Hőség van

Blog: Áldott állapotban - Szerző: kranki

Még mindig kánikula van! Imádok állapotos lenni, de ez a meleg.....ez kikészít! Teljesen elszívja az erőm! Itt ülök a fotelben, ölemben a laptop és folyik rólam a víz! Pedig nem vagyok egy izzadós fajta!

Az az egy vigasztal, hogy már nincs sok hátra....a Pocaklakó hamarosan megszületik! És jön az ősz, és a hideg tél....akkor viszont jó lenne egy kis meleg!

Tegnap a fiúkkal lent voltam a játszin (megyek míg tudok). Jobban telik az idő, mert pletyizek az anyukákkal, látom a családom, a gyerekeket, tapasztalatokat hallgatok a szülésről és a gyerek nevelésről. Ja, és a levegőn vagyok....délután 5 óra után már egész elviselhető a hőmérséklet!

Az az egy problémám van, hogy ezen a játszótéren nincsen pad! Így vagy a homokozót körbeölelő farudakon próbálok megtámaszkodni (kicsit kemény és keskeny) vagy a betonrengeteg szélére ülök (kicsit messzebb van a homokozótól). De valahová muszáj leraknom a hátsóm, mert most már nem bírok sokáig állni. Beismerem, elfáradok. Tomcsi után sem bírok szaladni, úgyhogy igénybe veszem a segítséget. Szerencsére, van belőle bőven! Édesanyám, nagypapám az állandó ügyeletes apán kívül(ha éppen nem dolgozik), de ezenkívül számíthatok még az anyósomra is! Nemcsak a gyermekünkre vigyáznak, ha kell ebéddel is ellátnak minket! Szóval, összeteszem a két kezem, amiért ilyen szerencsés vagyok! Köszönöm!

Megint elővettem a régi könyveimet, újságokat, hogy felidézzem a szülés kezdeti jeleit. Ezek a következők lehetnek:

 A véres folyás: nálam Tomcsinál így kezdődött..kiesett a nyákdugó! Először azt sem tudtam mi az, úgy nézett ki, mint egy véres takony (bocsi!)darab. Ez az izé zárta el a méhnyakat. Hívtuk a dokit, aki közölte, hogy innen 1-2 nap, maximum egy hét, és meg lesz a baba! Várjuk meg míg rendszeres hasi vagy hátfájások megkezdődnek, utána menjünk be a klinikára. És én még 6 napig nem szültem.....

A magzatvíz elfolyása: a magzatburok a szülés alatt bármikor megrepedhet. Lehet egy hirtelen "áradat", vagy, ami inkább gyakoribb a kis folyadékszivárgás. Azt mondják, olyan érzés, mintha bepisiltél volna, elönti a combod a melegség....

Én ezt már a vajúdóban éltem át, mikor is megrepesztették a burkomat!

Azt olvastam, ilyenkor viszont azonnal kórházba kell menni, akkor is, ha még nincsenek görcsök! Ráadásul csak vízszintes állapotban, ami gyakorlatilag csak a mentőautóban kivitelezhető!

 És végül a fájások: nincs két egyforma szülés,sőt terhesség sem. Ezért mindenkinél másképp alakul! Kezdődhet tompa hátfájással, vagy combba nyilalló fájdalmakkal. Majd jönnek a görcsök, a menstruációs görcsök....nálam így zajlott.

De mikor menjünk be? Jó kérdés. Első terhességemnél nem akartunk korán bemenni, vártunk míg lehetett. Viszonylag hamar, három óra alatt megszültem a kisfiam,ezért a nőgyógyászom azt ajánlotta, a második babánál (azaz most) siessünk, nehogy útközben elhagyjuk! Szerencsére gyorsan tágultam. 200 nőből egy ilyen van, mint ÉN!

Általában az orvosok azt javasolják, hogy várjuk meg, míg a fájások megerősödnek és 5 percesekké válnak, utána induljunk a kórházba. Addig pedig mérni kell a fájásokat egy óránál tovább, mikor kezdődik és ér véget egy-egy. Egyre erősebbé és gyakoribbá kell válnia. 

Szerintem, mindenki érzi mikor kell mennie! Én is a megérzéseimre fogok hallgatni!

A napokban már érzem a fenti tüneteket, de ezek még csak a méhösszehúzódások miatt vannak. A nyákdugóm most apró darabokban távozik belőlem, de még nem véresen.

Holnap megyünk NST-re és a nőgyógyászom is megvizsgál....kíváncsi vagyok, mit mond. Majd beszámolok.