Fiúsarok

Szerző: Bebe

A BLOG LEÍRÁSA

Fiatal Férfiaknak Tanácsok tippek - KamaszPanasz

Látogatás: 46716 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Az alkohol veszélyei

2008.09.10.

Alkohol? Mindenkinek a féktelen partik, a nagy bulik a sör és egyéb röviditalok jutnak eszébe. Addig nincs is gond amíg csak ekkor élünk vele. A Nagyobb gond akkor kezdődik amikor már nem bírunk nélküle létezni. Ekkor kialakul a függőség. Ennek a veszélyeiről és ennek a megelőzéséről fogok most írni.

Sokunk közül már kipróbáltuk az alkoholt nem is egyszer. A bulihoz, a meccsnézéshez, különleges alkalmakhoz nyilván hozzátartozik mindez. Nincs is ezzel semmi gond. Sőt még azzal se ha egyszer-egyszer túllövünk a célon és előfordul az ?azt se tudom hol vagyok? szindróma. Mert fiatalok vagyunk megtörténhet. De viszont kialakulhat alkoholizmus, ami azért nem játék.

Az emo

2008.09.03.

A csapból is az EMO folyik. Mi ez az eddig ismeretlen "mánia": divat vagy életfilozófia? Egy újfajta vírus, amely sorban fertőzi a tiniket? Nézzük, mit kell tudni az emokról!

Valószínűleg már te is halottál a legújabb stílusirányzatról, az emoról. Biztos neked is van pár emo ismerősöd. Hiszen ma már szinte minden fiatal tartozik valamilyen emo-kategóriába: anti, saucy, pózer, scene, stb. . . Rózsaszín vagy fekete pólók, szegecses övek, kockás, pöttyös cuccok, előrefésült haj, feketére kihúzott szemek, sötétre festett körmök, rockos, mégis érzelmes jellegű dalok. Ők az emo fiatalok. A megjelenésük megosztja a közvéleményt, de ők csak önmagukat, és az érzéseiket akarják kifejezni.

Borotválkozás - De hogyan?

2008.08.27.

Ránk, férfiakra az a feladat jutott, hogy sajnos borotválkoznunk kell a serdülő kor küszöbétől egészen életünk végéig. Annyira nem rossz dolog ez, de ki gondolná, hogy ezt is tanulni kell és nem elég csak egy benedvesített arcon keresztülhozni a pengét? Na de lássuk mi minden szükséges ahhoz, hogy ápolt arcbőrünk legyen.

Először is nem árt felpuhítani az adott bőrfelületet, ezt egy meleg vízben benedvesített törölközővel oldhatjuk meg egyszerűen, de van erre külön kifejlesztett mosdókesztyű is. Itt a szőrszálakat a meleg gőz puhítja fel ez által könnyebbé téve a borotválkozást.

A sör – talán nem is olyan káros?

2008.08.13.

Egy igazi férfias téma következik ez pedig nem más, mint a sör. Ez az ital valahogy a férfiasság jelképévé vált, és összenőtt a meccsnézéssel is. De valójában nem is olyan káros, mint hinnénk, sőt jótékony hatása is van. De azért ne bízzuk, el magunkat nem lehet emiatt naphosszat sört vedelni. Lássuk, miben is segít nekünk a sör.

Ha azon kezdünk el gondolkodni, hogy az alkoholnak jótékony hatása is van, egyből a bor jut eszünkbe. Ezt a Franciák hozták be a köztudatba, amit bizonyítottak is, ugyanis naponta egy-egy pohár bor csökkenti a szívbetegségek kialakulását. Nem beszélve arról hogy a hamísítatlan szőlőbornak nincs párja

Nassoljunk okosan!

2008.08.06.

A következő cikk nem is igazán a fiúsarok témakörébe tartozik, de talán mi férfiak hajlamosabbak vagyunk arra hogy sörhasat eresszünk akár fiatal korban is. Na most ha már nem bírjuk megállni hogy nassoljunk akkor legalább figyeljünk oda arra hogy mit.

