• Allergia – Kerülje a kiváltó tényezőket az ünnepek alatt is!

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az asztmás betegek, élelmiszer- vagy környezeti allergiában szenvedők számára az ünnepek számos kockázati tényezőt jelenthetnek, ezért jó, ha előre terveznek – állítják szakértők.
    A karácsonyi szezon az allergiában, asztmában szenvedők számára kihívást jelent, ám bizonyos óvintézkedésekkel csökkenthetik a tüneteiket.

    Az élelmiszer allergiások számára az ünnepek azért jelentenek problémát, mert a legtöbb, hagyományosan a karácsonyi szezonhoz köthető étel olyan allergéneket tartalmaz, mint a búza, tej-és diófélék. Ezért a legbiztonságosabb választásnak a natúr, töltelékmentes sült húsok, gluténmentes péksütemények számítanak.

    Hirdetések

    Allergénmentessé teheti a burgonyapürét, ha tej és vaj helyett például húslevest és margarint használ. Amennyiben vendégségben tölti az ünnepeket, jó ötlet, ha felajánlja, hogy saját desszertet hoz, így nem csak besegít vendéglátójának, de biztosra is veheti, hogy Ön is nyugodtan fogyaszthat belőle.

    Vendégként - Vendéglátóként

    Az asztmásoknak a másoknál való vendégeskedés során számolni kell számos lehetséges környezeti kiváltó tényezővel. Így például a szappan tartalmazhat olyan illatanyagokat, mely allergiás rohamot okozhatnak, ám nagyobb probléma, ha családnál háziállat van. Ebben az esetben kérje meg vendéglátóját, hogy korlátozzák a kutya/macska szobában tartózkodását, és mindenképpen javasolt, hogy legyen Önnél antihisztamin, orrspray, dekongesztánsok vagy egyéb megfelelő asztma gyógyszer.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Abban az esetben, ha Ön a vendéglátó, és asztmás vagy allergiás vendéget vár, alaposan töröljön port, és a vendégnek szánt ágyneműt forró vízben mossa át, hogy kiirtsa a poratkákat. Ha nincs allergénmentes párnája, kérje meg vendégét, hogy hozza magával a sajátját.

    Az ünnepekhez kapcsolódóan számos dolog válthat ki allergiás reakciót, de gondos előretervezéssel zökkenőmentessé teheti az ünnepeket.

    Allergia


    Az allergia a szervezet egy nem megfelelő immunválasza, melyet valójában ártalmatlan környezeti anyagokkal szemben produkál. A válaszreakció, az allergia súlyossága enyhe viszketéstől, náthától, múló bőrkiütésen át súlyos, halálos anafilaxiás reakcióig terjedhet. Miért van egyre több beteg?

    (WEBBeteg - Cs. K.,fordító; forrás: healthday.com; lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    A legelterjedtebb allergiatípusok

    A három leggyakoribb allergiás betegség az asztma, a rhinitis és a különböző ételallergiák. Európában nyolcvanmillió embert tartanak nyilván különböző allergiás betegségekkel. Előfordulások, arányok.

    A sóterápia az allergiások légzését is könnyíti

    A sóterápia során a légtérben jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt, és csökkenti az allergia, asztma tüneteit. Belégzéskor a gyógyító sórészecskék elérnek a hörgőkig, ott feloldódnak, majd a szennyeződések megkötése után azokat a beteg felköhögi, és megszabadul a nyálkahártyát irritáló szennyeződésektől, illetve a véráramba kerülve elhagyják a szervezetet. Azokban a helyiségekben, ahol sóterápiás levegőt állítanak elő, ami mentes a csíráktól, fertőzést okozó baktériumoktól, az allergia, asztma tüneteitől szenvedő betegek szó szerint fellélegezhetnek.

    Miért lesz az allergiából asztma?

    A légúti allergiás betegek gyakran számolnak be idővel megjelenő asztmás tünetekről is. Mit tehetünk, hogy a betegség lefolyását megváltoztassuk, hogy elkerüljük az asztma kialakulását?

    Egyre gyakoribb az ételallergia - Mi az oka?

    Az elmúlt években számos analízis született arra vonatkozóan, hogy az ételallergia előfordulási gyakorisága egyre növekszik. A világon átlagosan a gyermekek 5-8 százaléka, a felnőttek 2-19 százaléka allergiás valamilyen élelmiszerre.

    Kukoricaallergiában szenvedek - Mire figyeljek az étrendemben?

    A kukoricaallergia ritkán előforduló táplálkozási megbetegedés, viszont nagyon súlyos tünetek is jelentkezhetnek a kukoricát tartalmazó ételek vagy italok elfogyasztása után. Ez az allergia akkor alakulhat ki, ha az egyén immunrendszere valamilyen okból kifolyólag legyengül (például antibiotikumkúra), és emiatt túlzott mértékű reakcióval igyekszik védeni szervezetünket olyan fehérjéktől, amelyeket veszélyesnek talál.

    Immunterápiával az allergia ellen

    A modern orvostudománynak köszönhetően, már nemcsak az allergiás tünetek, panaszok akut csökkentésére van lehetőség, hanem immunterápiával a kellemetlen panaszokat évekig elfelejthetjük az allergiaszezonban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA