• Allergia

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2013-04-20 13:21
    Allergia
    Mikor gyanakodjunk egyszerű nátha helyett allergiára? - a kérdés néha nem is egyértelmű. Cikkünkből megtudhatja, melyek az allergia tünetei, hogyan dönthető el, hogy egy meghűlést kell kikezelnünk, vagy allergológussal érdemes kivizsgáltatni magunkat.
    Egészségmegőrzés
    BOE - Baranyai Gerda Lektorálta: Dr. Mezei Györgyi
    2018-04-23 11:25
    Aki másra allergiás, az a rovarcsípésre is? Felnőttkorban is kialakulhat? Ki lehet nőni? Fontos tudni, hogy a legtöbb ember nem allergiás a rovarcsípésekre. A csípés helyén keletkezett helyi reakciók nem feltétlenül erre utalnak. Kiemelten fontos megkülönböztetni a normális, illetve az allergiás reakciót, így a félelmek, egészségügyi beavatkozások, kiadások is csökkenthetők.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-04-20 11:25
    Egyre gyakoribb a tojásallergia kialakulása, Magyarországon nagyjából a lakosság 1 százaléka allergiás a tyúktojás valamely összetevőjére. A diagnózis legtöbbször gyermekkorban születik meg, hiszen az első tünetek akkor válnak nyilvánvalóvá, mikor a hozzátáplálás megkezdődik.
    Egészségmegőrzés
    Budai Allergiaközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus
    2018-04-19 11:25
    Habár az allergiások száma folyamatosan emelkedik, a betegséggel kapcsolatban még mindig sok tévhit kering a köztudatban. A leggyakoribb tévedéseket tisztázzuk dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológussal, a Budai Allergiaközpont főorvosával.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2018-04-15 14:51
    A mosóporokat és tisztítószereket forgalmazó cégek két jelzővel igyekeznek megnyerni a fogyasztókat a termékek megvásárlására: a nagy tisztítóerővel és a tartós, kellemes illattal. Gyakran azonban épp ezek okozzák a kellemetlen panaszokat is: a testszerte jelentkező kiütések és bőrvörösség a mosópor-allergia tünete is lehet.
    Egészségmegőrzés
    Budai Allergiaközpont - Dr. Augugusztinovicz Monika, fül-orr-gégész, allergológus
    2018-04-10 07:38
    Az edzettség mellett az aktuális pollenhelyzet és időjárás is hatással lehet a teljesítményére. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus néhány pontban összefoglalta, mire figyeljünk a verseny előtt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos
    2018-04-03 20:09
    A fogkrémekben található fluorid allergén tulajdonságain kívül a fogkrém ízét biztosító egyéb összetevők is gyakran okozhatnak allergiás reakciót. Ezek közül a leggyakoribbak a fahéj, fodormenta, borsmenta, karvon és anetol. Mindezen kívül a fogkrémben található adalékanyagok és parabén is vezethet fogkrém-allergiához.
    Panaszok
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus
    2018-04-02 14:38
    Édességek elfogyasztása után előfordulhat, hogy néhányan hasfájásra, puffadásra panaszkodnak, ám ennek nem feltétlenül csak a túlevés lehet az oka.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-03-31 16:04
    Miért jelent komoly veszélyt a penészgomba-allergia? Miért elengedhetetlen a penészmentesítés és a megfelelő orvosi kezelés? Mit tehet a penészesedés megelőzése érdekében? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a penészgomba-allergia kezelésével és megelőzésével kapcsolatban.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
    2018-03-27 20:09
    Százezrek küszködnek Magyarországon puffadással, hasmenéssel vagy székrekedéssel, gyomorgörcsökkel, emésztési gondokkal, különféle bélproblémákkal, így egyre inkább előtérbe kerülnek az ételintolerancia és ételallergia kimutatására szolgáló vizsgálatok. Ha bebizonyosodik a betegség, azon gyógyszer nélkül, megfelelő diétával segíteni tudnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2018-03-13 18:56
    Szinte nincs olyan ember, akinek élete során ne viszketett volna már a szeme. Mi állhat a háttérben? Mikor forduljunk orvoshoz?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!