    • alvás és egészség,   
    • alvást segító módszerek és eszközök.

    World Sleep Day - 2018.

    A rendezvényt a korábbi évekhez hasonlóan nagy médiaérdeklődés kíséri, jelen lesznek a témával foglalkozó hazai szakemberek, orvosok, gyógyítók, alvásterapeuták és újságírók.

    • A World Sleep Day Hungary időpontja: 2018. március 13-a, kedd 10 óra. 
    • Helyszín: Budapest

    Szakmai partnerek: Magyarország Átfogó Egészségügyi Szűrőprogramja, Budapesti Alvásközpont, Magyar Alvástársaság, Magyar Tüdőgyógyász Társaság, Magyar Pszichiátriai Társaság, Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet, Global Innovation, Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szövetség, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége  és mások.  

    További információ: www.napialvas.hu

    (Budapesti Alvásközpont)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fájdalmak sportolás után?

    WEBBeteg

    A masszázsfej segítségével a gélt közvetlenül a fájdalmas területre lehet felvinni. (x)

    Miért fáj a hátam?

    WEBBeteg

    A hátfájás az egyik legfőbb közegészségügyi probléma a világon. (x)

    Idegesíti a horkolás? Mutatjuk a megoldást

    Minden 10 férfiből 4 rendszeresen horkol, és a nőknek is több mint ötödét érinti ez a probléma, amely azonban akár veszélyesebb is lehet, mint csupán zavaró éjszakai zaj. Dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológus az okokra és a megoldási lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

    Betegséget is jelezhet, ha beszél álmában

    Gyermekkorban, főként 3 és 10 év között fordul elő gyakran, de a felnőttek 5 százaléka is beszél rendszeresen, vagy alkalmanként álmában. A jelenség lehet szórakoztató, vagy zavaró, de bizonyos esetekben orvosi kezelés is igénylő.

    Állandóan alszik, fáradt a gyerekem: Valami baja van?

    A gyerekek alapból sokat alszanak, de ha a szülő azt veszi észre, hogy gyermeke napközben is álmos, mert nem tudja megfelelően kipihenni magát, akkor felmerülhet, hogy valami betegsége van. Dr. Tar Attila, gyermekendokrinológus elmondja, mikor gyanakodjunk betegségre.

    Alvási fázisok

    Alvás közben meghatározott sorrendben jellemző fázisok követik egymást.

    Az alvási apnoe okai

    Az obstruktív alvási apnoe-ban szenvedő betegek gyakran nincsenek tudatában annak, hogy alvásuk szaggatott. Sokan közülük abban a tudatban élnek, hogy jól alszanak éjszaka.

    Alvás terhesség alatt

    A nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak. A várandósság alatt pedig még többre, a kismama teste és lelke nyugalmat és sok pihenést igényel. Mind a fejlődő baba, mind az anyuka érdekében különösen fontos odafigyelni a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás biztosítására. Ez azonban nem mindig könnyű. Cikkünkben hasznos tanácsokat olvashat a pihentető alváshoz.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA