Pszichológia és spiritualitás

Szerző: Omkara

A BLOG LEÍRÁSA

Milyen hatékony újszerű és természetes megoldás áll rendelkezésünkre, mely segítségével lelkileg és fizikailag értékes és egészséges életet élhetünk, mely méltó hozzánk? Ezekre a kérdésekre keresve a választ és megoldást indítom el blogomat…

Látogatás: 12494 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

A masszázs és pszichoszomatika kapcsolatáról néhány szó

2018.08.02.

Mi köze a pszichoszomatikának a masszázshoz? Látszólag semmi, de érdemes a testet és elmét egy egységként kezelni. És kivel ne fordulna elő az, hogy lelki problémája van? Ez manifesztálódhat a testben is.

Pl. feszültség hatására megfeszülnek izmaink és előbb utóbb fájdalmaink lesznek. Ezt megelőzendő a masszázs sokat segíthet. A masszázs pl. svéd masszázs egészséges embereknek szól. 

Pszichológus helyett

2018.08.02.

Milyen újszerű lehetőségek vannak, melyek a lelki problémák kezelésében segíthetnek számunkra? Olyan módszerekre van szükség, mely azonnali hatással bír és nem egy függőségi pszichológus helyzetet alakít ki számunkra. Hála Istennek egyre több ilyen lehetőség van.

Ehhez persze nem árt, ha a nyugati hagyományos megközelítéseket ötvözzük a keleti pszichológiával. Ugyanis a meditáció példának okáért több, mint ötezer éves, a pszichológia empirikus tudományával, mely csupán 1-200 éves tudomány.

Tradicionális reiki kezelés és meditáció

2018.08.02.

Egy természetes megoldás, mely egy japán orvos nevéhez fűződik… Hitvallása szerint mindenkit megillet ez a fajta életenergia és bárki töltődhet általa. Egy „gyógyító” hatású meditációhoz hasonlítható kezelés, mely azonnal feltölt minket testileg és lelkileg is egyaránt. Sokan a nyaralás érzetéhez hasonlítják. A reiki története nagyon figyelemre méltó és meggyőz minket arról, hogy az igazi gyógyító, orvos általában szerény ember, aki nem lesz arrogáns nagy tudása ellenére. talán ettől hiteles.