• Allergiások figyelem! Hétvégén másodfokú riasztás lép érvénybe!

    Szerző:
    WEBBeteg

    A hét második felében - ahogy melegszik az idő - a parlagfű pollenszórása is fokozatosan erősödni fog. A parlagfű pollenkoncentrációja csütörtökön és pénteken az Alföldön, valamint a Dunántúlon, észak felé haladva egyre nagyobb területen éri el a nagyon magas szintet. A hétvégén várhatóan már országszerte a nagyon magas tartományban alakul a pollenkoncentráció.

    A következő napok várható parlagfű pollenkoncentrációja a PPRR+ előrejelzés szerint:

    Kép forrása: Országos Közegészségügyi Központ

    Olvasson tovább! Kérdések és válaszok a parlagfű-allergiáról

    Hétvégén országszerte nagyon magas lesz a pollenkoncentráció!

    Csütörtökön és pénteken, az ország északi részén I. fokú riasztás, délen - egyre  nagyobb  területre  kiterjedve - II.  fokú  riasztás  érvényes. Szombaton és vasárnap országszerte II. fokú riasztás lép életbe.

    Azokon  a  területeken,  ahol  a  parlagfű  pollenkoncentrációja  eléri  a nagyon magas szintet, ott minden allergiás erős, vagy igen erős tünetekre számíthat.

    A parlagfű pollenkoncentráció emelkedésével egyre fokozódik az asztmás tünetegyüttes jelentkezésének valószínűsége is. A parlagfűriasztást kiadó Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) felhívja az allergiások figyelmét arra, hogy a parlagfű  szezon alatt  érdemes olyan  térségekben tartózkodni,  ahol  a  parlagfű  pollenterhelés minimális. Hazánk területén belül érdemes előnyben részesíteni az erdős tájakat, hegyvidékeket. A parlagfű pollenszezon kezdetével a hatékony  védekezés  érdekében az  allergiásoknak javasolt  mihamarabb  felkeresni orvosukat.

    Allergia vagy nátha? - Az allergia tünetei
    Mikor gyanakodjunk egyszerű nátha helyett allergiára? - a kérdés néha nem is egyértelmű. Cikkünkből megtudhatja, melyek az allergia tünetei, hogyan dönthető el, hogy egy meghűlést kell kikezelnünk, vagy allergológussal érdemes kivizsgáltatni magunkat.

    Allergia vagy nátha? - Az allergia tünetei

    Olvasson tovább! Tudjon meg többet az allergiáról!

    (Országos Közegészségügyi Központ)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Szénanátha: gyógyszer, spray, szemcsepp?

    Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható, és hatékonyan kezelhető. Ha Ön tartós tünetekkel küzd, ne folytasson folyamatos öngyógyszerelést, inkább kérje ki szakorvos tanácsát!

    Hogyan készítsük fel allergiás gyermekünket nyaralásra, táborozásra?

    Nyári allergológiai szakrendeléseken gyakorta elhangzik, hogy a korábban teljesen panaszmentes gyermek a májusi-júniusi iskolai erdei táborból vagy az augusztusi gólyatáborból feldagadt, bevörösödött szemmel, tüsszögve, sípoló tüdővel, nehézlégzéssel érkezik vissza.

    Allergiás nátha - Önnél enyhe vagy már súlyos?

    A kezelőorvos számára lényeges a páciens allergiás náthája tüneteinek, és azok súlyosságának a megítélése a kezelés tervezésének és kivitelezésének szempontjából. Ezért fontos a beteg kórtörténetének megismerése.

    Miért lesz az allergiából asztma?

    A légúti allergiás betegek gyakran számolnak be idővel megjelenő asztmás tünetekről is. Mit tehetünk, hogy a betegség lefolyását megváltoztassuk, hogy elkerüljük az asztma kialakulását?

    Együtt élni az allergiával: hogyan készítsük fel gyermekünket

    Az allergián a szervezetünk túlérzékenységi reakcióját értjük az egészségesek számára ártalmatlan, környezetünkben jelenlévő anyagokkal (allergénekkel) szemben.

    Amiket rosszul tudunk az allergiáról

    Habár az allergiások száma folyamatosan emelkedik, a betegséggel kapcsolatban még mindig sok tévhit kering a köztudatban. A leggyakoribb tévedéseket tisztázzuk dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológussal, a Budai Allergiaközpont főorvosával.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA