Ars Medica Lézerklinika

Olyan betegeket keresek, akik voltak valamilyen problémával az Ars Medica Lézer Klinikán, és milyen benyomások érték?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Aranyérműtét

Hozzászóló: tarcsine, 2016-07-05 15:56
Pár hónappal ezelőtt,két belső és egy külső aranyérrel műtöttek a klinikán.Három hét fájdalom után nem tudtam székletet üríteni,de ez naponta többszöri meleg vizes kádfürdő után sikerült.A hat hetes kontrollon ezt megemlítettem a Dr.úrnak,aki végbélzáróizom görcsöt állapított meg.Kaptam egy csövet,amelyet naponta minimum kétszer fel kellett helyezni a végbelembe glicerin segítségével.Székletem nem nagyon volt.Két hét múlva már állítólag lazult a görcs,de én nem igazán éreztem jól magam.Újabb két hét múlva már nem kellett a tágítást végeznem,de igazán székelni nem tudtam.Étvágyam nem volt és csak apró székleteket ürítettem.Nem volt jó az általános közérzetem sem.A Dr.úr szerint meggyógyultam és nálam a panaszok pszichések voltak.Ezután a harmadik nap már olyan komoly görcseim voltak,hogy a Voltaren Dolót és a Cataflánt úgy ettem mint a cukorkát.Elkeseredésemben felkerestem egy másik proktológust,aki szerencsére fogadott.Megállapította,hogy 2,5 kg széklet halmozódott fel bennem.Szerencsére nem kaptam bélrepedést vagy bélcsavarodást.Háromszori túlnyomásos beöntéssel és kúppal sikerült két óra alatt megszabadulni az iszonyatos mennyiségű széklettől.Az orvos megállapította,hogy a lézeres műtéttől a felső végbél záróizmom hegesen gyógyult ezért a széklet nem tudott lekerülni a végbélbe.Ezek a lézeres műtétek nagyon mély sebeket okoznak,amik nehezen gyógyulnak és hegesedéseket okoznak.Vajon az orvos aki műtött ezt miért nem vette észre és miért nem figyelt a panaszaimra.Soha többé nem mennék erre a klinikára,ami nem két fillérbe került.Azt gondolnám,hogy egy magánklinikán,ahol az ember fizet sokkal jobban odafigyelnek a betegre.A klinika egyébként gyönyörű és tiszta csak az orvos szakértelmében csalódtam.Az az orvos ahol végül is meggyógyítottak azt mondta,hogy már nagyon sokan jártak nála olyan betegek,hasonló problémával akiket Ars Medica Lézerklinikán műtöttek!!!Ha a záróizom,ami hegesedett és nem lazul újabb műtére lesz szükség.Nagyon remélem,hogy megúszom!!!

megalázó bánásmód

Hozzászóló: Madarpajtas, 2016-03-01 21:43
14 éves lányomnak távolította el az arcáról az anyajegyét, sajnos a seb csúnyán gyógyult, így többszöri, igen rövid kontroll után speciális injekciót kellett ma beadni. A lehető legvastagabb tűvel, brutális módon, nem törődve a beteg érzéseivel és fájdalmával sietve, hentes módjára végezte a munkáját. Ebben az orvosban nincsen semmi empátia, semennyi emberszeretet. Arrogáns, sietős, nem magyaráz el semmit. Sajnálom, hogy nem néztem utána a műtét előtt, hogy ki is ez az "ember" valójában. Soha többé nem megyünk erre a kilinikára. Senkinek sem ajánlom, hogy itt végeztessen bármilyen beavatkozást.

Döbbenet

Hozzászóló: BeastBoy, 2016-01-29 12:31
Nem szoktam véleményt írni, főleg rosszat nem, de amit a klinikán tapasztaltam, nagyon megdöbbentett. Egészségügyi problémám volt, izgultam, féltem, Dömötör doktor meg úgy beszélt velem, mint egy komplett idiótával. Nagyon türelmetlen, fölényeskedő és megalázó volt. Szerencsére nem volt nálam annyi pénz, ami az azonnali műtétre elég lett volna, így "ismeretségünk" csak pár percre korlátozódott. Amíg a 15.000 Ft-os flegmáskodás számláját vártam, elkaptam egy betegével való beszélgetést. Valami műtét utáni problémáról volt szó, de hamar kiderült, hogy ez bizony már nem a doktor úr gondja... Stílus ugyanaz. Arra gondoltam: ez lenne a gyógyulási garancia? Ja, nem volt szappan a mosdóban...

aranyér van vagy nincs? mindegy nem számít műtsük meg

Hozzászóló: moncsimano, 2016-01-04 12:10
2015 decemberében találtam két apró dudrot a végbél tájékon, mikor is nagyon megijedtem, hisz eddig soha ilyenem nem volt, és mivel az sztk-ba sajnos több hetet kellett volna várnom mire bejutok így a neten rákerestem milyen magánorvosi szféra foglalkozik ilyen témával. Akkor találtam rá ere a "csoda" intézményre. Két nap múlvára kaptam is időpontot, így elmentem, hogy megmutassam mik is azok. Mikor oda értem egy romkupacon kellett átverekednem magam, de gondoltam ebből még nem vonok le semmilyen következtetést.
Mikor beléptem akkor három unott képű nő fogadott. Kitöltöttem a papírt amit kértek, majd vártam. Aztán jött a doki, egy ember be majd ki, aztán jöttem én. A doki ugyan bemutatkozott, hogy ő Dömötör Gábor, de ennyit tudok elmondani pozitívumként a dokiról, és semmi többet. Elmondtam neki a panaszaimat, hogy 2 nappal korábban találtam két dudrot a végbelemnél, olyan borsónyi nagyok, de nem fáj, nem vérzik, csak nézze meg hogy ez mi lehet és addig orvosoljuk a dolgot míg kicsi a baj és ne várjuk meg, hogy nagy legyen. No itt jött a paraszt vakítás egyből a doki részéről (bocsánat, hogy ezt írom, de nem tudok más, és nem tudom szebben és finomabban leírni, ettől csak durvább stílus jut eszembe): feltérdel, kutyapóz, nagy kivetítőn láthattam mindent és nézzem milyen szép nagy kék vénáim vannak és hogy ez 4. fokú aranyér és ezt meg kell műteni és nézzem hogy milyen kékek azok a vénák és mekkorák.
Utána 3 percben jött a konzultáció az Dömötör orvossal, hogy akkor ez negyed fokú aranyér és mit akarok? Megmutogatta nekem a doki a képeket amiket a neten a weblapukon bárki megtekinthet és elmondta, hogy ez 4. fokú aranyér. Mondom neki, hogy hogyan lehet hogy az nem fáj nekem? Mondta hogy mindenkinek más a fájdalomküszöbe és valaki a 4.fokúval is elvan, míg valaki már az 1. fokútól is szenved és megműtteti. Bennem hatalmas kérdőjelek jöttek elő egy pillanat alatt, de próbáltam elnyomni, amikor is a Dömötör doktor úr megkérdezte, hogy akkor mikorra nézzünk műtétre időpontot. Néztem rá nagy kerek szemekkel, és kérdeztem, hogy mi az orvosi javaslata, hogy akkor ezt műteni kell? A válaszon meglepődtem és megrökönyödtem egyszerre, és ezt azt hiszem szó szerint kell idéznem: "Úgy látom nem ment át amit mondtam, elmondhatom még egyszer." És ingerültebben elmondta megint a négy ábrát a weblapról. Gondoltam ez zseniális, és megint megkérdeztem tőle, hogy mi a doktor úr szakmai véleménye ezt meg kell műteni? Erre megint az alábbi választ kaptam és klasszikusokat csak szó szerint idézünk: "Úgy látom még mindig nem ment át amit mondtam. Ülhetünk itt addig míg meg nem érti és ismételgethetem magam amíg t nem megy. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy meg akarja-e műttetni magát vagy sem és ha nekem jó így akkor ne műttesem meg ha akarom akkor meg műttesem meg." (egy megjegyzés csak, TÉNYLEG???? ha egyszer majd eltörik a lábam akkor majd én fogom eldönteni azt is hogy engedem megműttetni vagy sem? Nem kellene az orvosnak a vizsgálat után egy szakvéleményt majd egy kezelési javaslatot tenni a beteg vagy páciens felé???? Hogy döntsem én ezt el, hogy ez kell műteni vagy sem, ha orvos lennék nem mentem volna hozzá, hanem diagnosztizáltam volna magam...) Ekkor már ideges volt és láttam, hogy éppen csak ki nem akar rakni az ajtón kívülre. Persze megkérdezte megint, hogy akkor mikorra akarok időpontot. Mondtam neki hogy átgondolom, akkor kiült a doki arcára az idegesség és kitessékelt köszönöm 15000 ft.
Megkaptam az ambuláns lapomat, amire a doki persze már nem 4. fokú csak 3. fokú aranyeres problémát tüntetett fel. Ezen is meglepődtem.
Befizettem elmentem és felkerestem ismerő ajánlása alapján egy másik sebész orvost, aki nem mellesleg nagy szaktekintély a sebészek között de nevet nem szeretnék írni most. Aki megvizsgált és döbbenten állt a fenti történetemet hallva. Megvizsgált és megállapította, hogy igen van egy kis külső aranyerem, meg egy kis pirosság, de nem hogy 4. vagy 3. fokú aranyerem nincsen de még elsőfokúnak sem mondaná annyira enyhe. Kaptam rá krémet és 3 hétig kenegettem. Ma megvolt az ánuszszkóp, és megállapította a mostani orvosom, hogy idézem ilyen szűz popsit ritkán látni, szóval semmilyen aranyerem nincsen.
A külső mini dudrokat pedig még pár hétig kenegessem és majd elmúlnak ne izguljak.
Szóval mindenkinek azt ajánlom, hogy bárhova csak IDE NE, mert nekem a Dömötör Gábor sebész szakorvos simán megműtötte volna a nem létező aranyeremet és belekergetett volna irtózatos fájdalmakba csak azért, hogy ők megkapják a pénzüket.
Kérdeztem én ilyenkor hol azt orvosi eskü?????
Szóval SENKINEK NEM AJÁNLOM, HOGY IDE MENJEN, MERT ITT CSAK A LEHÚZÁS A LÉNYEG, NEM A BETEG!!!! Csak a pénzem kellett volna és semmi más nem érdekli őket és mellesleg 15000 ft nem kevés pénz a vizsgálatért ami max 5 percig tartott, akkor már a jogom had legyen meg, hogy kérdezzek és hogy kapjak egy orvosi szakvéleményt a panaszomról és annak megoldásáról.
Mélységesen felháborít, hogy bárki ilyet megtehet és nem mellesleg az oep ezt még támogatja is!!!! Egy ilyen orvost???? Megműteni valakit csak a pénzért és nem is indokolt a műtét!!!! Csak egy recept kellett volna egy kenőcsről, de inkább lehúzott volna pénzzel és pokollá tette volna az életem egy jó ideig.

aranyér műtét-pozitív vélemény

Hozzászóló: thorax, 2015-11-25 22:28
2015 októberében volt a klinikán az aranyér műtétem. A műtét előtti napokban olvasgattam a véleményeket és hát nagyon elkeseredtem és megijedtem a sok negatív véleménytől, de már a műtétet nem tudtam lemondani, mert befizettem az előleget és igazából vártam is hogy túl legyek rajta és megszabaduljak az aranyér kellemetlen tüneteitől . Szóval remegő lábakkal mentem a klinikára és imádkoztam , hogy minden rendben legyen. A klinikáról, a nővérekről, az altató orvosról és a doktor úrról is csak pozitív dolgokat tudok mondani. Nekem semmi rossz élményem nem volt. Udvarias, figyelmes, segítőkész volt mindenki. A kórterem és a hozzátartozó fürdőszoba osztályon felüli volt. Tényleg azt kaptam a pénzemért amit vártam. A doktor úrral nem találkoztam a műtét napján, mert aludtam mire a műtőbe jött és a műtét után sem jött be a kórterembe. Minden információt, tudni valót részletesen írásban megkaptam és a leírtak szerint csináltam mindent otthon. Sajnos a műtét utáni két hét elég borzasztó és fájdalmas, de erről nem az orvos tehet. A műtét utáni 3. napon este nagyon elkezdett vérezni a seb, nagyon megijedtem. Felhívtam a doktor urat szinte sírva, hogy mit tegyek, Teljesen normálisan beszélt velem, nem volt sem flegma sem lekezelő. Mondta ,hogy ez elő szokott fordulni, nyugodjak meg és ha nem csökken a vérzés hívjam vissza. Szerencsére nem kellett vissza hívnom, mert fokozatosan elállt a vérzés és másnap már alig vérzett. Két hét beteg állománnyal mindenképp számolni kell sajnos, mert a szervezetet nagyon megviseli ez a beavatkozás. Két és fél hét után már semmi komoly problémám nem volt. Végig tudtam ülni ( ülőpárna nélkül ) a nyolc órát az irodában. Az első kontrollnál tényleg csak megtekint az orvos , hozzám sem ért. A hatodik héten van a következő kontroll, ahol már van vizsgálat is. Nekem az kicsit fájt, mert beszűkült a járat,úgy hogy tornáztatnom, tágítanom kell most 3 hétig. Utána megint vissza kell mennem egy kontrollra. Remélem a teljes gyógyulás is mihamarabb eljön és elfelejtem ,hogy valaha volt aranyerem ! Ilyen pozitív élményt kívánok mindenkinek, aki a klinikát és Dömötör Gábort választja !

aranyér műtét

Hozzászóló: radike, 2015-11-24 08:53
2015 szeptemberében jártam először az Ars Medica klinikán. Dömötör Gáborhoz kerültem aranyeres panaszokkal. Megbeszélte velem, hogy vagy hagyományos kúpozás, vagy műtét a két választható út. Két hétre rá túlestem a műtéten. Előtte persze kötelező volt beszerezni az EKG, labor, mellkas rtg negatív eredményeket, ami kissé időigényes, de hát ezek a dolgok nem zajlanak valami gyorsan. A műtét után két hét maga a pokol, s a hat hét, mire teljesen meggyógyul nem túl vidám, de ez benne volt a pakliban. A műtét után végig váladékozás van hosszú hetekig, ami azt jelenti, hogy steril mull-lappal a fenekében jön-megy az ember, s mindig van a táskájában gézlap, amit mosdózás esetén cserél. Nekem 3 kisgyerekem van, szóval nem nagyon sajnálhattam magam, ment a mindennapos mókuskerék egyből. Mondjuk az első másfél hétben tuti, nem megy a bevásárlás, nemhogy cipekedni nem tud az ember, de minden egyes krákogás, tüsszentés horror