• Háziállat-allergia: fokozza a szénanátha kellemetlenségeit

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Queen’s Egyetem tanulmánya szerint a kutya- vagy macskaszőr-allergia súlyosbíthatja a parlagfű-allergia tüneteit.

    A kutatók kimutatták, hogy a háziállat-allergiában szenvedő emberekben gyakran másoknál gyorsabban alakulnak ki a szénanátha tünetei. Az eredmények ugyanakkor azt is mutatják, hogy az allergiás időszak kellős közepére a tünetek ilyen típusú eltérése csökken.

    Hirdetések

    Az egyetem kutatói Anne Ellis vezetésével 123 résztvevőt tettek ki a parlagfű pollenjének, és kimutatták, hogy a háziállat-allergiában szenvedő alanyok másképp számoltak be a tünetekről, mint a háziállat-allergiában nem érintett résztvevők. A poratkára allergiás résztvevőkben is gyorsabban jelentkeztek a tünetek a parlagfű behatást követően.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt az allergiáról

    „A kutatás eredményei alapján megszületett az „előzetes megtöltés” elmélete” – nyilatkozta Dr. Ellis. „Ha valaki folyamatos tüneteket tapasztal valamilyen állandó allergia következtében, amint újabb allergén adódik a keverékhez, a tünetei sokkal gyorsabban alakulnak ki, és nehezebb kezelni az állapotot, mint másoknak.” Dr. Ellis szerint az lenne a legjobb, ha a háziállat-allergiában szenvedők más otthont keresnének kedvencüknek, vagy legalább minimálisra csökkentenék a behatást azzal, hogy kizárják az állatot az allergiás személy hálószobájából.

    Ez különösen fontos az asztmás gyermekek esetében, és megelőzheti a folyamatos allergiás gyulladás okozta visszafordíthatatlan tüdőkárosodás kialakulását. A Kingston Általános Kórházban végzett tanulmány eredményei az Annals of Allergy, Asthma & Immunology szakfolyóirat legfrissebb számában olvashatók.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Kevesebbszer alakul ki daganatos betegség az allergiásoknál

    Mivel az allergia tulajdonképpen az immunrendszer túlzott válasza, így azoknál, akik allergiásak, ritkábban alakul ki daganatos betegség, mivel a fokozott immunválasz a degenerált sejtosztódást is megtámadja.

    A sóterápia az allergiások légzését is könnyíti

    A sóterápia során a légtérben jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt, és csökkenti az allergia, asztma tüneteit. Belégzéskor a gyógyító sórészecskék elérnek a hörgőkig, ott feloldódnak, majd a szennyeződések megkötése után azokat a beteg felköhögi, és megszabadul a nyálkahártyát irritáló szennyeződésektől, illetve a véráramba kerülve elhagyják a szervezetet. Azokban a helyiségekben, ahol sóterápiás levegőt állítanak elő, ami mentes a csíráktól, fertőzést okozó baktériumoktól, az allergia, asztma tüneteitől szenvedő betegek szó szerint fellélegezhetnek.

    Szénanátha: gyógyszer, spray, szemcsepp?

    Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható, és hatékonyan kezelhető. Ha Ön tartós tünetekkel küzd, ne folytasson folyamatos öngyógyszerelést, inkább kérje ki szakorvos tanácsát!

    Milyen tünetek utalhatnak pollenallergiára?

    Az allergiás reakciót a pollenallergiásoknál a virágos növények szabad szemmel egyáltalán nem látható virágporszemcséi váltják ki.

    Pollenallergia: szem- és bőrtüneteket is okozhat

    A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj- és arcduzzanat is jelentkezhet.

    Az antibiotikum indokolatlan szedése növelheti az allergia kialakulásának az esélyét

    Az antibiotikumok nagyon sok hasznos bélbaktériumot is elpusztítanak, amiknek a hiánya komoly gondot okoz az emésztőrendszerben. Mivel az immunrendszer egyik központi helye a bélrendszer, a gyerekkorban sokszor felborított bélflóra sok esetben felnőttkorban növeli az allergiás megbetegedések kialakulását.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA