• Allergia

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2013-04-20 13:21
    Allergia
    Mikor gyanakodjunk egyszerű nátha helyett allergiára? - a kérdés néha nem is egyértelmű. Cikkünkből megtudhatja, melyek az allergia tünetei, hogyan dönthető el, hogy egy meghűlést kell kikezelnünk, vagy allergológussal érdemes kivizsgáltatni magunkat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-01-14 17:18
    Az úgynevezett hidegallergia (hideg urticaria) orvosi értelemben valójában nem allergia, hanem a csalánkiütés egy speciális formája.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg
    2017-12-29 17:55
    Milyen tünetei vannak az ételallergiának? Milyen tünetei vannak a lisztérzékenységnek? Töltse ki tudástesztünket. Vajon hány kérdésre tud helyesen válaszolni?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-12-25 13:11
    Az ekcémás fellángolások, melyek a bőr kivörösödésével és viszketésével járnak, az év különböző szakaszaiban lehetnek enyhébbek és súlyosabbak is. Az ekcéma azonban télen különösen problémás lehet.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont
    2017-12-25 07:10
    Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Sárdi Krisztina, belgyógyász, gasztroenterológus
    2017-12-13 07:38
    Búza, glutén, tojás, tej és szója - leggyakrabban ezek az összetevők okoznak panaszokat akkor, ha valaki ételallergiás vagy ételérzékeny. A kettő ugyanis különböző betegség, az egyik sokkal több embert érint, tüneteik sem teljesen azonosak, a kivizsgálásuk módja pedig teljesen különböző. Dr. Sárdi Krisztinával, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusával az ételallergia és az ételérzékenység közti eltérésekről beszélgettünk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya
    2017-12-12 07:38
    Ha Önnek is úgy tűnik, hogy minden évszak az orrfolyás szezonja, nem véletlenül érez így. Az orrfolyásnak 8 gyakori oka is létezik, és nem mindegyik korlátozódik a télre. Ugyanakkor számos dolog van, ami segít megelőzni vagy legalább minimalizálni a vele járó bosszantó tüneteket.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus
    2017-12-10 19:43
    Amerikai kutatók az ortopédiai implantátumok beültetése előtt mindenkinek fémallergia-vizsgálatot javasolnak. Ha csak a műtét után derül ki az allergia, az nemcsak költségesebb, de igen fájdalmas következményekkel jár a páciens számára.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2017-12-09 19:20
    Penészgomba-allergia esetén a tüneteket kiváltó tulajdonképpeni allergének ezeknek a gombáknak a szaporító sejtjei, vagyis a spórái. Az immunrendszer penészgombákkal, illetve penészgombaspórákkal szembeni fokozott, illetve túlzott reakciójáról van szó.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
    2017-12-06 18:56
    Sokan nem tudják, hogy az ételallergia és az ételintolerancia különböző fogalmak, így a tejallergia (tejfehérje-allergia), azaz a kazeinallergia sem keverendő össze a tejcukor-érzékenységgel, azaz a laktóz intoleranciával!
    Egészségmegőrzés
    Budai Allergiaközpont - Dr. Sárdi Krisztina, gasztroenterológus
    2017-12-05 09:02
    Egyre ismertebbek a különböző ételintoleranciák. Az általuk okozott szerteágazó tünetektől - gyomor-és bélrendszeri panaszok, bőr- és idegrendszeri tünetek - sokan szenvednek, a felnőttek 15-30 százaléka érzékeny valamilyen ételre. Ilyenkor sokan diétázni kezdenek, rendszerint a leggyakrabban problémákat okozó összetevőket: glutént, tejet és cukrot hagyják el, ám a tüneteik idővel mégsem javulnak.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!