• Allergia - A leggyakoribb kezelési hibák

    Szerző:
    WEBBeteg

    Dr. James L. Sublett (Louisville-i Egyetem) és az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Kollégium rávilágít a szezonális allergia kezelése során tapasztalt négy leggyakoribb hibára.

    1. Tüneti kezelés a kiváltó ok ismerete nélkül

    Sok allergiás a tünetek megjelenésekor azonnal elkezdi a gyógyszeres kezelést anélkül, hogy pontosan tudná, mi váltja ki azokat. Ez a hiba a hatástalan kezelések mintegy feléért felelős. A megoldás egy allergiás teszt lehet: injekciós tűvel a bőrbe juttatnak különböző allergéneket, az allergiás reakció tanúskodik a bűnösről. 

    Hirdetések

    2. A beteg nincs tisztában, mi váltja ki allergiáját

    Ez azért is fontos, mert a gyógyszerek mellett az allergén elkerülése a másik járható út a tünetek kivédésére. Amennyiben a pollen a főbűnös, érdemes csukni az ablakokat, naponta többször zuhanyozni és ruhát cserélni, illetve fedett helyen maradni, ha magas a szabadtéri levegő pollenkoncentrációja. Poratka-allergia esetén a lakásban el kell távolítani a padlószőnyeget, HEPA-szűrős porszívót kell használni takarításkor, olyan ágyneműt kell használni, amit nem szeretnek az atkák, valamint azokat gyakran mosni kell. Összefoglalva: minimalizálni kell az allergénnel való találkozás esélyét.

    3. A gyógyszerszedés kezdete csak a tünetek megjelenése után kezdődik

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt az allergiáról

    Nem érdemes várni addig, amíg a tüsszentés és az orrfolyás jelentkezik. A gyógyszerek jobban gátolják a tünetek kialakulását, mint amennyire a már megjelent tüneteket képesek kezelni. Emiatt előre kell tervezni: a szezonális allergiánál nagyjából tudni lehet az időszakot, a pollenkoncentráció pedig a meleg beköszöntével szokott emelkedni.

    4. A keresztallergia figyelmen kívül hagyása

    Sok pollenallergiásnál tapasztalható, hogy egyes ételek, melyek az adott pollenhez hasonló fehérjéket tartalmaznak, ugyanazokat a tüneteket váltják ki. Ilyen társbűnösként szerepelhet a cseresznye, a meggy, egyes körte- és almafajok, a dinnye, egyes mogyorók. Érdemes megbeszélni a kezelőorvossal, hogy adott allergén esetén milyen keresztallergiát okozó ételek jönnek szóba, ezeket az allergiaszezonban kerülni kell.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Szénanátha: gyógyszer, spray, szemcsepp?

    Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható, és hatékonyan kezelhető. Ha Ön tartós tünetekkel küzd, ne folytasson folyamatos öngyógyszerelést, inkább kérje ki szakorvos tanácsát!

    A hisztaminintolerancia

    A hisztamin nevű anyag a szervezetben a legnagyobb mennyiségben az úgynevezett hízósejtekben és a bazofil sejtekben termelődő és raktározódó vegyület. Ha a tároló sejtekből felszabadul az immunrendszer védelmi részeként, a gyulladás kialakításában van fontos szerepe.

    Együtt élni az allergiával: hogyan készítsük fel gyermekünket

    Az allergián a szervezetünk túlérzékenységi reakcióját értjük az egészségesek számára ártalmatlan, környezetünkben jelenlévő anyagokkal (allergénekkel) szemben.

    Amiket rosszul tudunk az allergiáról

    Habár az allergiások száma folyamatosan emelkedik, a betegséggel kapcsolatban még mindig sok tévhit kering a köztudatban. A leggyakoribb tévedéseket tisztázzuk dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológussal, a Budai Allergiaközpont főorvosával.

    A penészgomba-allergia kezelése és megelőzése

    Miért jelent komoly veszélyt a penészgomba-allergia? Miért elengedhetetlen a penészmentesítés és a megfelelő orvosi kezelés? Mit tehet a penészesedés megelőzése érdekében? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a penészgomba-allergia kezelésével és megelőzésével kapcsolatban.

    Egyre gyakoribb az ételallergia - Mi az oka?

    Az elmúlt években számos analízis született arra vonatkozóan, hogy az ételallergia előfordulási gyakorisága egyre növekszik. A világon átlagosan a gyermekek 5-8 százaléka, a felnőttek 2-19 százaléka allergiás valamilyen élelmiszerre.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA