• Allergia

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2013-04-20 13:21
    Allergia
    Mikor gyanakodjunk egyszerű nátha helyett allergiára? - a kérdés néha nem is egyértelmű. Cikkünkből megtudhatja, melyek az allergia tünetei, hogyan dönthető el, hogy egy meghűlést kell kikezelnünk, vagy allergológussal érdemes kivizsgáltatni magunkat.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Augugusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus
    2018-06-21 12:09
    Várandósság alatt, ha csak lehet, inkább nem szedünk gyógyszereket, ám vannak olyan állapotok, amikor mérlegelni kell, hogy a gyógyszer szedése vagy mellőzése jelent-e nagyobb kockázatot. Arról, hogy mivel enyhíthetik biztonságosan a kismamák az allergiás panaszaikat, dr. Augusztinovicz Monika, allergológus, fül-orr-gégészt, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2018-06-19 13:01
    Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható, és hatékonyan kezelhető. Ha Ön tartós tünetekkel küzd, ne folytasson folyamatos öngyógyszerelést, inkább kérje ki szakorvos tanácsát!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
    2018-06-17 09:41
    Élelmiszer-allergiáról akkor beszélünk, ha az egyébként ártalmatlan tápanyagalkotókat bizonyos szervezet a gyomor-bélrendszeren bejutva idegennek ismer fel, ezért az immunrendszer túlműködése miatt ellenük ellenanyagokat (antitesteket) termel, mely reakció a szervezetben tüneteket okoz.
    Egészségmegőrzés
    Dermatica - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász, allergológus
    2018-06-13 13:01
    A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj- és arcduzzanat is jelentkezhet.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Rajcsik Enikő, dietetikus, gyermektáplálkozási szakértő
    2018-06-12 11:25
    Előfordulhat, hogy allergia vagy intolerancia miatt a tejtermékeket akár hosszabb időre is mellőzni kell a gyermek étrendjéből. Rajcsik Enikő dietetikust, a Budai Allergiaközpont gyermektáplálkozási szakértőjét arról kérdeztük, hogy mire kell figyelni a tejtermékek helyettesítése kapcsán.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2018-06-11 20:09
    Sajnos évek óta fulladok szex közben. Ez annyit jelent,hogy az orgazmus közeledtével vagy egyből utána kapok ugyan levegőt, de kilélegezni már csak nagyon keveset tudok. Levegővételkor sípoló hangot adok. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
    2018-06-11 05:21
    A szoptatás alatt az anyatejben az anyuka által elfogyasztott élelmiszerek, tápanyagok fehérjéi kis mennyiségben kiválasztódnak, így mire eljön a hozzátáplálás, addigra a szoptatott baba szervezete is sok mindennel találkozik már.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
    2018-06-08 05:21
    Nyári allergológiai szakrendeléseken gyakorta elhangzik, hogy a korábban teljesen panaszmentes gyermek a májusi-júniusi iskolai erdei táborból vagy az augusztusi gólyatáborból feldagadt, bevörösödött szemmel, tüsszögve, sípoló tüdővel, nehézlégzéssel érkezik vissza.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-06-06 20:51
    Vannak emberek, akiknek a napozás nem jelent örömet, épp ellenkezőleg. Ha hosszabb-rövidebb ideig a napon tartózkodnak, hólyagok, kiütések jelennek meg rajtuk, melyek viszketést okoznak.
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus
    2018-06-05 05:21
    Eper: kimagasló C-vitamin-, magas vas-, kalcium-, magnéziumtartalom és alacsony kalóriatartalom. Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik legkedveltebb gyümölcse. Kedvező tulajdonságai mellett az eper fogyasztása azonban kellemetlen tüneteket is okozhat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!