fájdalommal jár. Az autóban is minden kanyarnál megérzi az ember, hogy megviselődött a végbele. A műtét után kb. az 5-6. napon kijönnek ödémás csomók a végbélnyílás környékére. Ez a folyamat normális jelensége, mert a végbélben hagyott nyitott nyálkahártya sebek ödémával ürülnek. No, ezeket a csomókat aztán nagyon lehet utálni. Tudjuk, hogy másodlagos sebek, és normálisak, de hát fájnak, viszketnek, gyulladtak, tisztán tartani lehetetlen őket, szóval macerás kis göbök, ráadásul lassan szívódnak fel. Jegelni kéne őket, de a jegelés is iszonyúan fájdalmas. Persze én a felírt fájdalomcsillapító tablettákból nem szedtem be egy szemet se, és paraffint se ittam, csak a kúpokat használtam. S mikor elfogyott a felírt kúpadag, akkor vettem a patikában proctis M nevű kúpot, ami a proktológiai műtétek után javasolt kiegészítő készítmény, körömvirág olaj meg csupa jó dolog van csak benne, de ami még fontosabb, használja az ember minden kúpozásnál a végbelét, ugyanis ha nem használjuk, vagy kimarad a székelés, nagyon gyakran beszűkülhet. A szűkület talán normális is, hiszen ha három helyen megszabják a végbelet, akkor az talán 3 mm hiányt jelent, s mi van, ha a következő székelésnél pont az a pár mm fog hiányozni, hogy komfortos legyen a dolog? Szóval az egész hat hét alatt csak azért imádkozik az ember, hogy múljon már kicsit gyorsabban az idő, s jöjjön el a második kontroll időpontja. A klinikára visszatérve. Az altatósok, a nővér, a betegszállító, mindenki egy tüneményes ember. A branült életemben először úgy kaptam a könyökhajlatomba, hogy a nyoma se maradt meg. A műtét utáni szendvics fenséges. A műtét napján Dömötör Gáborral nem lehet találkozni, mert ő mindig akkor érkezik, amikor már a műtőben alszik a beteg, s akkor távozik, amikor még nem ébredt fel a betege. De jó is ez így, az egész dolog így is annyira kínos, hogy kell ez a titokzatosság bele. Az első kontroll a műtét után két héttel van. Akkor csak megnézésre kerül az ember hátsó tájéka. A műtét után hat héttel pedig jön a betapintás. Ott derül ki, szűkösebb-e az illető a szokványoshoz képest, vagy sem. Én nem kaptam egy bájos kis műanyag ceruza szerűséget, amivel tornáztatnom kéne a végbelemet, de volt, aki kapott. Én teljesen gyógyultnak vagyok minősítve, és a műtét utáni hat hetet szeretném a lehető legmélyebb sötét fiókba pakolni az emlékeim tárházába. Viszont örülök, hogy megismertem Dömötör Gábort, mert ugyan csak háromszor két percet voltam vele kontaktusban, de az mind nagyon kellemes volt. Én halálra izgulom magam mindig, már az első alkalommal előadtam neki a hattyú halálát, és százszor megkérdeztem, biztos, hogy fel kell menjek arra a magas asztalra térd-könyök pózba helyezkedve? S mi van, ha összeszorítom magam, és nem fér belém a vizsgáló műszere, mi van ha akaratomon kívül nem leszek együttműködő? S mikor ott voltam élesben, s próbáltam magam nyugtatni, meg mondogatni akartam, hogy sóhajtás, mély levegő, az tutira segít, hiszen ha az állkapocsizom elernyed, akkor a gátizom, a végbél is ellazul, de még a sóhajtásig se jutottam, mert a másodperc töredéke alatt lezajlik a vizsgálat. Nos, dióhéjban ennyi... Mindenkinek jó egészséget, kellemes kalandokat az eü berkeiben! 

