• Adattárak

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2016-09-24 02:51
    A koleszterin minden emberi és állati sejtben megtalálható vegyület. A koleszterin kisebb részét táplálékkal vesszük magunkhoz, a másik nagyobb hányada a májban képződik (szintetizálódik). Részt vesz a sejtmembránok felépítésében, az epesavak egyik alkotója, számtalan hormon előállításának kiindulási anyaga.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2016-09-21 22:11
    A gyomorgyűrű behelyezése gyakran emlegetett műtéti eljárás a túlsúly kezelésében. Pofonegyszerű megoldásnak tűnik a módszer, de valójában a beteg részéről ez is nagy akaraterőt igényel.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2016-09-13 21:10
    A thyreoidea stimuláló hormon (TSH), más néven pajzsmirigyserkentő hormon az agyalapi mirigyben termelődik, és a pajzsmirigy hormontermelésére gyakorol serkentő hatást.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2016-09-07 11:25
    A körömkaparék vizsgálata akkor indokolt, ha felmerül a köröm gombás fertőzésének gyanúja. Sebváladék-tenyésztést abban az esetben szükséges végezni, ha a sebek gyógyulását fertőzés nehezíti.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2016-08-30 22:11
    Az agy vizsgálatára az egyik legalkalmasabb eljárás a computertomographiás (CT-)vizsgálat. Sok esetben a CT-vizsgálat önmagában nem ad megfelelően értékelhető képet, hanem kontrasztanyag alkalmazására van szükség.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, Dr. Dobi Gyöngyi
    2016-08-19 14:40
    A hematokrit vizsgálat eredménye a vérben lévő vörösvértestek százalékos arányára utal. Értéke felvilágosítást ad a vér oxigén szállítási kapacitásáról. A teljes vérkép részeként együtt értékelendő a vörösvértest számmal, a hemoglobin szinttel, és a hemoglobin koncentrációt jelző értékekkel.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2016-08-12 21:41
    A vérsüllyedés a vörösvértestek egy óra alatt történő leülepedésének (szedimentációjának) vizsgálata. Nem egyetlen betegségre vagy rendellenességre jellemző vizsgálat, de legáltalánosabban a szervezetben fennálló gyulladásos folyamat kimutatására használják.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
    2016-08-10 17:25
    Jelenleg még mindig a vastagbéltükrözés a legmegbízhatóbb vizsgálat a bélbetegségek megítélésében, a diagnosztika mellett terápiás lehetőséget is ad, így az egyéb vizsgálómódszerek alkalmazása során észlelt eltérések is colonoscopia elvégzését teszik szükségessé.
    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes, szakorvosjelölt
    2016-08-07 11:11
    A nők körében a vezető daganatos megbetegedés az emlőrák. A megelőzésében fontos szerepet játszanak a szűrővizsgálatok, melynek első és elengedhetetlen lépése az önvizsgálat. A további vizsgáló módszerek közé tartozik az emlőultrahang és a mammográfia is.
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi
    2016-07-06 07:38
    A Crohn-betegség aktív szakaszában a diéta célja egyrészt az, hogy a gyulladt bélszakasz tápanyagok általi irritálását kiiktassuk, másrészt pedig, hogy a tápanyag- és energiahiány kialakulását kivédjük.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!