• Adattárak cikkek

    Az EKG vizsgálat során a szív elektromos feszültségváltozását regisztrálják. A vizsgálat nem igényel nagyobb előkészületet és nem terheli meg a szervezetet, nem fájdalmas ugyanakkor nagyban hozzájárul a szívinfarktus és szívritmuszavarok diagnosztizálásához.
    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes, szakorvosjelölt
    2015-03-21 16:11
    Az alábbi lista segítségül szolgál ahhoz, hogy a migréngyanús betegeket további szakorvosi rendelésre irányítsa. Nézze meg a körzetébe tartozó szakrendelések listáját!
    WEBBeteg
    2014-12-31 10:43
    Az ENG vizsgálat (electroneurographia) az idegek vezetési sebességéről illetve a kialakult, és az idegek mentén tovafutó ingerület nagyságáról ad felvilágosítást, amelynek eltérései az idegrendszer különböző kórállapotaira utalnak.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    2014-11-19 23:23
    A vérképzés az ember egész életén keresztül biztosítja a vér valamennyi alakos elemét. Az újszülött megszületését követően a vérképzés kizárólagos helye az ún. vörös csontvelő.
    WEBBeteg - Dr. Molnár Anna
    2014-10-26 23:11
    Gyomor- és nyombélfekélyes betegek diétájában az alapszabály: sokszor egyen keveset. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2-3 óránként kell táplálkozni, egy-egy alkalommal kevés ételt elfogyasztva, így valósítható meg, hogy a gyomor rövid időn át legyen üres és így rövid ideig érvényesüljön a gyomorsav hatása.
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi
    2014-10-26 20:11
    A dizájner drogok olyan vegyületek, amelyeket a kábítószerlistán szereplő tiltott anyagok apró változtatásaival állítanak elő. A kémiai szerkezet apró módosítása is jelentős hatással lehet az anyag élettani hatására, nem beszélve arról, hogy az emberi szervezetre gyakorolt hatása is változik. Ez jelenti a legnagyobb veszélyét ezeknek a szereknek. Összeszedtük a legfontosabbakat.
    WEBBeteg - T.A., újságíró
    2014-09-29 21:41
    A koleszterin minden emberi és állati sejtben megtalálható vegyület. A koleszterin kisebb részét táplálékkal vesszük magunkhoz, a másik nagyobb hányada a májban képződik (szintetizálódik). Részt vesz a sejtmembránok felépítésében, az epesavak egyik alkotója, számtalan hormon előállításának kiindulási anyaga.
    WEBBeteg - Borsi Lieber Katalin
    2014-09-15 07:38
    A májkímélő diéta összetett, mivel több olyan elváltozás fordulhat elő együttesen, ami diéta bevezetését teszi szükségessé. Elsősorban a fehérjebevitelre, az alkoholfogyasztásra, a zsíros és fűszeres ételek fogyasztásának korlátozására kell figyelni.
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi
    2014-07-21 09:47
    A gyomorgyűrű behelyezése, gyakran emlegetett műtéti eljárás a túlsúly kezelésében. Pofonegyszerű megoldásnak tűnik a módszer, de valójában a beteg részéről ez is nagy akaraterőt igényel.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2014-06-21 02:11
    A nők körében a vezető daganatos megbetegedés az emlőrák. A megelőzésében fontos szerepet játszanak a szűrővizsgálatok, melynek első és elengedhetetlen lépése az önvizsgálat. A további vizsgáló módszerek közé tartozik az emlőultrahang és a mammográfia is.
    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes, szakorvosjelölt
    2014-04-13 07:38
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
   • Hirdetések