Kontár fehér köpenyben: visszérműtét by dr. Dömötör

Hozzászóló: fkrisztina37, 2015-06-05 22:26
Tavaly novemberben műtötte férjem visszeres lábát dr. Dömötör Gábor, majd 5 hónappal később, idén áprilisban műtötték újra a Honvéd kórházban, miután az első műtétet hivatalosan is orvosi műhibának minősítették. Már a kezdetek is aggodalomra adtak okot. Bár nem feltétlenül szimpátia alapján választ az ember orvost, az az arrogancia és felsőbbrendűség érzet, amely az orvosból sugárzott, mindkettőnket megdöbbentett. Miután azonban kizárólag az Ars Medicá-ban végeznek TB támogatással visszérműtétet, félretettük idegenkedésünket. Bár ne tettük volna! A doktor úrral csupán egyetlen alkalommal találkoztunk, amikor az első "bemutatkozó" vizsgálatot végezte. Sem a műtét előtt, sem azt követően nem látta, így nem is vizsgálta meg a férjemet, a sebkötözést, sőt, a kontrollt is egy asszisztens (!) végezte. Ami azonban még döbbenetesebb, a műtét előtt egyetlen kötelezően előírt vizsgálatot sem végeztek el a klinikán, elmaradt tehát mind az ultrahang vizsgálat, mind a Trendelenburg-teszt, mind a Perthes-próba (a beteglapra viszont mindhármat felírta, s a TB-felé el is számolta ezek költségét), így pusztán egy három perces szemrevételezéssel döntötte el, mely ereket kell kiműteni a férjem lábából. Nem kell orvosnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, milyen döbbenetes hanyagság, mulasztás a – nem véletlenül – kötelező vizsgálatok el nem végzése! Nos, a műtét természetesen nem sikerült. Már a kötés levételekor egyértelmű volt számunkra, hogy valami nagyon nem stimmel. Akkor még csak annyit észleltünk, hogy a legcsúnyább visszerek továbbra is ott virítottak férjem lábában. Bizalmunkat vesztve azonnal bejelentkeztünk a Honvéd Kórházba kontrollra. Az orvos épp csak rápillantott a férjem lábára, ám ennyi elegendő is volt, máris küldte ultrahang vizsgálatra. Emlékeztetőül: ez az a vizsgálat, amelyet kötelezően el kell(ett volna) végezni a műtét előtt az Ars Medicá-ban is! Nos, az ultrahangon kiderült, hogy a fő felszín alatti véna billenytűi rosszak, s ha a vizsgálatot elvégezték volna, azonnal kiderült volna, hogy a műtét legfőbb célja ennek a vénának eltávolítása. A véna azonban ott maradt férjem lábában, 5-6 más, hatalmas visszérrel egyetemben. Azonnal újraműtötték a férjemet, ezúttal jóval szakszerűbben, figyelmesebben, és nem mellesleg jóval udvariasabb, kulturáltabb, a másikat partnernek tekintő modorban. A mérleg: a, 1 felesleges műtét b, 3 nap felesleges betegszabadság, c, 2 hónap felesleges fájdalom és mozgáskorlátozottság d, mínusz 60 ezer forint (ugyan TB által finanszírozott műtétet végeztek az Ars Medicá-ban, de ilyen-olyan címszóval – kb. 3 órányi „hotelszolgáltatás”, betegvizsgálat - 60 ezer forintot ki kellett fizetnünk e, rengeteg utánajárás, idegeskedés, megaláztatás Természetesen nem fogjuk szó nélkül hagyni ezt az ügyet. Hivatalos orvosi szakvéleményt kértünk a Honvéd Kórháztól, amelynek alapján pert fogunk indítani a Klinika ellen. Értelemszerűen nem az a célunk, hogy visszakapjuk a 60 ezer forintot (ami történt, azt sajnos nem lehet pénzzel helyrehozni), hanem az, hogy minden erőnkkel harcba szálljunk az ilyen önhitt, mások életével játszadozó kontárok ellen. Bár mindenki venné a fáradságot, bátorságot, hogy hasonlóképp járjon el! Mennyivel jobb lenne a világ, ha senki, kiváltképp egy orvos nem engedhetné meg magának, hogy hanyagságból, figyelmetlenségből, önhittségből kárt okozzon, vagy tönkretegye a másik ember életét!

Dömötör doktor úr & Ars Medica soha többé

Hozzászóló: bence123, 2015-05-24 11:49
Dömötör Gábor mester úrral kapcsolatban szólnék hozzá. Ha lehet messze kerüljék el, az esztétika szót hírből sem ismeri. Azt meg kell hagyni, hogy gyors, de pontossága megkérdőjelezhető. Csak rondábbá teszi, amit szebbé kéne. Viszont az ember pénzét kifejezetten jó teljesítménnyel nyeli.

Ars Medica Lézerklinika-és főleg Dömötör doktor messziről kerülendő

Hozzászóló: Mariamagdolna, 2015-03-16 11:50
Sajnos nem az a probléma Dömötör doktor "Úrral", hogy nem nyájas, hanem szakmaiatlan is. A modora egyszerűen fertelmes, megalázza a betegeket. Aranyér műtéten voltam nála, lézeres sebészet volt, sajnos több hétig nem gyógyult a seb, amikor visszamentem hozzá, akkor kioktatott, hogy ne nyafogjak, várjak türelemmel. Ezek után kerestem fel Dr. Csatár Évát, aki segített a gyógyulásban, kiderült, hogy belső varratokat is talált(?????!), amik begyulladtak. Ha valaki szereti a "hentesmunkát" és a megaláztatást, az menjen dr. Dömötörhöz!

visszérműtét

Hozzászóló: farkasetelka, 2015-03-14 07:35
A sok negatív vélemény között akad pozitív vélemény is, és valami azt súgja, hogy el kell oda mennem. Visszérműtétre szeretnék menni Dömötör doktor úrhoz. A leírtak alapján lehet, hogy nem anyájasság mintaképe, de nálam fontos szempont, hogy értse a dolgát, mögötte pedig a hozzáértés és a rutin áll, szerintem.