• Allergia nap: időben el kell kezdeni a kezelést

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ingyenes szűréssel egybekötött nyílt napot tartottak szombaton Szegeden. A szervezők azt szerették volna elérni, hogy a kezdődő pollenszezon előtt minél többen megvizsgáltassák magukat, és szükség esetén időben elkezdjék a kezelést.

      Allergia - Linkajánló


    A szegedi allergia napon több mint kétszázan vizsgáltatták meg magukat, és többségük, mintegy nyolcvan százalékuk valamire allergiás volt. A felmérés persze nem reprezentatív, hiszen többségében olyanok mentek el a szűrésre, akiknek valamilyen panaszuk volt - mondta a Függgetlen Hírügynökségnek Haimann Éva, a Szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika sajtószóvivője.

    A vizsgálat teljesen ingyenes volt, még vizitdíjat sem kellett fizetni. Sokan ezt használták ki, mások pedig azért jöttek el a nyílt napra, mert míg a szakrendelésen három hónap a várakozási idő, itt azonnal megcsinálták az elsődleges vizsgálatokat.

    Hirdetések

    "Nagyon fontos, hogy időben kezdjük el a kezeléseket. Még mindig sokan gondolják úgy, hogy ha ők nem szednek gyógyszert, nem kezeltetik magukat, majd csak legyőzi az immunrendszerük, de mi orvosok tudjuk, hogy ez nem így történik, hanem előre felé halad a kórkép, és egyre súlyosabb tünetek jönnek létre" - mondta a nyílt nap egyik szervezője, dr. Altmayer Anita, egyetemi adjunktus.

    Az elmúlt 25 évben duplájára nőtt az allergiások száma. Ez azt jelenti, hogy ma Magyarországon minden harmadik ember szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. Az újabb megbetegedések száma pedig folyamatosan nő.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Zsíros a bőre? Így ápolja!

    A zsíros bőr gyakran együtt jár tágabb pórusokkal is, ugyanakkor talán kevésbé ráncosodik. Peterman Krisztinának, a Dermatica kozmetikus mesterének, gyógykozmetikusának tanácsait követve pedig a zsíros bőr nyáron is jól karbantartható, a problémái kezelhetők.

    A legelterjedtebb allergiatípusok

    A három leggyakoribb allergiás betegség az asztma, a rhinitis és a különböző ételallergiák. Európában nyolcvanmillió embert tartanak nyilván különböző allergiás betegségekkel. Előfordulások, arányok.

    Szénanátha: gyógyszer, spray, szemcsepp?

    Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható, és hatékonyan kezelhető. Ha Ön tartós tünetekkel küzd, ne folytasson folyamatos öngyógyszerelést, inkább kérje ki szakorvos tanácsát!

    Milyen tünetek utalhatnak pollenallergiára?

    Az allergiás reakciót a pollenallergiásoknál a virágos növények szabad szemmel egyáltalán nem látható virágporszemcséi váltják ki.

    Pollenallergia: szem- és bőrtüneteket is okozhat

    A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj- és arcduzzanat is jelentkezhet.

    A hisztaminintolerancia

    A hisztamin nevű anyag a szervezetben a legnagyobb mennyiségben az úgynevezett hízósejtekben és a bazofil sejtekben termelődő és raktározódó vegyület. Ha a tároló sejtekből felszabadul az immunrendszer védelmi részeként, a gyulladás kialakításában van fontos szerepe.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA