Végre otthon

Blog: Áldott állapotban - Szerző: kranki

Pénteken szültem, plusz 4 nap, azaz kedd, és mehetünk haza ( ha minden rendben lesz!). Alig vártam, hogy teljenek a napok, vágytam már nagyon az otthoni légkörre. Vajon milyen lesz az első éjszakánk négyesben? Mit szól Tomcsi a hugihoz?

A hétfő kezdődött a szokásos takarítással, majd a reggeli, vizit és a látogatók. A babavizit késett?délben bejött egy magas, szimpatikus, szemüveges orvos, ő volt az ügyeletes vizitelő doki bácsi. Megvizsgálta Ágicát, majd megkérdezte nem akarunk-e haza menni? Szerintetek mi volt a válaszom? Bátortalanul annyit mondtam, hát ha lehet, akkor igen!

Ahogy kimondtam, már Ágica vállában landolt is a tű: AZ ELSŐ OLTÁS! Jujj!

Hamar túl estünk ezen is, már csak a zárójelentéseket kellett összevárnom, és mehetünk haza! El sem akartam hinni! Hisz ez még csak a harmadik napunk volt a kórházban! Jaj és a varrataimmal mi lesz? Az orvosom szabadságon van a héten, keddet beszéltünk meg, hogy bejön és kiszedi a varratokat. Nehogy emiatt most ne engedjenek haza! Szerencsére a doki elengedett, úgy hogy másnap visszajövök varrat szedésre.

Ágicának beletetettem a keresztszülőktől kapott fülcsit a fülébe, most már csak igazi csajszlis!

Utólag kiderült, hogy nagyon sok a baba, és kell az ágy?..de kit érdekelt! Végre a saját ágyamban alhatok, a fürdőszobánkban zuhanyozhatok!

Gyorsan hívtam apát, hozzon ruhát nekünk, amiben haza visz minket. Megörült ő is, hogy estére már együtt leszünk!

Előbb velünk, lányokkal szaladt el apa, utána hozta el mamától Tomcsit, aki nagyon meglepődött, hogy az eddig üresen tátongó kiságyban valaki alszik! Mikor pedig Ágica felsírt, hogy éhes, akkor Tomcsi a kicsi ujját a füléhez tette, és mondta: HA! Azt hittem megzabálom! Valahányszor hangot adott ki a kishúga, mindig beszaladt hozzá a szobába, és megnézte, mit csinál. Eddig minden terv szerint alakul, remélem így is fog maradni.