Sokan a napi 3 főétkezés közben szoktunk úgymond ?csipegetni? nassolni. Egyre többen tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges táplálkozás mégis belesünk abba a hibába hogy levesszük a polcról a tele káros anyaggal lévő terméket. Természetesen nem azt jelenti az egészséges táplálkozás hogy nem lehet egy szelet csokit se megenni! De figyeljünk oda mit hogyan és mikor eszünk.

Mikor kezdjem?

2008.07.30.

Biztos sokatokban merült már fel ez a kérdés. Az első szexuális együttlétet követheti öröm, boldogság, de sajnos szorongás zárkózottság is. Ezért jó, ha kellőképpen felkészülünk, ugyanis minél felkészültebbek vagyunk, annál kisebb kár okozunk.

A Mai világban felgyorsult az életünk. Testi érettségünk már sokkal hamarabb kialakul, mint a lelki. Ezért is nagyon fontos, az hogy megfelelő tudásanyaggal rendelkezzünk. Miután ma már akarva akaratlanul belebotlunk a szex oldalakba, és különböző reklámokba vagy filmekbe így elkerülhetetlen, az hogy egyre kisebb korba érdekeljen minket ez.

Már egy száltól is függő lehetsz!

2008.07.23.

Korunk egyik legnagyobb "népbetegsége" a dohányzás. Nagyrészt a férfiakra volt jellemző de az utóbbi 10 évben a nők is kezdenek felzárkózni ebben a csúnya versenyben. Hiába korlátozzák minden nyilvános helyen, és hiába nem lehet reklámozni, mégis töretlen a "sikere". Most egy érdekes kutatás eredményeit szeretném megosztani veletek.

Új-zélandi tudósok kutattak 14-15 évesek körében. Mintegy 96 000 fiatalt kérdeztek meg dohányzási szokásaikról az eredmény meglepő volt.

Férfi fogamzásgátlás

2008.07.14.

Ahogy növünk, lassan elkezd minket is érdekelni a másik nem, és egy idő után nem érjük be kézfogással és a csókkal bizony-bizony lassan az ágy, következik. Igen, de hogyan is lássak hozzá? Merül fel a kérdés. Magát a "technikát" nem hiszem, hogy magyaráznom kell, hiszen ma az internet által olyan világban élünk ahol 10 éves korunktól tudjuk mit, hova és mikor kell. Most inkább a biztonságos szexről, a fogamzásgátlásról fogok írni különösen kitérve arra hogy-hogy is, megy ez nálunk fiúknál.

Talán a legelső módszer, ami eszünkbe jut az óvszer használata. Nem véletlen, hiszen rengeteg előnye van. Nemcsak az ondó hüvelybe kerülését akadályozza meg de, ugyanakkor véd korunk fiatalokat is érintő nemi betegségeivel (AIDS, Syphilis) szemben is. Szintén mellette szól az is, hogy könnyen beszerezhető, olcsó és használata is könnyű. Viszont vigyázni kell, hiszen rossz tárolás mellett kiszakadhat és ez által használhatatlan lesz.

Férfiak a tükör előtt

2008.07.10.

Napjainkban már szinte fele-fele arányban találunk a boltban női és férfi szépségápoló szereket. Igen ám, de fogalmunk sincs arról, hogy melyiket válasszuk. Ehhez próbálok most segítséget nyújtani mindenféle reklámozás nélkül. Hiszen a világ megváltozott körülöttünk, míg nagyapáink tisztasági csomagja összvissz egy borotvából és egy szappanból állt, addig a miénk már egy teljesen más minden részletre kiterjedő komplett kis wellness szalon.

Hát fogjunk is bele! Amint elérjük a "kisfelnőtt" vagy divatosabb nevén kamaszkort, nekünk fiúknak/férfiaknak (ki-ki mit gondol magáról, azt veszi fel) a legeslegelső problémánk a borotválkozás. Mondhatnánk hogy igen, de mi van, ha én szakállas akarok lenni?  Én nem ajánlanám a szakállt több okból sem. Elsősorban ma már nem divat, másodsorban pedig még nem olyan erős a szőr az arcunkon és ez által kissé bután néz ki a dolog. Majd 50 év felett mikor már az unokát várjuk akkor, talán, de addig semmiképp.