Nőknek a férfiak egészségéről

Szerző: ProsztataCentrum

A BLOG LEÍRÁSA

Tudta-e Ön, hogy a prosztata problémák népbetegségnek számítanak Magyarországon és közel 400 ezer férfi szorul évente kezelésre? Tudta-e Ön, hogy a férfiak valójában félnek elmenni az urológushoz, mert fogalmuk sincs, hogy mi vár ott rájuk? Legyen Ön a férje tanácsadója! Blogomban mindent megtudhat.

Látogatás: 23608 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Ők nem szégyellték – hírességek prosztatarákkal!

2013.07.08.

Azt láthatjuk, hogy külföldön mintha a prosztatarákot nem öveznék misztikus tabuk, mint Magyarországon. A hírességek úgy beszéltek a megbetegedésükről, mintha csak egy náthát kaptak volna el. Lássunk három hírességet, akik megküzdöttek a prosztatarákkal!

1.       Robert De Niro

Ossza meg történetét a ProsztataCentrumon!

2013.07.04.

Olyan történetük van, amit megosztanának másokkal? Tanulságos, esetleg megrendítő - úgy érzik, hogy mások is tanulhatnának belőle? Kérem ne habozzanak!

Amennyiben ez a történet a prosztatáról szól, akkor a www.prosztatacentrum.hu-n van a helye!

A zöld tea titkai

2013.06.26.

Köztudott, hogy a zöld teának számos pozitív élettani hatása van, például erősíti az immunrendszert, ami a (prosztata) rák elleni harcban is rendkívül hasznos. A zöld tea tele van antioxidánssal, valamint speciális katechinekkel, melyek képesek csökkenteni a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH) kialakulásának az esélyét, valamint prosztatarák esetén kis kedvező hatással bírnak a beteg sejtek terjedése ellen.

A katechinek olyan vízben oldódó színtelen, növényi eredetű vegyületek, melyek a cserzőanyagok kiindulási anyagai és (részben) a zöld tea fanyar ízéért is felelősek. A katechinek ugyanis nagyobb arányban találhatóak meg a zöld teában, mint a fermentációs fázison átesett fekete teában. A zöld tea teljes súlyának 30-45%-át, a fekete tea 3-10%-át teszi ki, ami eltérhet a feldolgozási módok függvényében.

Akupunktúra a férfiak egészségéért!

2013.06.25.

 A kínai gyógyítás alaptétele, hogy az életenergia (chi) a testen láthatatlan csatornákon ún. meridiánokon keresztül áramlik. Amikor egy ilyen meridián valamiért blokkolódik, az energia áramlás lelassul vagy akár meg is áll – így az a bizonyos testrész energia hiányban fog szenvedni. Az akupunktúra arra szolgál, hogy megnyissuk ezeket az energia folyosókat azáltal, hogy a test bizonyos részeire vékony, finom tűket szúrnak. Testünkön több száz olyan pont található a több, mint egy tucat meridián mentén – melyeket egy gyakorlott akupunktúra szakértő ember kezelhet az Ön tünetei alapján.

Pár gondolat a prevencióról

2013.06.20.

Szerintem a betegség megelőzés azzal kezdődik, hogy tudjuk értékelni azt az állapotot, hogy egészségesek vagyunk. Sokan nem veszik figyelembe azt a csodát, hogy reggel föl tudunk kelni, lélegzünk és látunk. Sokan természetesnek gondolják mindezt, akárcsak azt, hogyha megnyitják a csapot, akkor víz jön ki belőle. Csupán akkor kezdünk el aggódni, amikor történetesen a csapból nem jön ki semmi, vagy csak valami sárgás lé. Ilyenkor megijedünk – orvoshoz fordulunk, és egyre másra kapkodjuk be a pirulákat, rosszabb esetben pedig befekszünk a kés alá. Sokan azt mondják, hogy mindez természetes, régen sem volt másképp. Az idő előhozza a problémákat, és csak arra figyelünk föl, hogy egyre nehezebb megy minden egyes lélegzet. Ugyanakkor most már más idők járnak, mint egykoron. Igen, most is ugyanúgy megöregedünk – azonban már van módunk rá, hogy mindez a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon együtt. Amennyiben gondot fordítunk az egészségünkre, értékeljük és megbecsüljük a testünket – úgy az is jobban fog szolgálni bennünket. Napjaink népbetegségei, a prosztata problémák is megelőzhetőek, hogyha időben, akár a mai naptól prosztatatudatos életet élünk. Mégis mit jelent ez? Azt, hogy tudjuk: mégis milyen ételek tesznek jók, melyek ártalmasak, milyen életmódbeli szokások előnyösek, melyek kerülendőek. Tudjuk azokat a kockázati tényezőket, melyek előcsalogathatják a betegségeket, és ennek szellemében élünk. Nem kell nagy dolgokra és radikális változtatásokra gondolnunk. Nem fogunk egyik napról a másikra fitness gurukká változni. Nem fogjuk holnap abba hagyni a szalonnasütést és a szomszédokkal történő kellemes bográcsgulyásos estéket. Nem fogjuk holnaptól kezdve átvizsgálni, hogy minden egyes élelmiszernek mennyi az energia tartalma: mi hizlal és mi fogyaszt. Ugyanis mindenre talán nincs is szükség. A drasztikus változtatások csak a lelkesedés első pár hetében vannak jelen, de utána megkenjük a finom zsíros kenyerünket.

Azt javaslom ellenben, hogy szépen fokozatosan kezdjék el megtanulni, hogy mi jó a szervezetüknek, mit kíván meg tőlük azért, hogy még sokáig szolgáljon bennünket.

Omega3, Q10 koenzim? Új fejlemények: A prosztatának is jót tesz!

2013.06.18.

Egy brit táplálkozással foglalkozó szaklap szerint ( British Journal of Nutrition) az Omega 3 zsírsavak és a Q10 koenzim jelentősen csökkenti az egészséges férfiak PSA szintjét.