• Hajnal Leszbosz szigetén
        Angeleyes blogja

        Tüttyölt ratyli

        "Igazi kihívás ez a recept, még a mesterszakácsoknak sem sikerül mindig eltalálni a tüttyölt ratyli egyedülálló ízvilágát. Tüttyölt ratyli Hozzávalók: Másfél kiló nyersratyli egy jókora pese 2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi) 3 csipet cihánta 4 ölej csikmány kb.5 zamecsli 1 suttyonyos petrecel 1 véka vatyek Elkészítés: A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba,majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát." Mindenkinek jó főzőcskézést!DDDDDDD MindentnyersenevőámmégseméhesAnge